کدخبر: ۱۸۱۵۸
تاریخ خبر:

تکلیف دهک‌بندی یارانه‌ای مشخص شد | هشدار وزیر رفاه درباره تغییرات احتمالی کالابرگ

در شرایطی که گمانه‌زنی‌هایی درباره کاهش دهک‌های مشمول کالابرگ مطرح شده بود، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام موضعی شفاف، درباره وضعیت دهک‌بندی‌ها و برنامه‌های آتی این وزارتخانه، نکاتی قابل تأمل را مطرح کرد.

تکلیف دهک‌بندی یارانه‌ای مشخص شد | هشدار وزیر رفاه درباره تغییرات احتمالی کالابرگ

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در واکنش به پرسشی درباره احتمال کاهش دهک‌های درآمدی مشمول کالابرگ در دوره جدید، اعلام کرد: «در حال حاضر هفت دهک درآمدی را تحت پوشش داریم و تغییری در دهک‌بندی‌ها اعمال نشده است. در صورت بروز هرگونه تغییر، این موضوع را به‌صورت رسمی اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.»

احمد میدری در حاشیه مراسمی به مناسبت سالگرد تأسیس سازمان بهزیستی، با اشاره به رونمایی از چند پروژه ملی در این سازمان گفت: «امروز پروژه‌های متعددی در حوزه خدمات بهزیستی در سراسر کشور به بهره‌برداری رسید که از جمله آن‌ها می‌توان به نصب پنل‌های خورشیدی برای ۵۰۰ خانوار تحت پوشش، پروژه‌های تأمین مسکن برای افراد دارای معلولیت و ایجاد فرصت‌های شغلی اشاره کرد.»

او افزود: «مطابق با دستور رئیس‌جمهور، رویکرد محله‌محور به عنوان یک برنامه مستمر در دستور کار قرار گرفته و برای اجرای این رویکرد، وزارت آموزش و پرورش، منطقه ۴ تهران را به‌عنوان پایلوت انتخاب کرده است. در همین راستا، جلساتی با مسئولان آموزش و پرورش خواهیم داشت تا بتوانیم سازوکارهای لازم را برای ارائه خدمات حمایتی و دولتی از طریق مراکز محلی مانند سرای محله، کتابخانه‌ها، مساجد، خانه‌ها و مدارس فراهم کنیم.»

میدری در ادامه توضیح داد: «اگر بتوانیم این طرح آزمایشی را در منطقه ۴ تهران با موفقیت اجرا کنیم، این الگو را در سطح کشور گسترش خواهیم داد. به‌عنوان نمونه، ساکنان منطقه در صورت نیاز می‌توانند با مراجعه به مراکز مشخص شده، برای تشکیل پرونده اقدام کنند. هدف اصلی، شکل‌گیری تشکل‌های محلی برای گروه‌هایی نظیر معلولان، سالمندان و زنان سرپرست خانوار است؛ همچنین در مناطقی که فاقد امکانات ورزشی هستند، این مدارس می‌توانند در توسعه ورزش محلی ایفای نقش کنند. همکاری وزارت ورزش و فدراسیون ورزش‌های بومی در این زمینه نیز پیش‌بینی شده است.»

او در بخش دیگری از سخنانش به موضوع توسعه مشاغل خرد و خانگی پرداخت و گفت: «در اواخر خردادماه، شورای عالی اشتغال تشکیل شد و دبیرخانه آن با محوریت وزارت اقتصاد و همکاری وزارت کار، تسهیلات اشتغال به ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان را بین دستگاه‌های مختلف توزیع کرد. از این مبلغ، ۴۰ درصد به استانداری‌ها و ۶۰ درصد به نهادهای دولتی اختصاص یافت.»

میدری به یکی از چالش‌های فعلی اشاره کرد و گفت: «یکی از مشکلات جدی در مسیر اعطای تسهیلات، عدم همکاری و هماهنگی میان دستگاه‌هاست. به همین دلیل در تلاش هستیم تا با تمرکز بر صنعت پوشاک، زنجیره تأمین اشتغال خرد را تقویت کنیم.»

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که تا مردادماه، همکاری مؤثری با تمرکز بر زنان سرپرست خانوار شکل گیرد. او در ادامه افزود: «در روستاها افرادی وجود دارند که تعداد کمی دام دارند و دسترسی به مراکز جمع‌آوری شیر ندارند. یکی از شرکت‌های وابسته به وزارت کار که ۲۵ درصد بازار را در اختیار دارد، با همکاری انجمن صنایع لبنی و بانک‌های زیرمجموعه وزارت، در ۱۶ نقطه کشور مراکز جمع‌آوری شیر را با تامین مالی بخش خصوصی راه‌اندازی خواهد کرد. این طرح‌ها در هفته گذشته در رسانه‌ها اطلاع‌رسانی شده‌اند و اکنون در مرحله اجرا هستند.»

در پاسخ به سوال ایسنا درباره روند به‌روزرسانی دهک‌های درآمدی، معاون وزیر رفاه توضیح داد: «به‌صورت منظم هر شش ماه یکبار اطلاعات دهک‌های درآمدی به‌روز می‌شود. کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز در هفته جاری، با هدف نظارت، خواستار دریافت اطلاعات از پایگاه رفاه ایرانیان شده و تمامی دستگاه‌ها برای همکاری فراخوان شده‌اند.»

در بخش دیگری از اظهاراتش، میدری درباره سیاست‌های مرتبط با مهاجران بیان کرد: «ما در حوزه مهاجرین با ضعف‌هایی مواجه بوده‌ایم که باید پذیرفته و برای رفع آن‌ها اقدام کنیم. افرادی که به هر دلیل در کشور اقامت دارند، باید همانند نیروی کار ایرانی، مالیات پرداخت کنند و تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گیرند. دلیل جایگزینی کارگران مهاجر با نیروی ایرانی، پایین‌تر بودن هزینه آن‌هاست. در حالی‌که در کشورهای مهاجرپذیر چنین تبعیضی وجود ندارد. به همین منظور، در تلاش هستیم تا با سازماندهی بهتر، این مسئله را هر چه سریع‌تر حل‌وفصل کنیم.»

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    ×

    برای حمایت از ما لطفا روی تبلیغات مورد علاقه کلیک کنید.