پشت پرده تصمیمات فدراسیون علیه پرسپولیس چیست؟
اتفاقات اخیر در فوتبال ایران، به ویژه آنچه پیرامون باشگاه پرسپولیس رخ داده، موجی از انتقادات را به دنبال داشته است. آیا این اتفاقات نشان از یک بازی دوگانه و اعمال سلیقهای در فدراسیون فوتبال دارد؟

در اطلاعیهای آمده است: «یک روز تعطیل و یک حکم دیگر. فوتبال بهانه است، مقصود پرسپولیس است. چه روز تعطیل باشد و چه لغو یک قانون به سود دیگران، چند ساعت مانده به پایان نقل و انتقالات.» این جمله، خلاصهای از اعتراضات گسترده به عملکرد فدراسیون فوتبال در خصوص باشگاه پرسپولیس است.
شنبه، قرار است حکم تعلیقی حضور بانوان در بازی پرسپولیس با استقلال خوزستان اجرا شود. اما این تصمیم، در کنار سایر اتفاقات، سوالات جدی درباره بیطرفی و عدالت در تصمیمگیریهای فدراسیون فوتبال را مطرح میکند.
نویسنده با اشاره به اینکه فدراسیون ماههاست تکلیف پروندهای را روشن نکرده و با این اقدامات حاشیه برای تیم ملی نیز ایجاد کرده، مینویسد: «فدراسیون فوتبالی که ماههاست تکلیف یک پرونده را روشن نکرده و با این اقدام برای تیم ملی هم حاشیه درست کرد و دست به تحریک تماشاگران فوتبال زد، حالا در روزهای تعطیل اضافهکاری میکند تا برای پرسپولیس و هوادارانش حکم بدهد.»
نویسنده به حوادث بازیهای گذشته پرسپولیس و توهینها، تهدیدها و حملات فیزیکی به هواداران این تیم اشاره کرده و مینویسد: «ما همچنان تاوان میدهیم. تاوان قهرمانیها، تاوان سختکوشی، تاوان محبوبترین بودن، تاوان این که طرفداران یک تیم دیگر آمدند در خانه خود ما، از بیرون ورزشگاه تا داخل آن تهدید و ارعاب کردند. در داخل ورزشگاه هنوز تماشاگر پرسپولیس نیامده بود که توهینها را شروع کردند. نردهها را یا شکستند یا از روی آن گذشتند. ورزشگاه را با پلاستیکهای حاوی مایعاتی مشخص نجس کردند و آن را به روی هواداران پرسپولیس ریختند. به هواداران پرسپولیس حمله کردند. تعداد زیادی را راهی بیمارستان کردند. سر شکستند و چشم درآوردند. حالا پرسپولیس همچنان باید تاوان بدهد و محروم شود. سالی که نکوست از بهارش پیداست.»
به ادعای نویسنده، کمیته اخلاق نیز مدیر تیم پرسپولیس را در روز تعطیل و روز بازی احضار کرده است، در حالی که سرمربی تیم فولاد هیچ نامی از افشین پیروانی نبرده و اعلام کرده که ماجرای نقل شده مربوط به زمانی است که پیروانی در پرسپولیس حضور نداشته است.
در ادامه، نویسنده به تعلل فدراسیون در صدور حکم علیه دروازهبان پیشین پرسپولیس که نسبت به فسخ غیر موجه اقدام کرده، اشاره میکند و میپرسد: «با این همه پیگیری و سختکوشی ارکان قضایی فوتبال ایران چگونه است که فدراسیون فوتبال از دادن حکم علیه دروازهبان پیشین پرسپولیس که نسبت به فسخ غیر موجه اقدام کرد، عاجز است؟ چرا این پرونده هفت ماه است که خاک میخورد؟ چگونه است که یک نفر میتواند به فسخ غیرموجه و غیرقانونی محکوم شود، اما بر خلاف تمام اصول حاکم بر قوانین داخلی و بینالمللی تمام محرومیتش تعلیق گردد؟!»
نویسنده با طرح سوالاتی تند، به نحوه صدور حکم و سود بردن تیمی خاص از این موضوع اشاره میکند و میپرسد: «چگونه میشود بخشی از فدراسیون چنین حکمی دهد که در جایگاه صدور آن نبود؟ اگر هم بود چگونه بر خلاف تمام قواعد رفتار کرد؟ به طور مشخص کدام تیم در لیگبرتر از این مساله سود برد؟ آیا این دخالت در نتایج رقابتهای لیگ برتر به نفع تیمی خاص نبود؟