سن بازنشستگی بالا رفت | قانون جدید از همین حالا اجرایی شد
در اقدامی جنجالی، دولت با تغییر در سن و سابقه بازنشستگی، مسیر خروج از کار را برای بسیاری از شاغلان سختتر کرد.

بر اساس آخرین مصوبهای که از سوی مراجع رسمی اعلام شده، از ابتدای فروردینماه سال جاری، قانون جدیدی در حوزه بازنشستگی به اجرا درآمده که تغییرات قابلتوجهی در سن و سابقه لازم برای بازنشستگی اعمال کرده است. طبق این قانون، مردان از این پس تنها با رسیدن به ۶۲ سال سن و داشتن حداقل ۳۵ سال سابقه بیمهپردازی میتوانند بازنشسته شوند؛ در حالی که پیش از این، سن بازنشستگی برای مردان ۶۰ سال و میزان سابقه مورد نیاز ۳۰ سال بود.
این قانون، زنان را نیز شامل میشود. به موجب تغییرات تازه، سن بازنشستگی زنان ۵۵ سال تعیین شده یا در صورت دارا بودن ۲۰ سال سابقه بیمهپردازی، امکان بازنشستگی برای آنان فراهم خواهد بود. این تغییرات به صورت پلکانی اعمال میشود؛ به این معنا که افراد بسته به میزان سابقه و شرایط سنیشان، به مرور زمان مشمول مفاد کامل قانون جدید خواهند شد.
همچنین در مورد گروههای خاص نیز شرایط مشخصی در نظر گرفته شده است. برای نمونه، زنان خانهدار میتوانند در سن ۵۵ سالگی بازنشسته شوند. برای مردان شاغل در مشاغل آزاد نیز، سن بازنشستگی ۶۲ سال در نظر گرفته شده و رانندگان با داشتن ۲۵ سال سابقه خدمت یا رسیدن به ۵۵ سالگی مشمول بازنشستگی خواهند شد.
نکته قابل توجه در این قانون آن است که فقط بیمهشدگانی که سابقه پرداخت حق بیمهشان کمتر از ۲۸ سال است، مشمول اجرای این قانون هستند. این موضوع باعث شده بخش قابلتوجهی از بیمهپردازان فعلی از این تغییرات مستثنی باشند.
در عین حال، هنوز خبری از اعمال تغییر در قوانین مربوط به بازنشستگی مشاغل سخت و زیانآور منتشر نشده و به نظر میرسد این دسته از شاغلان فعلاً طبق مقررات پیشین فعالیت خود را ادامه خواهند داد.
این تغییرات در حالی به اجرا درآمده که برخی بازنشستگان و فعالان صنفی نسبت به افزایش تدریجی شرایط بازنشستگی ابراز نگرانی کردهاند. بسیاری معتقدند این تصمیم، بار اقتصادی بیشتری را بر دوش کارگران و کارمندان در دهههای آینده خواهد گذاشت و باید با دقت بیشتری به تبعات آن توجه شود.