آلودگی هوا جان ۴۰ هزار ایرانی را گرفت؛ افزایش ۱۰ درصدی مرگومیر در سال گذشته
معاون بهداشت وزارت بهداشت از وقوع بیش از ۴۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در سال گذشته خبر داد و هشدار داد که این آمار با افزایشی ۱۰ تا ۱۲ درصدی نسبت به سال پیش از آن همراه بوده است.
دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در گفتوگویی با ایسنا از روند افزایشی مرگومیر ناشی از آلودگی هوا و اثرات تجمعی این معضل بر سلامت جامعه خبر داد. وی با اشاره به افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصدی این مرگها در سال گذشته، اعلام کرد که بیماریهای قلبی و عروقی، سکتههای مغزی و قلبی و بیماریهای تنفسی بیشترین سهم را در این آمار دارند. همچنین آلودگی شیمیایی در استانهایی مانند خوزستان، وضعیت بیماریهای تنفسی را وخیمتر کرده است.
به گزارش ایسنا، معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به وقوع بیش از ۴۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در سال گذشته، از افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصد این مرگها خبر داد.
دکتر علیرضا رئیسی اظهار کرد: در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور رخ داده است که سهم بیشتر این مرگها مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی، سکتههای قلبی و مغزی و بیماریهای انسدادی تنفسی و سرطانها بوده است.
وی با اشاره به افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصد مرگهای منتسب به آلودگی هوا در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن افزود: آلودگی هوا سالانه بیش از ۱۲ میلیارد دلار هزینه بر سلامتی مردم تحمیل میکند. علاوه بر این، تعطیلیهای ناشی از این مساله، از دیگر هزینههای آلودگی هوا هستند.
افزایش ۲۲ درصدی مراجعه بیماران تنفسی به اورژانسها
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: امسال میزان مراجعهکنندگان با مشکلات تنفسی به اورژانسها بیش از ۲۲ درصد افزایش داشته است و در خوزستان هم تقریبا به همین میزان بوده است.
وی تصریح کرد: اثر آلودگی هوا بر سلامتی، زیان تجمعی است یعنی سال به سال با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، شانس بروز بیماری بیشتر میشود، بنابراین در صورت تداوم روند آلودگی هوا، دچار مشکلات بیشتری در حوزه سلامت خواهیم شد.
آلودگی شیمیایی ناشی از گازهای فلر در خوزستان
رئیسی با بیان اینکه میزان بروز بیماریهای تنفسی در خوزستان بالا است، گفت: در خوزستان شاهد آلودگی هوا بر اثر ریزگردها و همچنین آلودگی شیمیایی ناشی از گازهای آلوده فلرها هستیم که میتواند بسیار آسیبزا باشد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: از سوی دیگر باید حواسمان باشد کشور ما در حال رفتن به سمت سالمندی است و این افراد بیشتر در معرض خطر بیماریها هستند، بنابراین باید از هماکنون به فکر پیشگیری باشیم.