حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان
تغییر لایحه اصلاح حقوق بازنشستگان در دستان پزشکیان | پزشکیان به داد بازنشستگان رسید
در روزهایی که دولت و مجلس قانون افزایش سن بازنشستگی را در مجلس به تصویب رساندند، یکی از مهمترین دلایل این تصمیم ناترازی صندوقهای بازنشستگی و حل این بحران بود، دولت وعده داد برای حل مشکل معیشتی بازنشستگان و افزایش امید برای این قشر قانون همسانسازی با فوریت تصویب کرده و از ابتدای سال 1403 اجرایی میکند، اما بازنشستگان در پنجمین ماه از سال نه تنها طعم همسانسازی نچشیدند؛ بلکه در برخی مواقع حقوق این گروه با تاخیر هم پرداخت میشود.
به گزارش سایت پنجره، مساله ناترازی صندوقهای بازنشستگی به یکی از بحرانهای اصلی کشور تبدیل شده است، با این وجود هنوز دولت هیچ برنامهای برای آن ارایه نکرده و همسانسازی حقوق بازنشستگان، اصلاح حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و مصوبه افزایش سن بازنشستگی همگی به دولت چهاردهم میراث رسید.
وضعیت وخیم صندوقهای بازنشستگی به قدری بحرانی شده که مرکز پژوهشهای مجلس به این موضوع ورود کرده و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی روز گذشته در واکنش به وضعیت صندوقها گفته است«این ناترازی در یک دهه گذشته هر سال در بودجه افزایش پیدا کرده و دولت مجبور شده تا قسمت عمدهای از بودجه عمومی خود را برای رفع این ناترازی اختصاص دهد، لذا صندوقهای بازنشستگی بیشتر از آنکه درآمدزا باشند، سعی کردند تا از بودجه عمومی کشور منابعی را اخذ کنند و متاسفانه همچنان این ناترازی ادامه دارد و شدیدتر هم شده است.»
ابلاغ منابع همسانسازی حقوق بازنشستگان از خرداد1403
در تیرماه 1403 مبلغ 3میلیون تومان به عنوان علی الحساب برای بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد که داود منظور، رییس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم در واکنش به آن در صفحه شخصی خود نوشت«متناسب سازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد. همسانسازی برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام میشود که در هفته قبل ابلاغ شد. منابع مالی متناسب سازی هم در بخش دوم قانون بودجه پیش بینی شده است که در هفتم خرداد ابلاغ شد.»
با این وجود بسیاری از بازنشستگان تامین اجتماعی منتظر متناسبسازی در حقوق تیر و مرداد بودند که هر دو ماه مانند سابق واریزیها انجام شد که اعتراض بازنشستگان را به دنبال داشت.
لایحه دولت سیزدهم برای اصلاح حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چه بود؟
در هفتههای گذشته محمد مخبر، سرپرست دولت سیزدهم، آییننامه همسانسازی حقوق بازنشستگان را ابلاغ کرد، همچنین لایحه اصلاح حقوق بازنشستگان از سوی مخبر به مجلس ارسال شد، براساس آن دولت لایحه اصلاح جزء ۲ بند «ر» ماده ۲۸ و تبصره ۴ ماده ۲۹ قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در خصوص متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را برای اصلاح حقوق حداقل بگیران به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است.
دولت چهاردهم تغییر لایحه اصلاح حقوق بازنشستگان را تغییر میدهد؟
با وجود اینکه لایحه اصلاح حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از سوی دولت سیزدهم به مجلس ارسال شده، اما بر اساس قانون و طبق آئیننامه زمانی که دولت عوض میشود، دولت بعد میتواند لوایح را استرداد کند، در نتیجه بازهم موضوع اصلاح حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و تعیین تکلیف همسانسازی حقوق بر دوش دولت چهاردهم گذاشته میشود.
مجتبی یوسفی با اشاره به ارسال لایحه اصلاح حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی با امضای سرپرست سابق ریاست جمهوری به مجلس، گفت: طبق آئیننامه زمانی که دولت عوض میشود، دولت بعد میتواند لوایح را استرداد کند؛ بنابراین در حال حاضر این موضوع در اختیار دولت دکتر پزشکیان است که لوایحی که اولویت دارد را به مجلس ارسال کند.
لذا از دولت میخواهیم هرچه سریعتر این لایحه را مجدداً به مجلس ارسال کند تا ما در مجلس بتوانیم با اولویت آن را بررسی کنیم.
روز گذشته خبرگزاری دولت از ارسال لایحه اصلاح حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی با امضای سرپرست سابق ریاست جمهوری خبر داد.
بر اساس این خبر، دولت لایحه اصلاح جزء ۲ بند «ر» ماده ۲۸ و تبصره ۴ ماده ۲۹ قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در خصوص متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی را برای اصلاح حقوق حداقل بگیران به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است.
مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز و عضو هیات رئیسه مجلس ، در همین باره گفت: ما در مجلس به جهت توجه به معیشت بازنشستگان موافق این لایحه هستیم؛ همانطور که همسانسازی حقوق بازنشستگان را مصوب کردیم و انتظار داریم این قانون بهطور کامل و هر ماه اجرا شود و این مسئله را پیگیری میکنیم.
این حق همه بازنشستگان تمامی صندوقهای بازنشستگی است.
عضو هیات رئیسه مجلس ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در همین راستا در مجلس پیگیر آن بودیم و سرپرست سابق ریاست جمهوری لایحه آن را ارسال کرد، توجه به معیشت حداقل بگیران- چه در صندوق تأمین اجتماعی که مشمولین مشکل بیشتری دارند، چه در صندوقهای دیگر- بود. ما آمادگی بررسی و تصویب این لایحه را در مجلس داریم؛ اما طبق آئیننامه زمانی که دولت عوض میشود، دولت بعد میتواند لوایح را استرداد کند؛ بنابراین در حال حاضر این موضوع در اختیار دولت دکتر پزشکیان است که لوایحی که اولویت دارد را به مجلس ارسال کند.
یوسفی در پایان با اعلام موافقت کامل خود با لایحه اصلاح حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، اضافه کرد: به نظر من توجه به معیشت بازنشستگان در این شرایط بد اقتصادی، مخصوصاً بازنشستگان حداقلبگیر یکی از اولویتها است؛ لذا از دولت میخواهیم هرچه سریعتر این لایحه را مجدداً به مجلس ارسال کند تا ما در مجلس بتوانیم با اولویت آن را بررسی کنیم.