افشای شبکه جاسوسی گسترده در اسرائیل؛ دهها شهروند در خدمت ایران؟
در پی شناسایی فعالیتهای جاسوسی دو شهروند اسرائیلی در نزدیکی محل اقامت وزیر جنگ و بیمارستان محل بستری نخستوزیر اسبق، رسانههای عبری از نگرانیهای فزاینده درباره نفوذ اطلاعاتی ایران در اسرائیل خبر میدهند.

رسانههای عبریزبان از افزایش نگرانیها در محافل امنیتی اسرائیل نسبت به نفوذ اطلاعاتی ایران در عمق سرزمینهای اشغالی خبر میدهند. به گزارش تسنیم به نقل از اشدود نت، پس از کشف فعالیتهای دو شهروند اسرائیلی که اقدام به نصب دوربین در نزدیکی محل اقامت وزیر جنگ و بیمارستان محل بستری نخستوزیر اسبق کرده بودند، حضور اطلاعاتی ایران به کابوسی برای مقامات صهیونیستی تبدیل شده است.
این رسانه عبری در گزارشی، این وضعیت را پدیدهای نگرانکننده توصیف کرده و اعلام کرده است که احتمالاً دهها اسرائیلی به نفع ایران و علیه اسرائیل مشغول جاسوسی هستند.
در گزارش تفصیلی این رسانه آمده است که اکثر این جاسوسان ابتدا فعالیتهای سادهای را انجام داده و سپس مأموریتهای پیچیدهتری به آنها محول شده است، تا جایی که به رصد اماکن حساس و تعقیب مقامات اسرائیلی پرداختهاند.
این گزارش میافزاید که امروز اسرائیلیهای زیادی با گرایشهای مختلف در قبال دریافت پول به جاسوسی میپردازند. به اعتقاد نویسندگان گزارش، طی دو سال گذشته تعداد جاسوسهایی که کشف شدهاند از مجموع جاسوسهای کشفشده در ۷۵ سال گذشته فراتر رفته است.
بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۴، ۲۴ اسرائیلی و در سال ۲۰۲۵، ۱۰ نفر دیگر به اتهام جاسوسی دستگیر شدهاند، در حالی که این پایان ماجرا نیست.
یکی از آخرین موارد، جوان ۱۸ سالهای از اشدود است که به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شده و به لیست بلندبالایی از پروندههای اطلاعاتی و جاسوسی پس از ۷ اکتبر افزوده شده است.
خنثی شدن ۱۹ عملیات جاسوسی و محاکمه ۳۴ اسرائیلی در این زمینه، نشاندهنده گستردگی این پدیده است.
نهادهای امنیتی اسرائیل این موضوع را تهدیدی مستقیم و واقعی برای امنیت کشور میدانند. یکی از منابع امنیتی تأکید کرده است که این مسئله به یک یا دو فرد محدود نمیشود، بلکه با پدیدهای گسترده در جامعه اسرائیل مواجه هستیم که هنوز عمق و شدت تأثیر آن بر امنیت کشور مشخص نشده است.
بر اساس این گزارش، جاسوسان از هر قشر و گروهی هستند؛ از جوان تا پیر، از مهاجران جدید تا متولدین اسرائیل، از یهودی تا عرب، از حریدی تا سکولار. تنها وجه مشترک آنها دریافت پول در ازای فعالیتهای جاسوسی است.
همچنین، این گزارش اشاره میکند که ایرانیها دهها نفر از عوامل را در داخل اسرائیل به کار گرفتهاند و نهادهای اطلاعاتی اسرائیل پیشبینی میکنند که در حال حاضر صدها نفر از اسرائیلیها برای ایران کار میکنند و دهها نفر از آنها آمادگی انجام عملیات مختلف را دارند.
با وجود بازداشت شمار قابلتوجهی از افراد به اتهام جاسوسی، نهادهای اطلاعاتی اسرائیل میدانند که تعداد دیگری همچنان به فعالیتهای خود ادامه میدهند.
در همین راستا، روزنامه یدیعوت آحارانوت گزارش داده است که جوان ۱۸ ساله اهل اشدود، خود را بهعنوان یکی از نزدیکان نفتالی بنت جا زده و سعی کرده از اتاق وی در بیمارستان مائیر در کفرسابا عکسبرداری کند.
موشه اتیاس، که اکنون به اتهام همکاری با طرفهای خارجی برای اخلال در امنیت بازداشت است، با این روش به اتاق بستری بنت دسترسی پیدا کرده است.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز فاش کرده است که به دلیل گستردگی نفوذ اطلاعاتی ایران، نهادهای اطلاعاتی اسرائیل تصمیم گرفتهاند بند خاصی را در یکی از سریترین بازداشتگاههای کشور برای افراد دستگیرشده اختصاص دهند.
بر اساس این گزارش، اسرائیلیهایی که به جاسوسی برای ایران متهم میشوند، به یکی از مراکز سری در شمال منتقل میشوند و تاکنون ۱۵ نفر از این افراد به آنجا برده شدهاند.
این زندان شرایط امنیتی بسیار شدیدی دارد؛ زندانیان ۲۳ ساعت در روز را در سلولهای خود میگذرانند، ۷ دقیقه در روز برای استحمام وقت دارند، حجم غذای آنها محدود است، حق سیگار کشیدن ندارند و امکان ارتباط با جهان خارج به آنها داده نمیشود.
حدود یک ماه پیش، دهها نفر از نیروهای امنیتی از یگان مسادا به یکی از بخشهای حفاظتشده زندان ریمونیم حمله کرده و ۱۵ نفر از متهمان به جاسوسی برای ایران را با دستبند و چشمان بسته به مرکز بازداشت سری در شمال منتقل کردند.
این زندان بهطور ویژه برای این افراد آماده شده است. یکی از مسئولان عالیرتبه اداره زندانهای اسرائیل اعلام کرده است: «این مکان بهطور ویژه برای افراد متهم به جاسوسی آمادهسازی شده است، ما با آنها همانند تروریست رفتار میکنیم، چون آنها به امنیت اسرائیل ضربه وارد کردند و وضعیت نگهداری هر یک از آنها براساس میزان خطراتی که دارد، متفاوت است.»
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارش خود آورده است که این مرکز بهشکل ویژهای برای این زندانیان ایجاد شده است؛ سلولهای آن کوچک و بدون صندلی و میز است، فقط یک تخت، یک ملافه، یک مسواک، یک صابون و یک حوله در آن قرار داده شده است.
امکان دسترسی به لوازم برقی، تلویزیون، رادیو یا تلفن در آن وجود ندارد. استعمال دخانیات در آن ممنوع است و زندانیان حق خرید مایحتاج خود را از بوفه زندان هم ندارند. آنها هر سه ماه یکبار اجازه ملاقات پیدا میکنند و این ملاقات هم تحت کنترل و نظارت شدید انجام میشود.
یکی از متهمان به خانوادهاش گفته است: «من ۲۳ ساعت در روز را داخل سلول هستم، روزانه فقط حق ۷ دقیقه استحمام با آب گرم را دارم و هر بار که از داخل سلول خارج میشوم، چشمانم بسته است، نور در سلول بسیار کم است و چشمانم بهشدت آسیب دیدهاند.»