شارژ جدید کالابرگ در راه است؟» | هشدار وزیر درباره دهکبندی یارانهبگیران
در حالیکه بسیاری از خانوارهای ایرانی منتظر تغییر در دهکبندی کالابرگ هستند، وزیر تعاون در اظهاراتی تازه، از تداوم رویه فعلی سخن گفت و در عین حال از اصلاحات گسترده در ساختار رفاهی کشور و لزوم پرداخت مالیات و بیمه توسط کارگران مهاجر خبر داد؛ موضوعاتی که میتواند سرنوشت پرداخت یارانهها را نیز دستخوش تغییراتی مهم کند.

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در حاشیه آیین بهرهبرداری از ۱۰ هزار و ۵۶۱ پروژه سازمان بهزیستی در نقاط مختلف کشور، با اشاره به سالروز تأسیس این نهاد در ۲۵ تیرماه، اظهار داشت: «هر سال در این زمان پروژههایی که توسط سازمان بهزیستی تکمیل شدهاند، به شکل سراسری افتتاح میشوند.»
وی ادامه داد: در مراسم امروز، طرحهایی از جمله نصب پنل خورشیدی برای ۵۰۰ خانواده تحت پوشش، ساخت واحدهای مسکونی برای افراد دارای معلولیت، و ایجاد فرصتهای شغلی جدید، در مناطق مختلف کشور به بهرهبرداری رسید.
میدری در ادامه، به اهمیت رویکرد جدید دولت در قالب طرح «محلهمحوری» پرداخت و تصریح کرد: «مطابق با دستور رئیسجمهور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این سیاست را با همکاری نهادهای مختلف دنبال میکند. منطقه ۴ تهران به عنوان پایلوت این طرح در نظر گرفته شده است و هماهنگیهایی نیز با وزارت آموزش و پرورش در حال انجام است.»
او تأکید کرد که این طرح با هدف تبدیل نهادهایی مانند خانههای بهداشت، مدارس، مساجد، کتابخانهها و سراهای محله به شبکهای منسجم از خدمات اجتماعی، در دست اجراست. به گفته میدری، چنانچه اجرای موفق این الگو در منطقه ۴ تهران با جمعیتی حدود ۸۰۰ هزار نفر محقق شود، قابلیت تعمیم به سایر نقاط کشور را خواهد داشت.
وزیر رفاه همچنین با اشاره به فعالیت جداگانه سازمانهایی چون بهزیستی، کمیته امداد و کانونهای مساجد در گذشته، تأکید کرد: «در حال حاضر تلاش میکنیم اقدامات این دستگاهها را در قالب همکاری بین نهادی، هدفمند و یکپارچه سازیم. از جمله برنامهها میتوان به نیازسنجی دقیق، تشکیل تشکلهای محلی ویژه زنان سرپرست خانوار، معلولان و سالمندان، و توسعه ورزشهای محلهای با مشارکت وزارت ورزش و فدراسیون ورزشهای محلی اشاره کرد.»
در خصوص حمایت از کسبوکارهای کوچک نیز، میدری یادآور شد که شورای عالی اشتغال در پایان خردادماه جلسهای برگزار کرده که براساس مصوبات آن، تخصیص تسهیلاتی در حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است؛ ۶۰ درصد برای دستگاههای اجرایی و ۴۰ درصد برای استانداریها. وی افزود: یکی از چالشهای اصلی اجرای این طرح، نبود هماهنگی بین نهادهای ذیربط است که در تلاش برای رفع آن هستیم.
میدری در ادامه صحبتهای خود به تمرکز وزارتخانه بر صنعت پوشاک اشاره کرد و گفت: در حال برنامهریزی برای ایجاد زنجیره تأمین در این بخش هستیم. اشتغال خانگی و کارگاههای کوچک، بویژه برای زنان سرپرست خانوار، در اولویت قرار دارد. طبق اعلام او، آثار اجرایی این برنامهها تا پایان مردادماه آشکار خواهد شد.
وی همچنین درباره اقدامات وزارتخانه در مناطق محروم و روستایی گفت: «یکی از برنامههای ما، تأسیس مراکز جمعآوری شیر در نقاط کمتر برخوردار است. در همین راستا با مشارکت شرکتهای زیرمجموعه و بانکها، مقدمات اجرای این طرح در ۱۶ منطقه کشور فراهم شده و امید میرود با ورود بخش خصوصی، طرح بهزودی اجرایی شود.»
بهروزرسانی اطلاعات خانوارها و کالابرگ
میدری در بخش دیگری از سخنانش به موضوع کالابرگ الکترونیکی پرداخت و تصریح کرد: اطلاعات رفاهی و اقتصادی خانوارها هر شش ماه یکبار بازبینی و بهروز میشود. به گفته او، اخیراً کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خواستار دسترسی به پایگاه داده رفاهی شده و تمامی دستگاههای مرتبط ملزم به ارائه اطلاعات هستند.
او با رد شایعات درباره تغییر در دهکبندی گفت: «در حال حاضر، تغییری در دهکبندی مشمولان کالابرگ ایجاد نشده و همچنان هفت دهک نخست جامعه مشمول دریافت آن هستند. در صورت اعمال هرگونه تغییر، اطلاعرسانی لازم انجام خواهد شد.»
مهاجران باید مالیات و بیمه پرداخت کنند
در پایان، وزیر تعاون درباره وضعیت اتباع خارجی در بازار کار ایران هشدار داد و بیان کرد: «یکی از دلایل گرایش کارفرمایان به استخدام مهاجران، ارزانتر بودن آنها به دلیل معافیت از بیمه است، اما چنین تبعیضی در دیگر کشورها دیده نمیشود.»
او در ادامه افزود: «سیاست وزارتخانه این است که افراد دارای اقامت قانونی همانند کارگران ایرانی، مشمول پرداخت مالیات و بیمه تأمین اجتماعی شوند. این موضوع از لحاظ قانونی روشن است، اما در اجرا با چالشهایی روبرو بودهایم که در حال حاضر با جدیت در حال پیگیری اجرای کامل آن هستیم.»