دهکهای ۱ تا ۳ صاحب خانه شدند+شرایط ثبتنام | خبر خوش از واگذاری مسکن دولتی
نشست بررسی مشکلات طرح نهضت ملی مسکن برگزار شد. تامین مالی، تغییر رویکرد و اولویتدهی به دهکهای کمدرآمد از محورهای اصلی جلسه بود.
نشست بررسی مشکلات طرح نهضت ملی مسکن با حضور مسعود بیاتمنش، سرپرست معاونت مسکن و ساختمان، ارسلان مالکی، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، شهرام ملکی، سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید، محمد آئینی، مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید و سیدعباس حسینی، مدیرعامل بانک مسکن در محل سازمان ملی زمین و مسکن برگزار شد.
ارسلان مالکی در این نشست تاکید کرد که وزارت راه و شهرسازی مسئول بخش مسکن است و باید با سیاستگذاریهای مناسب در این حوزه، رونق ایجاد کند.
او افزود که طرح نهضت ملی مسکن نیازمند تغییر در نگرش و سیاستهاست و اشاره کرد که تامین مالی و تسهیلات بانکی یکی از چالشهای اصلی این طرح است که باید در شورای عالی مسکن مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به اقدامات مثبت انجامشده در سالهای اخیر برای تامین مالی پروژهها از طریق بازار سرمایه اشاره کرد و گفت که جذب سرمایههای خرد میتواند به تامین مالی پروژههای نهضت ملی مسکن کمک کند.
مسعود بیاتمنش نیز در این نشست بر اهمیت تامین مالی پروژههای نهضت ملی مسکن تاکید کرد و بیان داشت که نزدیک به یک میلیون متقاضی موثر در کشور وجود دارد. اولویت وزارت راه و شهرسازی، اتمام و تحویل واحدهای این طرح به متقاضیان با استفاده از ظرفیت بانکهاست.
او بر ضرورت شناسایی متقاضیان واقعی مسکن در طرح نهضت ملی مسکن تاکید کرد و گفت که راهبرد اصلی باید شناسایی و تامین مسکن برای دهکهای کمبرخوردار جامعه باشد.
در پایان، وی تصریح کرد که ستاد وزارت راه و شهرسازی باید وظایف پشتیبانی و حل مشکلات تامین مالی پروژهها را انجام دهد و مسائل اجرایی را به شرکتهای زیرمجموعه وزارت واگذار کند.
استاندار مرکزی گفت: هر دولتی که روی کار باشد فارغ از تغییر و تحولات مدیریتی، باید کار نهضت ملی مسکن ادامه پیدا کند.
به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، جلسه شورای مسکن استان مرکزی، به ریاست استاندار و با حضور مدیران دستگاههای اجرایی، خدماترسان و شبکه بانکی و ارتباط وبیناری فرمانداران، عصر یکشنبه ۲۵ شهریور برگزار شد.
استاندار مرکزی در این نشست اظهار داشت: طرح نهضت ملی مسکن بر مبنای قانون در کشور اجرا میشود و تابع تغییر دولتها نیست و هر دولتی که روی کار باشد فارغ از تغییر و تحولات مدیریتی باید کار را ادامه دهد.
فرزاد مخلصالائمه افزود: هر چند بانکها نیز با برخی محدودیتها مواجه هستند، اما انتظار داریم خود را با برنامههای نهضت ملی مسکن همگام کنند.
وی تصریح مرد: اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت دارای اولویت است و حل مسائل متقاضیان این بخش باید تسریع شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: بانک مرکزی در حوزه اقدام ملی مسکن بیتوجه است چراکه برخی بانکها خودشان را کنار کشیدهاند و نمیتوان با این بیتفاوتی، مسائل مسکن ملی را حل کرد.
علی اکبر اسدی افزود: مطالبه از بانک مرکزی این است که یک اقدام جهادی و گرهگشا در حوزه مسکن ملی داشته باشد.
در این نشست آخرین وضعیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرستانها، روستاها، شهرهای جدید، آخرین وضعیت طرح ۸۱۱۲ واحدی اراک و روند اجرای تکالیف قانون جوانی جمعیت بررسی شد همچنین عملکرد بانکهای عامل در پرداخت تسهیلات و اقدامات دستگاههای خدماترسان در طرح نهضت ملی مورد ارزیابی قرار گرفت.
فرشاد دوستی، مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام، بیان کرد: کم کاری بانکهای استان، مانع اجرای طرح تولید مسکن رایگان شده است.
وی با اشاره به اینکه هزینه هر متر مسکن ملی در استان ۱۰ تا ۱۳ میلیون تومان است،افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون مبلغ محسوسی از سوی بانکهای این استان به ساخت واحدهای طرح ملی نهضت تولید مسکن تزریق نشده است.
دوستی با بیان اینکه در قالب این طرح قرار است ۱۲ هزار و ۸۰۰ واحد در مناطق شهری استان ساخته شود، افزود:از این تعداد تاکنون عملیات ساخت بیش از ۶ هزار و ۱۰۰ واحد آغاز شده و در صورت همکاری بانکها و تامین آورده متقاضیان، در کمتر از یک ماه آینده بیش از ۵۰۰ واحد آن در شهرهای ایلام و درهشهر تحویل متقاضیان خواهد شد.