خبرهای داغ
کدخبر: ۵۱۴۸
تاریخ خبر:

پیشگیری از کبد چرب با این راهکارهای آسان

یک متخصص گوارش و کبد تاکید کرد که بیش از 90 درصد از داروها و سموم در کبد و کلیه متابولیسم می‌شود و سلامت کبد تحت تاثیر مصرف داروها، سموم، الکل و ویروس‌ها قرار دارد. وی همچنین به اهمیت مراقبت از کبد با تغذیه مناسب، فعالیت ورزشی و پیشگیری از بیماری‌ها اشاره کرد.

پیشگیری از کبد چرب با این راهکارهای آسان

یک متخصص گوارش و کبد گفت: بیش از ۹۰ درصد داروها و سموم در کبد و کلیه متابولیزه می‌شود؛ حتی داروهای ساده‌ای مانند استامینوفن و داروهای گیاهی نیز از این طریق دفع می‌شوند.

شهرام آگاه، متخصص گوارش و کبد، در خصوص مواد آسیب‌زا برای کبد و راه‌های مراقبت از آن، توضیح داد: کبد یکی از ارگان‌های اصلی بدن است که در متابولیزم مواد مختلف از جمله قند، چربی، پروتئین، ویتامین‌ها و همچنین جذب داروها و سموم نقش حیاتی دارد. بنابراین، سلامت کبد هم تحت تاثیر رژیم غذایی و هم به واسطه داروها و سمومی که وارد بدن می‌شود، قرار می‌گیرد.

وی افزود: در حقیقت بیش از ۹۰ درصد داروها و سموم در کبد و کلیه پردازش می‌شوند. بنابراین، بسیاری از داروها و سموم اثرات مستقیم بر روی کبد دارند. از ساده‌ترین داروها تا داروهای گیاهی از این طریق دفع می‌شوند. برای افرادی که مشکل کبدی دارند، بهتر است از مصرف داروها و مسکن‌ها تا حد ممکن خودداری کنند.

آگاه ادامه داد: مصرف الکل یکی از عوامل اصلی آسیب به کبد است. زمانی که الکل وارد بدن می‌شود، توسط کبد متابولیزه می‌شود و در این فرآیند ماده‌ای آزاد می‌شود که باید توسط کبد جذب شود. این تعامل‌ها باعث آسیب به ساختار کبد می‌شود.

این متخصص گوارش و کبد به یکی از رایج‌ترین بیماری‌های کبدی، یعنی کبد چرب، اشاره کرد و گفت: کبد چرب به دو نوع الکلی و غیر الکلی تقسیم می‌شود. نوع الکلی به دلیل مصرف الکل به وجود می‌آید، در حالی که نوع غیر الکلی ارتباط زیادی با چاقی و اضافه وزن دارد. در این نوع، چربی‌های اضافی در بدن باعث افزایش احتمال ابتلا به کبد چرب می‌شوند. بنابراین، با داشتن یک رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی منظم می‌توان از ابتلا به این اختلال جلوگیری کرد.

وی افزود: برخی از ویروس‌ها و عفونت‌ها نیز می‌توانند آسیب‌های جدی به کبد وارد کنند. ویروس‌ها به دو گروه تقسیم می‌شوند: گروه اول، ویروس‌هایی که مستقیماً به کبد آسیب می‌رسانند و به نام هپاتیت شناخته می‌شوند. این ویروس‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. گروه دوم ویروس‌ها که هپاتیت نیستند، به طور غیرمستقیم بر کبد تاثیر می‌گذارند، مانند ویروس‌های CNB و EBN. همچنین برخی از باکتری‌ها و عفونت‌های خونی نیز می‌توانند آثار منفی بر کبد داشته باشند.

وی در ادامه گفت: برای مراقبت از کبد، هر فردی باید بداند که حتی داروهای ساده نیز می‌توانند اثرات منفی بر سلامت کبد بگذارند. بنابراین، اگر فردی مشکلی در کبد دارد، باید حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهد. سموم مختلف، به ویژه الکل، تاثیرات زیادی بر تخریب کبد دارند و این سموم در محیط زیست و غذاها وجود دارند که اجتناب از آن‌ها سخت است، اما می‌توان با مراقبت‌های لازم از آسیب‌های بیشتر جلوگیری کرد.

آگاه در خصوص پیشگیری از ویروس هپاتیت تاکید کرد: استفاده از واکسن برای ویروس‌هایی که واکسن دارند، بهترین روش پیشگیری است. همچنین در مواردی که هیچ واکسنی وجود ندارد، باید از تماس‌های جنسی پرخطر و استفاده از سرنگ‌های مشترک در معتادان تزریقی خودداری کرد.

این متخصص گوارش و کبد در پایان یادآور شد: افرادی که مشکلات کبدی دارند، باید به طور مرتب تحت چکاپ قرار بگیرند، زیرا سبک زندگی نادرست در دنیای امروزی خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی را افزایش می‌دهد.

copied
ارسال نظر
 

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک