کدخبر: ۱۸۱۲۸
تاریخ خبر:

راه‌اندازی قطار تهران - آنکارا تا دو ماه آینده

بعد از وقفه‌ای چندساله، دوباره قرار است مسیر ریلی تهران به آنکارا فعال شود؛ خبری که نه‌تنها برای علاقه‌مندان به سفر زمینی جذاب است، بلکه می‌تواند سرآغازی برای توسعه روابط ریلی بین‌المللی ایران باشد. مدیرعامل راه‌آهن از شروع مجدد این مسیر و گسترش خطوط جدید در ماه‌های آینده خبر داده است.

راه‌اندازی قطار تهران - آنکارا تا دو ماه آینده

جبارعلی ذاکری، مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، روز ۲۹ تیرماه در مراسمی با حضور بخش خصوصی در حوزه حمل‌ونقل ریلی، از تلاش برای راه‌اندازی مجدد مسیر قطار تهران به آنکارا طی دو ماه آینده خبر داد. او اعلام کرد: «پس از توقف چندساله، امیدواریم قطار تهران–آنکارا دوباره به حرکت درآید.»

ذاکری در ادامه سخنان خود به راه‌اندازی مجدد مسیر تهران به وان نیز اشاره کرد و افزود: «فعال‌سازی دوباره این مسیر انجام شده و اکنون در حال پیگیری مقدمات راه‌اندازی قطار بین‌المللی به مقصد آنکارا هستیم.»

مدیرعامل راه‌آهن با اشاره به دیگر برنامه‌های توسعه‌ای در بخش بین‌المللی گفت: «مذاکرات اولیه برای خطوط ریلی تهران به هرات، همچنین مسیرهای ریلی به مرو و دوشنبه نیز در حال انجام است.»

در این نشست، ذاکری به جزئیات قراردادهای تازه سرمایه‌گذاری در حوزه ریلی نیز پرداخت و گفت: «در فروردین امسال، قراردادی به ارزش ۶۱ هزار میلیارد تومان با بخش خصوصی امضا کردیم و تاکنون ۱۰۰ واگن از ۶۰۰ واگن مورد توافق وارد ناوگان ریلی کشور شده است.» به گفته او، ورود ۴۰ تا ۵۰ واگن در هر ماه پیش‌بینی شده تا در مجموع پوشش لازم برای توسعه خدمات مسافری فراهم شود.

او با تأکید بر اولویت‌ داشتن حمل‌ونقل مسافری در راه‌آهن، عنوان کرد: «بارها اعلام کرده‌ایم که مسافران، ویترین راه‌آهن هستند. باید شرایطی فراهم کنیم تا این بخش برای سرمایه‌گذاران سودآور باشد. بقای این حوزه، منوط به جذابیت اقتصادی آن است.»

ذاکری همچنین از ناهماهنگی در توسعه خطوط و ناوگان خبر داد و گفت: «با وجود اینکه هرساله ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر به خطوط ریلی کشور اضافه می‌شود، اما بودجه‌ای برای تقویت ناوگان از سوی دولت یا صندوق پیش‌بینی نشده است. همین مسئله باعث شده که برخی واگن‌ها را از مسیرهای فعلی به خطوط تازه منتقل کنیم.»

او همچنین به تلاش‌های صورت‌گرفته در حوزه ترانزیت و گسترش گردشگری ریلی اشاره کرد و افزود: «با اینکه موانعی مثل محدودیت‌های ویزا و قوانین برخی کشورها در مسیر توسعه قطارهای بین‌المللی وجود دارد، اما تلاش می‌کنیم این چالش‌ها را رفع کنیم.»

مدیرعامل راه‌آهن ایران توسعه گردشگری ریلی را یکی از راهکارهای سودآور برای شرکت‌های حمل‌ونقل دانست و اظهار کرد: «در مسیرهایی که قطارهای گردشگری راه‌اندازی شد، استقبال مردم فوق‌العاده بود. این نشان می‌دهد که گردشگری ریلی هم درآمدزا و هم مردم‌پسند است.»

او در پایان اظهار امیدواری کرد: «در سه سال آینده، با ایجاد فرصت‌های تازه برای سرمایه‌گذاری، شاهد رشد بیشتر این حوزه باشیم. سرمایه‌گذاران می‌توانند از ظرفیت‌های ریلی کشور در بخش مسافری بهره ببرند و نقش موثری در توسعه آن ایفا کنند.»

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    ×

    برای حمایت از ما لطفا روی تبلیغات مورد علاقه کلیک کنید.