کشف دو صورتک طلای دوهزار ساله؛ میراث باستانی ایران در دام قاچاقچیان
در یکی از مهمترین کشفیات باستانشناسی اخیر، دو صورتک طلایی با قدمتی بیش از دو هزار سال همراه با تعدادی از ابزارآلات مرتبط، توسط نیروهای میراث فرهنگی بوشهر از یک باند قاچاق کشف و ضبط شد.
این اشیاء به دوره پیش از هخامنشی و اواخر دوره عیلامی بازمیگردد.
جزئیات کشف صورتکهای طلایی
اسماعیل سجادی منش، مدیر کل میراث فرهنگی بوشهر، از کشف دو صورتک طلای باستانی و تعدادی ابزارآلات مرتبط مانند دستبند طلا خبر داد. این اشیاء از یک باند قاچاق کشف و ضبط شدهاند که در حال معامله این گنجینه با ارزش در شیراز بودند. ارزش ریالی این اشیاء عتیقه به ۲۰ میلیارد تومان میرسد.
اشیای کشف شده: از دوران عیلامی تا معاصر
علاوه بر صورتکهای طلایی، یک کاسه مسی، مجسمه و النگوی مربوط به دوره معاصر نیز در این عملیات کشف شد. بنا به گفته سجادی منش، این اشیاء بیش از دو هزار سال قدمت دارند و به دوره پیش از هخامنشی و اواخر دوره عیلامی تعلق دارند. این کشف مهم بهویژه در شناخت بهتر تاریخ و فرهنگ باستانی ایران اهمیت زیادی دارد.
دستگیری قاچاقچیان و حفظ میراث فرهنگی
مدیر کل میراث فرهنگی بوشهر همچنین اعلام کرد که قاچاقچیان در بندر گناوه رصد و در حین معامله در شهر شیراز دستگیر شدند. تاکنون دو نفر در این رابطه دستگیر شدهاند و تحقیقات برای شناسایی و دستگیری سایر افراد مرتبط با این باند ادامه دارد. اصالت اشیاء کشف شده به استانهای جنوبی کشور بازمیگردد و این کشف بار دیگر اهمیت حفاظت از میراث فرهنگی ایران را نشان میدهد.
این کشف نشاندهنده اهمیت بالای حفظ و مراقبت از آثار باستانی و میراث فرهنگی کشور است. اشیای تاریخی نه تنها بیانگر فرهنگ و تاریخ یک ملت هستند، بلکه ارزشهای مادی و معنوی بسیاری نیز در خود دارند.