کدخبر: ۱۷۵۹۰
تاریخ خبر:

خبر خوش بازنشستگی برای زنان | چگونه با کمتر از ۲۰ سال سابقه، مستمری بگیریم؟

قانون تازه بازنشستگی تامین اجتماعی که از مردادماه اجرایی می‌شود، تغییراتی مهم برای زنان بیمه‌شده به‌همراه دارد؛ قانونی که امکان بازنشستگی با سابقه‌ای کمتر از ۲۰ سال را نیز فراهم می‌کند و شرایط ویژه‌ای را در اختیار برخی از زنان شاغل قرار می‌دهد.

خبر خوش بازنشستگی برای زنان | چگونه با کمتر از ۲۰ سال سابقه، مستمری بگیریم؟

 با آغاز اجرای قانون جدید بازنشستگی تامین اجتماعی از سوم مردادماه ۱۴۰۳، روند بازنشستگی برای بسیاری از زنان بیمه‌شده دستخوش تغییرات قابل توجهی شده است. هرچند سن قانونی بازنشستگی زنان بدون تغییر باقی مانده، اما شرایط و مدت سابقه موردنیاز برای دریافت مستمری بازنشستگی متناسب با میزان بیمه‌پردازی افراد در زمان اجرای قانون تغییر یافته است.

هدف اصلی این بازنگری، حفظ پایداری منابع مالی صندوق‌های بازنشستگی اعلام شده، با این حال اجرای آن موجب نگرانی‌هایی در میان شماری از زنان شاغل شده است. در مقابل، گروه‌هایی نیز هستند که از اعمال این مقررات جدید مستثنی شده‌اند.

 چه کسانی از الزامات قانون جدید معاف هستند؟
بر اساس دستورالعمل رسمی سازمان تأمین اجتماعی، سه گروه از بیمه‌شدگان از افزایش سنوات برای بازنشستگی طبق قانون تازه مستثنی هستند:

  • کارگران شاغل در مشاغل سخت و زیان‌آور

  • افرادی که تا تاریخ ۳ مرداد ۱۴۰۳، دارای ۲۸ سال یا بیشتر سابقه بیمه‌ای هستند

  • ایثارگران

این دسته از بیمه‌شدگان همچنان طبق شرایط پیشین قادر به بازنشستگی خواهند بود. به‌عنوان نمونه، زنان شاغل در رده‌های سخت و زیان‌آور، طبق روال سابق می‌توانند با ۲۰ سال سابقه و بدون توجه به سن، بازنشسته شوند.

 سقف سابقه مورد نیاز در قانون جدید چگونه محاسبه می‌شود؟

هرچند سن قانونی بازنشستگی زنان در قانون جدید ثابت مانده و همچنان در سه مقطع ۴۲، ۴۵ و ۵۵ سالگی تعریف می‌شود، اما محاسبه سنوات موردنیاز به سابقه واقعی فرد در زمان اجرای قانون وابسته شده است. در ادامه، جزئیات این محاسبه در سه حالت اصلی آمده است:

 بازنشستگی در ۴۵ سالگی
پیش از این، زنان با ۳۰ سال سابقه می‌توانستند در ۴۵ سالگی بازنشسته شوند. اما حالا اگر سابقه فرد تا زمان اجرای قانون کمتر از ۳۰ سال باشد، برای هر سال کمبود، دو ماه به سابقه مورد نیاز اضافه می‌شود.
برای مثال، زنی با ۲۴ سال سابقه در مردادماه ۱۴۰۳، برای بازنشستگی در ۴۵ سالگی، به ۳۱ سال سابقه نیاز خواهد داشت.

 بازنشستگی در ۴۲ سالگی (مختص کارگران زن)
زنان شاغل در مشاغل کارگری می‌توانند در سن ۴۲ سالگی بازنشسته شوند، اما شرط سابقه از ۲۰ سال به حالتی شناور تبدیل شده است. بر اساس قانون جدید، برای هر سال کمبود سابقه، چهار ماه به سابقه مورد نیاز اضافه می‌شود.
مثلاً زنی با ۱۸ سال سابقه در زمان تصویب قانون، باید ۲۰ سال و ۸ ماه سابقه برای بازنشستگی در ۴۲ سالگی داشته باشد.

 بازنشستگی در ۵۵ سالگی
پیش‌تر زنان می‌توانستند با ۲۰ سال سابقه بیمه، بدون کاهش مستمری، بازنشسته شوند. اما طبق قانون جدید، در صورتی که سابقه فرد در مرداد ۱۴۰۳ کمتر از ۲۰ سال باشد، به همان روش قبلی، برای هر سال کمبود، افزایش سنواتی اعمال خواهد شد.

نحوه محاسبه مستمری چگونه خواهد بود؟

نکته مهم و کلیدی در قانون تازه این است که مستمری بازنشستگی تنها بر اساس سابقه واقعی پرداخت حق بیمه محاسبه می‌شود و نه بر مبنای سنواتی که صرفاً برای واجد شرایط شدن لحاظ شده است. به بیان ساده، حتی اگر فردی با سنوات افزایش‌یافته بازنشسته شود، حقوق بازنشستگی او با معیار همان سابقه واقعی و پرداخت‌شده محاسبه خواهد شد.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    ×

    برای حمایت از ما لطفا روی تبلیغات مورد علاقه کلیک کنید.