شروع پرداخت کالابرگ برای دهکهای ۴ تا ۷؛ وعده رسمی برای هفته آینده
پرداخت کالابرگ به دهکهای میانی جامعه بالاخره وارد فاز اجرایی شد. رئیس سازمان برنامه و بودجه در تازهترین اظهارات خود اعلام کرد که این پرداختها از هفته آینده آغاز خواهد شد. جزئیاتی از منابع، ذخایر کشور و طرحهای اقتصادی بزرگ نیز در این نشست مطرح شد که به بررسی آنها پرداختهایم.

سید حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در حاشیه جلسه اخیر هیئت دولت در جمع خبرنگاران از آغاز قریبالوقوع پرداخت کالابرگ برای دهکهای چهار تا هفت خبر داد و گفت:
«کالابرگ دهکهای چهار تا هفت نیز پرداخت خواهد شد. به نظرم از هفته آینده پرداخت کالابرگ این دهک نیز آغاز خواهد شد.»
وی در ادامه توضیح داد که دولت از چند ماه پیش برنامهریزی دقیقی برای تأمین ذخایر کالاهای اساسی و دارو انجام داده و این مسئله پس از بررسیهای کارشناسی به اطلاع رئیسجمهور رسیده است. بنا به گفته او، رئیسجمهور این موضوع را با مقام معظم رهبری در میان گذاشته و پس از موافقت ایشان، منابع لازم از محل صندوق توسعه ملی برای پشتیبانی از تأمین این اقلام در نظر گرفته شده است.
پورمحمدی تأکید کرد که در حال حاضر، وضعیت ذخایر کشور در تمامی حوزهها مطلوب است و اقدامات لازم برای جلوگیری از نوسانات احتمالی نیز انجام شده است. وی همچنین از تصویب طرحی برای افزایش تولید نفت خبر داد و گفت:
«در روزهای گذشته با تمهید مقدماتی که صورت گرفت، افزایش تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت در روز در هماهنگی بین صندوق توسعه ملی و وزارت نفت به تصویب شورای اقتصاد رسید. انشاءالله به سرعت این عملیاتی خواهد شد.»
او در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به ناترازی انرژی و ورود بخش خصوصی به عرصه انرژیهای نو گفت:
«بخش خصوصی برای مدیریت ناترازی انرژی در حال وارد کردن پنلهای خورشیدی است. در این زمینه شورای اقتصاد مصوب کرد با هماهنگی بین نظام بانکی، صندوق توسعه ملی، شرکت ساتپا و وزارت نیرو، بهصورت یکجا ۷ هزار مگاوات وارد و در اختیار مردم و بخش خصوصی قرار گیرد.»
پورمحمدی همچنین از آغاز سرمایهگذاری جدید در حوزه گاز خبر داد و افزود:
«انشاءالله در هفته آینده بحث سرمایهگذاری برای فشار افزایی پارس جنوبی شروع خواهد شد که در دستور جلسه دو هفته آینده شورای اقتصاد قرار خواهد گرفت.»
وی در پایان هشدار داد که نباید خدمات روزمره دولت، ما را از طرحهای زیربنایی و راهبردی کشور غافل کند:
«کارهای روزمره نباید ما را از کارهای زیربنایی و اساسی غافل کند. در کنار کارهای روزمره و خدماتدهی به مردم باید به فکر آینده هم باشیم.