خبرهای داغ
کدخبر: ۸۶۳۴
تاریخ خبر:

خبر ناخوشایند برای خریداران: لوازم خانگی گران‌تر می‌شود

افزایش قیمت لوازم خانگی در پی حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با ارز بازار توافقی باعث افزایش قیمت مواد اولیه و مشکلات جدیدی برای تولیدکنندگان شده است.

 خبر ناخوشایند برای خریداران: لوازم خانگی گران‌تر می‌شود

علیرضا محمدی دانیالی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، درباره اثرات حذف ارز نیمایی بر قیمت لوازم خانگی گفت: «این تغییر، به‌طور مستقیم قیمت مواد اولیه تولید را افزایش داده و تولیدکنندگان چاره‌ای جز تعدیل قیمت‌ها ندارند.» وی افزود که علاوه بر این، تولیدکنندگان با مشکلاتی چون دیرکرد در تأمین ارز مورد نیاز خود نیز روبه‌رو هستند.

محمدی در ادامه اشاره کرد: «در حال حاضر ۳۰ درصد از بازار لوازم خانگی ایران به کالاهای قاچاق اختصاص دارد که سالانه حدود ۲ میلیارد دلار لوازم خانگی به‌طور قاچاق وارد کشور می‌شود. این محصولات از مسیرهای غیررسمی وارد می‌شوند، بدون آنکه عوارض گمرکی پرداخت شود و منبع ارزی واردات آنها نیز مشخص نیست.»

در پاسخ به سوالی درباره امکان کاهش قاچاق با آزادسازی واردات، محمدی اظهار کرد: «تولیدکنندگان به‌طور کلی با واردات لوازم خانگی در چهارچوب قوانین مخالفتی ندارند، اما نکته اینجاست که شرایطی باید برای رقابت تولیدکنندگان داخلی فراهم شود. این شرایط شامل تأمین ماشین‌آلات، ارزان بودن مواد اولیه، تسهیل ورود دانش و فناوری روز، تأمین انرژی و تسریع در تأمین ارز است.»

وی در ادامه به مشکلات موجود در این صنعت اشاره کرد و گفت: «با رتبه ایران در رقابت‌پذیری صنعتی جهانی که در حال حاضر ۹۹ است و شاخص سهولت کسب‌وکار در ایران که در رتبه ۱۲۷ قرار دارد، چگونه صنعت لوازم خانگی ایران می‌تواند با کشورهای پیشرفته رقابت کند؟»

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران افزود: «در سال ۱۳۹۸ تولید لوازم خانگی ایران ۸ میلیون دستگاه بود که اکنون به ۲۰ میلیون دستگاه افزایش یافته است. این رشد موجب اشتغال ۳۰۰ هزار نفر به‌طور مستقیم و یک میلیون نفر به‌طور غیرمستقیم در این صنعت شده است. بنابراین، لازم است که این صنعت حمایت شود و در شرایطی که توان رقابت با کالاهای وارداتی وجود ندارد، واردات می‌تواند موجب از دست رفتن فرصت‌های شغلی شود.»

وی در نهایت با اشاره به وضعیت صادرات لوازم خانگی ایران، ارزش آن را حدود ۳۰۰ میلیون دلار در سال دانست و گفت: «مقاصد صادراتی اصلی لوازم خانگی ایران، عراق و افغانستان هستند.»

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که وضعیت اقتصادی و صنعت لوازم خانگی در کشور با چالش‌های جدی روبه‌رو است و به نظر می‌رسد که تولیدکنندگان داخلی در مقابله با مشکلات موجود، نیاز به حمایت بیشتری از سوی دولت دارند.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک