کدخبر: ۱۲۰۲۶
تاریخ خبر:

پیش بینی داغ قیمت طلا و سکه پس از مذاکرات ایران و آمریکا

بازار پرالتهاب طلا و سکه در ایران، این روزها به شدت تحت تاثیر دو رویداد مهم جهانی و داخلی قرار گرفته است. از یک سو، گمانه‌زنی‌ها پیرامون نتایج مذاکرات حساس میان ایران و آمریکا، قیمت دلار را در بازار داخلی با کاهشی چشمگیر مواجه کرده است.

پیش بینی داغ قیمت طلا و سکه پس از مذاکرات ایران و آمریکا

تحلیلگران بازارهای مالی با دقت تحولات بین‌المللی و داخلی را زیر نظر دارند و معتقدند که سرنوشت قیمت طلا و سکه در ایران به طور قابل توجهی به نتایج این مذاکرات بستگی دارد. هفته گذشته نیز شاهد تاثیر مستقیم افت بهای اونس جهانی بر بازار داخلی بودیم، روندی که با کاهش قیمت دلار ناشی از اخبار مذاکرات ایران و آمریکا تشدید شد. اکنون این سوال اساسی مطرح است که این روند اصلاحی تا چه زمانی ادامه خواهد یافت و آیا باید منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها باشیم؟

هاتف شاملو، کارشناس بازارهای مالی، با اشاره به نوسانات اخیر اونس جهانی طلا، اظهار داشت: «همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، اونس توانسته بود در هفته اخیر تا محدوده ۳۳۰۰ دلار پیش برود؛ اونس طلا این روند صعودی را ادامه داد و تمام مقاومت‌های پیش رو را شکست و موفق شد در سطح 3500 دلار قرار گیرد.»

وی در ادامه افزود: «اونس در همین محدوده قیمتی بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد در یکم ماه می با چین درباره تعرفه‌ها گفت‌وگو ‌می‌کند، به این ترتیب بازار واکنش نشان داد و اونس افت کرد. در این لحظه اونس به محدوده 3305 دلار بازگشته است.»

این تحلیلگر بازارهای مالی با تاکید بر نقش مذاکرات تجاری چین و آمریکا در تعیین مسیر آینده قیمت طلا در بازارهای جهانی خاطرنشان کرد: «بازارها در انتظار نتایج احتمالی گفت‌وگوهای چین و آمریکا هستند. اگر فضا مثبت و تکلیف تعرفه‌ها مشخص‌تر شود، احتمال اصلاح و ریزش بیشتر اونس وجود دارد؛ اما در صورت نبود اخبار جدید، ممکن است مجدداً روند صعودی از سر گرفته شود.» به این ترتیب، به نظر می‌رسد که هرگونه توافق مثبت میان آمریکا و چین بر سر تعرفه‌ها می‌تواند فشار بیشتری بر قیمت جهانی طلا وارد کند و زمینه را برای کاهش بیشتر آن فراهم آورد.

شاملو در ادامه تحلیل خود، به وضعیت بازار داخلی طلا و سکه در ایران پرداخت و گفت: «برای تحلیل قیمت طلا باید ابتدا نرخ ارز را بررسی کرد. در روزهای اخیر، با انتشار اخبار امیدوارکننده درباره مذاکرات، دلار وارد کانال‌های پایین‌تر شد و حتی به محدوده ۷۹ هزار تومان رسید.» این کاهش قیمت دلار به عنوان یکی از عوامل اصلی تعیین‌کننده قیمت طلا در بازار داخلی، تاثیر مستقیمی بر روند نزولی قیمت‌ها داشته است.

وی همچنین تصریح کرد: «به این ترتیب، کاهش قیمت دلار و اصلاح اونس جهانی، قیمت طلای ۱۸ عیار را نیز در روند اصلاحی قرار داد و در حال حاضر با قیمت حدود 6.5 میلیون تومان معامله می‌شود.» این موضوع نشان می‌دهد که بازار طلای ایران به شدت از تحولات بازارهای جهانی و نرخ ارز داخلی تاثیر می‌پذیرد.

این تحلیلگر بازارهای مالی با اشاره به اهمیت تداوم فضای مثبت در مذاکرات ایران و آمریکا برای کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار داخلی ادامه داد: «اگر فضای مذاکرات در روز شنبه نیز همچنان مثبت بماند، امکان افت بیشتر طلا وجود دارد و ممکن است قیمت‌هایی همچون ۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان و حتی سطح روانی ۶ میلیون تومان را نیز تجربه کنیم. همچنین اگر مذاکرات خیلی مثبت پیش برود، محدوده ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نیز دور از ذهن نخواهد بود.» این پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که در صورت پیشرفت مذاکرات، خریداران طلا ممکن است شاهد فرصت‌های جذاب‌تری برای ورود به بازار باشند.

در بخش پایانی تحلیل خود، شاملو به وضعیت بازار سکه در ایران پرداخت و توضیح داد: «سکه نیز همراه با طلا وارد فاز اصلاحی شد. هفته گذشته، زمانی که سکه در محدوده ۸۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله می‌شد، هشدار داده بودم که در صورت از دست رفتن محدوده حمایتی ۷۷ میلیون تومان، بازار وارد وضعیت پرریسک‌تری خواهد شد.» این هشدار نشان‌دهنده حساسیت بازار سکه به نوسانات قیمت طلا و دلار است.

وی در خصوص سطوح حمایتی پیش روی قیمت سکه افزود: «اکنون محدوده‌های ۷۴ میلیون و ۵۰۰ هزار و پس از آن ۷۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به عنوان حمایت‌های بعدی در نظر گرفته می‌شوند. در صورتی‌که این سطوح نیز شکسته شود و مذاکرات پیشرفت داشته باشد، حمایت‌های پایین‌تری مانند ۶۶ میلیون و حتی ۵۶ میلیون تومان برای سکه دور از انتظار نیست.» این پیش‌بینی‌ها می‌تواند برای فعالان و سرمایه‌گذاران بازار سکه بسیار حائز اهمیت باشد و آن‌ها را برای سناریوهای مختلف آماده کند.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک