هشدار صریح ارتش اسرائیل: هنوز با ایران در حال جنگیم
رئیس ستاد ارتش اسرائیل با اظهاراتی جنجالی از ادامه تنشها با ایران سخن گفت و همزمان از شکستهای نظامی و سیاسی تلآویو در جنگ غزه پرده برداشت.

بر پایه گزارش شبکه خبری الجزیره، ایال زامیر، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، در یک نشست راهبردی نظامی، صراحتاً اذعان کرد که جنگ در غزه یکی از پیچیدهترین درگیریهایی بوده که اسرائیل تاکنون تجربه کرده است. او با بیان اینکه این رژیم برای ادامه نبرد بهای سنگینی میپردازد، مدعی شد: «ما در مسیر رسیدن به اهداف جنگ، مانند آزادی اسرا و نابودی حماس، همچنان به عملیاتهای خود ادامه خواهیم داد.»
زامیر در ادامه ادعاهای خود، به موضوع ایران نیز پرداخت و اظهار داشت که درگیریها با جمهوری اسلامی هنوز پایان نیافته است. این سخنان در حالی مطرح میشود که تحلیلها و گزارشهای رسانهای منطقهای و بینالمللی، از جمله روزنامه رای الیوم، تأکید دارند اسرائیل به دلیل قدرت بازدارندگی و ظرفیت موشکی ایران در جنگ ۱۲ روزه، ناچار به پذیرش آتشبس شده است.
در همین راستا، روزنامه عبریزبان «معاریو» نیز روز سهشنبه طی گزارشی به آشفتگی راهبردی اسرائیل در مواجهه با بحرانها اشاره کرد و نوشت: «چه در میدان دیپلماسی و چه در پشت میز مذاکرات، ما دچار سردرگمی شدهایم و مدام دست و پا میزنیم. کافی است به مواضع آمریکا نگاه کنید؛ سخنگوی کاخ سفید روز گذشته به روشنی اعلام کرد که دیگر مجوز معناداری برای ادامه این جنگ از سوی ایالات متحده وجود ندارد.»
خبرنگار این روزنامه همچنین با اشاره به وضعیت ارتش اسرائیل در نوار غزه تأکید کرد که عدم قطعیت در استقرار نیروهای بیشتر در شهر دیر البلح، نشاندهنده بنبست نظامی در این منطقه است. او افزود: «با توجه به تجربه گذشته، بعید است چنین اقداماتی بتواند ارتش را از این آشفتگی نجات دهد.»
از سوی دیگر، «یدیعوت آحارنوت» در گزارشی به روند بررسیهای داخلی در ارتش اسرائیل درباره عملکرد این نهاد در نوار غزه پرداخت. این رسانه عبریزبان گزارش داد که پس از تکمیل تحقیقات مربوط به حملات و غافلگیری بزرگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در عملیات طوفان الاقصی، قرار است ارتش، فاز جدیدی از ارزیابیها را درباره عملیات زمینی در غزه آغاز کند.
به نوشته این روزنامه، موضوعاتی مانند روشهای رزم، میزان آمادگی یگانها، فقدان استراتژی مشخص برای اشغال کامل نوار غزه، مقابله با تونلهای زیرزمینی و ناکامی در دستیابی به پیروزی بر حماس، از محورهای اصلی این ارزیابی خواهند بود. همچنین به توانایی حماس در حفظ اسیران صهیونیست پس از گذشت دو سال از آغاز درگیریها بهعنوان یکی از چالشهای حلنشده اشاره شده است. برخی فرماندهان میدانی از جمله فرماندهان تیپها و گردانها، انتقادهایی نسبت به نحوه مدیریت جنگ مطرح کردهاند و پیشبینی میشود این تحقیقات نزدیک به یک سال به طول انجامد.