خبر خوش برای فرهنگیان: رتبهبندی جدید معلمان از مهر ۱۴۰۴ کلید میخورد!
وزیر آموزش و پرورش از نهایی شدن آییننامه جدید رتبهبندی معلمان خبر داد.

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، در گفتوگوی ویژه خبری به مناسبت هفته معلم، ضمن تشریح دستاوردهای نظام آموزشی و چالشهای پیش رو، از تصویب و آمادهسازی آییننامه جدید رتبهبندی معلمان برای اجرا از مهر ماه سال ۱۴۰۴ خبر داد. وی با تاکید بر نقش تربیتی معلم در سند تحول بنیادین، این اقدام را گامی مهم در راستای ارتقای جایگاه و کیفیت آموزش در کشور دانست.
به گزارش تجارت نیوز، کاظمی در ابتدای سخنان خود، با اشاره به رشد چشمگیر نرخ باسوادی در ایران پس از انقلاب اسلامی، گفت: «یکی از مهمترین دستاوردهای نظام جمهوری ایران این است که نرخ باسوادی از زیر ۴۰ درصد به ۹۹ درصد رسیده است.» وی همچنین به گستردگی پوشش آموزشی در کشور اشاره کرد و افزود: «هم اکنون نظام تعلیم و تربیت حتی برای یک دانشآموز هم یک معلم میفرستد و در حال حاضر بیش از ۵ هزار مدرسه با پنج دانشآموز و بیش از هزار مدرسه با یک دانشآموز در کشور فعالیت میکنند.»
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اهمیت تربیت یکایک افراد برای نظام آموزشی، به اولویت قرار گرفتن آموزش و پرورش در دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: «بزرگترین اتفاقی که در این دوره و در دولت چهاردهم افتاده، این است که رییس جمهور برای اولین بار آموزش و پرورش را در اولویت اول قرار داده و تاکنون بیش از ۲۷ جلسه به آموزش و پرورش اختصاص داده است.»
کاظمی، توسعه عدالت آموزشی، محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی و ارتقای کیفیت مدارس را از جمله اهداف اصلی دولت در حوزه آموزش و پرورش برشمرد و افزود: «خیلی کارهای بزرگی در این سالها شده اما باز هم با استانداردها فاصله داریم. بخش دیگری که هدف اصلی رییس جمهور و گفتمان اصلی دولت است، ارتقای کیفیت مدارس و فضا و تجهیزات و زیرساخت ارتقای کیفیت است.»
وی با بیان اینکه کیفیت، محور اصلی سند تحول بنیادین است، از طراحی چارچوب اجرایی برای عدالت آموزشی و تلاش برای تجهیز مدارس به امکانات استاندارد خبر داد. کاظمی همچنین به نقش خیرین مدرسهساز اشاره کرد و کمکهای بیسابقه آنان در سال گذشته را ستود.
وزیر آموزش و پرورش، ارتقای کیفیت آموزش را در دو بخش کلاس، معلم و مدیر مورد توجه قرار داد و برنامههایی برای آموزش معلمان، تحول در روشهای یاددهی و یادگیری و تغییر در چیدمان کلاس را تشریح کرد. وی همچنین بر نقش کلیدی مدیران در ایجاد تحول و استفاده از ظرفیتهای پیرامونی مدارس تاکید کرد.
کاظمی از فعال شدن ۳۰۰ هزار معلم ابتدایی در اجتماعات یادگیری و شرکت بیش از ۴۵ هزار معلم در جشنواره تولید محتوای تدریس باکیفیت خبر داد و به برنامههای قرارگاه عدالت آموزشی برای ارائه روشهای تدریس برتر به صورت آنلاین اشاره کرد.
وزیر آموزش و پرورش همچنین به اقدامات انجام شده برای جلوگیری از بازماندگی کودکان از تحصیل و اجرای نقشه راه سند تحول بنیادین با ۱۴۷ پروژه اولویتبندی شده پرداخت. وی تحول در برنامه درسی و تبدیل آن به برنامهای یکپارچه با محوریت دانشآموز را از برنامههای پیشران این سند عنوان کرد.
کاظمی با اشاره به ترمیم سند تحول بنیادین و اجرای الگوی مدرسه تراز در ۱۰ درصد مدارس دولتی (با هدف گسترش به ۵۰ درصد در سال آینده)، بر نقش فضای مجازی، رسانه و هوش مصنوعی در آموزش تاکید کرد و از آموزش ۱۰۰ هزار معلم و ۲ میلیون دانشآموز در حوزه هوش مصنوعی در تابستان آینده خبر داد.
وی به موضوع کفایت منابع انسانی و مالی در آموزش و پرورش پرداخت و دانشگاه فرهنگیان را اساسیترین رکن نظام تعلیم و تربیت دانست و از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در این دانشگاه خبر داد. کاظمی همچنین اطمینان داد که آموزش و پرورش در سال تحصیلی آینده با کمبود نیرو مواجه نخواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بهبود وضعیت مالی آموزش و پرورش در سال گذشته، به مهمترین بخش سخنان خود یعنی رتبهبندی معلمان پرداخت و گفت: «یکی از اتفاقات خیلی خوب و ارزشمندی که در دولت شهید رئیسی افتاد، رتبهبندی معلمان بود و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز خیلی تلاش کرد. رتبهبندی اجرا شده بود اما اشکالاتی در اجرا داشت که تمام هم و غم خود را گذاشتیم، به اعتراضات رسیدگی و آییننامه جدید رتبه بندی معلمان را برای شروع از مهر ۱۴۰۴ آماده و مصوب کردیم که به دولت ارائه میدهیم. بخشی از چالشها در این آییننامه باید حل شود که اصلاح آییننامه قبلی است و مسیر ارتقاء را مشخص کرده است.»
کاظمی در پایان به موفقیتهای دانشآموزان ایرانی در المپیادهای جهانی و تلاش برای تقویت هویت دینی و ملی دانشآموزان اشاره کرد. به این ترتیب، به نظر میرسد دولت سیزدهم گامهای مهمی در جهت بهبود وضعیت آموزش و پرورش و ارتقای جایگاه معلمان برداشته است و اجرای آییننامه جدید رتبهبندی میتواند نقطه عطفی در این مسیر باشد.