کدخبر: ۱۷۶۱۱
تاریخ خبر:

فریاد بی‌پاسخ بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ از حقوق عقب‌افتاده تا وعده‌های بی‌سرانجام چه خبر؟

چهار ماه از سال گذشته اما بسیاری از بازنشستگان تأمین اجتماعی هنوز چشم‌انتظار دریافت مابه‌التفاوت حقوق فروردین‌ هستند.

فریاد بی‌پاسخ بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ از حقوق عقب‌افتاده تا وعده‌های بی‌سرانجام چه خبر؟

در حالی که بیش از چهار ماه از آغاز سال می‌گذرد، هنوز پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین‌ماه بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی به تأخیر افتاده و این موضوع اعتراض گسترده‌ای در میان مستمری‌بگیران به دنبال داشته است.

بر اساس گزارش «اقتصادنیوز» به نقل از ایلنا، گروهی از بازنشستگان تأمین اجتماعی با تماس‌هایی که با خبرنگاران داشتند، از عدم پرداخت مابه‌التفاوت فروردین‌ماه انتقاد کرده و اعلام کردند: «ارزش حقوق ما با افزایش قیمت‌ها روز‌به‌روز کمتر می‌شود، اما هنوز خبری از واریز مابه‌التفاوت فروردین نیست.»

این افراد که ماه‌هاست با تأخیر در پرداخت حقوق دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، می‌گویند: «تا سال گذشته، مستمری‌ها از بیستم هر ماه پرداخت می‌شد، اما اکنون این روند به آخر ماه موکول شده است. هر بار که پیگیر موضوع می‌شویم، می‌گویند حجم کار در پایان ماه زیاد است. اگر چنین است، چرا پرداخت‌ها را زودتر انجام نمی‌دهند که با این حجم کاری مواجه نشوند؟»

یکی از گلایه‌های مکرر بازنشستگان، وضعیت معیشتی نامناسب و تأخیر در پرداخت‌هاست. آنها تاکید می‌کنند: «مستمری ما به حدی ناچیز است که جایی برای پس‌انداز باقی نمی‌ماند. وقتی همین مبلغ ناچیز هم دیر پرداخت می‌شود، زندگی‌مان از هم می‌پاشد.»

علاوه بر این، هنوز فیش حقوقی خردادماه بسیاری از بازنشستگان روی سامانه بارگذاری نشده است. برخی از این افراد با انتقاد از این وضعیت، می‌گویند: «ما صاحبان اصلی این صندوق هستیم، اما هیچ اهمیتی به وضعیت‌ ما نمی‌دهند!»

حق اولاد برای فرزندان سوم به بعد تصویب شد

در تحولی دیگر، امیرحسین بانکی‌پورفرد، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که با رأی دیوان عدالت اداری، بازنشستگان تأمین اجتماعی که چهار فرزند یا بیشتر دارند، می‌توانند برای دریافت حق اولاد فرزند سوم به بعد و معوقات مربوط به آن اقدام کنند.

او در شبکه‌های اجتماعی نوشت:
«یک خبر خوب جمعیتی برای بازنشستگان عزیز تأمین اجتماعیِ صاحب ۴ فرزند و بیشتر: باتوجه‌به رأی دیوان عدالت اداری، این افراد می‌توانند برای دریافت حق اولاد فرزند سوم به بعد خود و همچنین معوقات آن اقدام کنند.»

تسویه ۱۴ هزار میلیارد تومان از معوقات ۱۴۰۰

حجت‌الله میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور، در آیین امضای تفاهم‌نامه احداث خانه امید اردبیل اعلام کرد که تا پایان خرداد، ۱۴ هزار میلیارد تومان از معوقات مربوط به سال ۱۴۰۰ در استان‌ها پرداخت شده است.

میرزایی همچنین افزود: «حقوق بازنشستگان کشوری به‌طور کامل تا پایان خرداد پرداخت شد و در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، ۱۴۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات فرهنگیان بازنشسته مربوط به سال ۱۴۰۰ تسویه شده است.»

وی با اشاره به طرح جدید خدمات محله‌ای برای بازنشستگان گفت: «در این طرح، خدمات مرتبط با دوران سالمندی توسط سازمان تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان بهزیستی در مدارس و مراکز بهداشت به شکل متمرکز ارائه می‌شود. پزشک، مددکار اجتماعی و نماینده بیمه تکمیلی نیز در این مراکز مستقر خواهند شد.»

میرزایی همچنین به لزوم شناسایی توانمندی‌های بازنشستگان در زمینه‌های حقوقی، مالی و فنی اشاره کرد و گفت: «باید این ظرفیت‌ها را به بازار کار و فعالیت‌های اقتصادی متصل کنیم تا حس مفید بودن در بازنشستگان تقویت شود.»

تحولات ساختاری در صندوق بازنشستگی و نقش دولت در مدیریت بحران‌ها

وی به مصوبه اخیر مجلس در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و افزود: «در این برنامه، تدبیری برای خروج صندوق بازنشستگی از فعالیت‌های بنگاه‌داری اندیشیده شده است.»

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور ادامه داد: «تجربه جنگ اخیر نشان داد که دولت باید در صنایع حیاتی مانند مواد غذایی به‌ویژه لبنیات و حوزه دارو نقش پررنگ‌تری ایفا کند. مدیریت این صنایع در شرایط بحرانی باید اقتصادی و رقابتی اما تحت کنترل دولت باشد.»

او افزود: «در زمان جنگ، خرید شیر مازاد از دامداران از ۱۹۰۰ تن به ۲۵۰۰ تن افزایش یافت. این مازاد به شیر خشک تبدیل شد تا در صورت تداوم بحران، نیاز کشور تا شش ماه آینده تأمین شود.»

تفاوت بیمه تکمیلی بازنشستگان با کارکنان شاغل

میرزایی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: «در حال حاضر، سرانه بیمه تکمیلی بازنشستگان ۷۰۰ هزار تومان و برای کارکنان شاغل یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان است. با همکاری میان دولت، صندوق و خود بازنشستگان می‌توان این اختلاف را کاهش داده و خدمات بهتری ارائه داد.»

کلنگ احداث خانه امید اردبیل به زمین خورد

او همچنین از آغاز عملیات احداث خانه امید بازنشستگان در اردبیل خبر داد و گفت: «زمین این پروژه از سوی شهرداری اردبیل تأمین شده و قرار است تا پایان سال به بهره‌برداری برسد.»

به گفته وی، در استان اردبیل بیش از ۲۶ هزار بازنشسته زندگی می‌کنند و این استان تاکنون فاقد خانه امید بوده است. میرزایی تأکید کرد: «با وجود هزینه‌های بالا، امکان احداث این مراکز در همه شهرستان‌ها وجود ندارد اما تلاش می‌کنیم مراکز ارائه خدمات متنوع برای بازنشستگان را توسعه دهیم.»

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    ×

    برای حمایت از ما لطفا روی تبلیغات مورد علاقه کلیک کنید.