خبرهای داغ
کدخبر: ۱۱۵۹۷
تاریخ خبر:

جزئیات حکم اعدام از زبان وکیل امیرحسین مقصودلو

خوانندگی بر روی ناو ارتش، دیدار با مرحوم ابراهیم رئیسی در ایام انتخابات، کنسرت‌های پرجمعیت در ترکیه و بازگشت به ایران، همگی می‌توانند به نوعی نقطه پایانی بر زندگی خواننده‌ای باشند که در طول مسیرش فراز و نشیب‌های بسیاری را تجربه کرده است."

جزئیات حکم اعدام از زبان وکیل امیرحسین مقصودلو

امیرحسین مقصودلو، معروف به تتلو، خواننده‌ای که با فراز و نشیب‌های بسیار در زندگی هنری‌اش، همواره در صدر اخبار بوده، این بار با خبری شوک‌آور به صدر اخبار بازگشته است. از خوانندگی بر روی ناو ارتش و دیدار با ابراهیم رئیسی در ایام انتخابات تا کنسرت‌های پرجمعیت در ترکیه و بازگشت به ایران، مسیری پر از حاشیه و جنجال را طی کرده است.

 زندگی پرچالش “امیر تتلو” از همان ابتدای شهرتش آغاز شد. به گفته نزدیکانش، او هیچ‌گاه آرام و قرار نداشت و همواره درگیر حواشی مختلف بود.

فراز و فرود زندگی تتلو به قدری زیاد است که می‌توان یک کتاب از آن نوشت. خواننده رپری که در 18 سالگی به اوج شهرت رسید، در شرایطی که نه اینترنت درستی وجود داشت و نه پولی برای ساخت موزیک ویدئو، با انتشار اولین قطعه مشترک با حسین تهی و رضا پیشرو در سال 1386، در کمتر از 24 ساعت، خیابان‌های تهران را به لرزه درآورد. اما تتلو از بدو ورودش به ترکیه طوری رفتار کرد که انگار از موضوعی عصبانی است.

عصیان و سرخوردگی؛ ریشه تحولات تتلو

به نظر می‌رسد سرخوردگی ناشی از عدم دریافت مجوز در ایران، یک عصیان واقعی را در او شکل داد. او “چارچوب” و اصول را رها کرد و بدون هیچ قید و بندی پیش رفت، تا اینکه همان اتفاقات ترمز او را کشید. براساس حکم قوه‌قضائیه او به اعدام محکوم شده، هرچند اعلام حکم نهایی کمی زمان‌بر است. به همین دلیل در این گزارش قصد داریم در گفت‌وگو با مجید نقشی، وکیل پرونده امیر تتلو، همچنین دکتر وحید آگاه وکیل پایه یک دادگستری بیش‌ازپیش از این پرونده و البته جریانی که او را به این سمت برد پرده‌برداری کنیم.

از شهرت تا بازداشت؛ سیر تحولات یک هنرمند

امیرحسین مقصودلو فعالیت حرفه‌ای خود را از سال 1382 آغاز کرد. او در گفت‌وگویی اینترنتی در خصوص شروع فعالیت هنری‌اش گفته است: «باتوجه به اینکه پول زیادی نداشتیم، «بیت»های منتشر شده در اینترنت را دانلود می‌کردیم، روی آن ترانه و متن می‌ساختیم و می‌خواندیم. با رضا پیشرو و حسین تهی قطعه‌ای را خواندیم به اسم «برو از پیش من» که به سال 1386 مربوط می‌شود.»

او در ادامه می‌افزاید: «این موزیک‌ویدئو چنان شهرتی پیدا کرد که ما اصلاً باور نمی‌کردیم در تمام خیابان‌های تهران این قطعه در خودروها در حال پخش است. آنجا بود که فهمیدیم شهرت یعنی چه و کم‌کم مردم شناخت خوبی از ما پیدا کرده‌اند». او به‌واسطه همکاری با رسانه‌های ایرانی خارج از کشور برای انتشار موزیک‌ویدئوهایش چندین‌بار بازداشت و بعد با قید وثیقه آزاد شده بود.

تلاش برای مجوز؛ از ناو ارتش تا دیدار با رئیس جمهور

تتلو در کنار فعالیت هنری خود بارها اعلام کرده بود که هر کاری که دولت یا وزارت ارشاد بگوید، انجام می‌دهد تا بتواند مجوز رسمی فعالیت هنری و برگزاری کنسرت در برج میلاد را بگیرد. بسیاری از فعالیت‌های او در ایران پیش از مهاجرت بلندمدتش نیز در راستای گرفتن مجوز بود که همگی ناکام ماند.

امیر تتلو در سال ۱۳۹۴ و در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ در وین، ترانه‌ای با نام انرژی هسته‌ای‌ را منتشر کرد. در ویدئوی این ترانه، تتلو بر عرشه یک ناو نظامی ایرانی، نوشتار «خلیج مسلح فارس حق مسلم ماست» را خواند. این ترانه که با یاری نیروهای مسلح ایران ساخته شده بود، در زمان انتشار رتبه نخست جست‌وجوی گوگل در ایران را به خود اختصاص داد.

در انتخابات سال ۱۳۹۶، تتلو در ۲۵ اردیبهشت‌ماه از رئیسی حمایت و با او دیدار کرد و در همان دیدار انتخاباتی از مرحوم رئیسی درخواست کرد تا شرایط را طوری رقم بزند که او بتواند مجوز بگیرد.

مهاجرت؛ تغییر سبک زندگی و ادبیات کلامی

تتلو در سال 1397 بعد از ناامید شدن از گرفتن مجوز، به ترکیه مهاجرت کرد. فعالیت او همراه با خشم ناشی از موفق نشدن‌اش در گرفتن مجوز کاملاً مشخص بود. سبک زندگی و ادبیات کلامی‌اش، در موسیقی به‌شکل قابل توجهی تغییر کرد.

فعالیت اینستاگرامی او طوری بود که حتی قوانین این پلتفرم را نقض و به همین دلیل اینستاگرام رسماً اعلام کرد تتلو دیگر حق ندارد در اینستاگرام حتی با نام «فیک» صفحه‌ای داشته باشد. با این وجود، کنسرت‌هایش همچنان یکی از پرفروش‌ترین و پرمخاطب‌ترین کنسرت‌ها بود. سال گذشته اما به‌دلیل پایان یافتن کارت اقامت‌اش در ترکیه و عدم تمدید آن، او تصمیم گرفت به ایران برگردد که در بدو ورود بازداشت و پرونده قضایی برای او باز شد. گفته می‌شود او در زندان توبه کرده و از رفتارهایش در این سه، چهار سال ابراز پشیمانی کرده است.

حکم اعدام؛ ماجرا چیست؟

برای بسیاری سوال است که حکم اعدام برای تتلو مربوط به کدام‌یک از پرونده‌هایش است. مجید نقشی، وکیل امیرحسین مقصودلو در این خصوص می‌گوید: «درخصوص اتهام سب‌النبی که همان توهین به پیامبر است، ابتدا برائت صادر شد ولی پس از اعتراض دادستان و نقض در شعبه 9 دیوان عالی کشور، این حکم صادر شده است. این اتهام مربوط به تعدادی پست در اینستاگرام است که امیر تتلو در آن زمان اصلاً اینستاگرام نداشته و براساس گفته ایشان(تتلو)، مطالب منتشرشده متعلق به او نبوده و به گفته خودش، هک شده و موضوع دارای شبهه است. انشاءالله با مدارک و مستندات ارائه‌شده، امیدوار به نقض این حکم هستیم».

مجید نقشی در ادامه درخصوص اینکه آیا تتلو شاکی خصوصی دارد یا خیر گفت: «تتلو شاکی خصوصی ندارد و فقط از لحاظ عمومی، دادستان شاکی اوست. امیر قبل از ورودش به ایران، توبه کرده و فیلم آن نیز موجود است. او پس از مراجعه به کشور هم بارها توبه خود را اعلام و درخواست جبران گذشته را کرده است».

تلاشی بی فرجام برای اخذ مجوز

تتلو در سال 1394 با ظاهری متفاوت و کت‌وشلوار رسمی، موزیک‌ویدئویی را تحت عنوان «با تو» منتشر کرد. به او گفته شده بود این موزیک‌ویدئو، قابلیت بازنشر در صداوسیما را دارد اما بعد از طی‌کردن مراحل مختلف به تتلو اعلام شد، او ممنوع‌التصویر است. او روی ناو کشتی ارتش خواند، به دیدار مرحوم رئیسی رفت و با برخی مقامات قضایی هم دیدار کرد اما نشد که نشد.

نگاه یک حقوقدان؛ آیا سیستم مقصر است؟

وحید آگاه، حقوقدان و وکیل، از جنبه فرهنگی به این موضوع پرداخته و می‌گوید:« باید در ابتدا بپرسیم سیستم حقوقی فرهنگی کشور، تتلو را چطور به اینجا کشانده؟ کمتر کسی است که نسبت به نبوغ و تلاش‌های تتلو در مسیر موسیقایی، تردید داشته باشد. هنرمندی که از بخش خصوصی با تکیه بر داشته‌های فردی، آثاری را تولید کرده که در موارد گوناگون از توانمندی‌های او استفاده شده. با حضور روی ناو کشتی رسمی، خواند تا برادری‌اش را ثابت کند. او گفت، می‌خواهم از زیر زمین به روی زمین بیایم و رسمی و با مجوز بخوانم. از شهرت تتلو در انتخابات ریاست‌جمهوری نیز استفاده شد. او بارها در زمین بازی دولت حرکت کرده و با زبان خودش گفته، قصد دارد مجوز بگیرد. اما بخش فرهنگی حتی برای یک تک‌آهنگ هم به او مجوز نداد. یک زمانی گفته می‌شود که شکل کارهایش مشکل داشته، ولی به‌نظر من، آثارش مشکل او نبوده. او به‌عنوان شهروند جمهوری اسلامی 10 قطعه که بتواند مجوز بگیرد، نداشته؟ نظام حقوق فرهنگی به خودش اجازه داده تا در مورد شخصیت افراد قضاوت کند. کجای قانون گفته تمام مردم باید یک شکل زندگی کنند؟ به نظر می‌رسد چون دولت سلوک رفتاری این فرد را تایید نکرده، اجازه نداد که فعالیت رسمی داشته باشد. یک هنرمند چندسال باید صبر کند تا مجوز بگیرد؟ بعد از اطاله امر و هدر رفتن عمرش، انحرافات تتلو آغاز و عصبانی شد. رویاهای او به‌مرور ریخت و از هر فعالیت مجاز، زده شد.»

حال باید منتظر ماند و دید که یکی از جنجالی‌ترین پرونده‌های قضایی هنری این سال‌ها به کجا ختم خواهد شد. آیا یکی از پرهوادارترین خواننده‌های زیرزمینی، می‌تواند بعد از پایان محکومیت‌اش به زندگی عادی برگردد؟ باتوجه به پشیمان‌بودن خود تتلو از کارهای پیشین‌اش، آیا با او صرفاً به‌مثابه یک عاصی برخورد می‌شود یا یک جانی؟

منبع: اقتصاد 100
copied
ارسال نظر
 

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک