خبرهای داغ
کدخبر: ۷۱۲۸
تاریخ خبر:

حاشیه‌های جنجالی در اورژانس؛ توضیحات رسمی درباره اتهامات آزارجنسی در آمبولانس‌ها

در روزهایی که انتشار گزارش‌هایی درباره تخلفات اخلاقی در برخی آمبولانس‌ها موجی از نگرانی عمومی را به همراه داشته، سخنگوی سازمان اورژانس کشور برای نخستین‌بار به این موضوع واکنش نشان داد.

حاشیه‌های جنجالی در اورژانس؛ توضیحات رسمی درباره اتهامات آزارجنسی در آمبولانس‌ها

اخباری مبنی بر تعرض برخی تکنیسین‌های اورژانس به بیماران در آمبولانس‌ها، پرسش‌هایی درباره نحوه نظارت بر این خدمات را به وجود آورده است. بابک یکتاپرست، سخنگوی سازمان اورژانس کشور، در این رابطه اعلام کرد: «سازمان اورژانس دارای ۲۹ هزار پرسنل در سراسر کشور است که سالانه ۶ میلیون مأموریت حضوری و ۲۰ میلیون خدمت تلفنی ارائه می‌دهند. تمامی این پرسنل از طریق آزمون‌های استخدامی به این سازمان راه یافته‌اند.»

وی افزود: «اکثریت کارکنان اورژانس در شرایط دشوار و با حداقل امکانات، تمام تلاش خود را برای ارائه بهترین خدمات به بیماران انجام می‌دهند. با این حال، در میان هزاران نفر، ممکن است معدودی از افراد دچار انحراف رفتاری شوند. اما سازمان اورژانس بدون مماشات با این افراد برخورد خواهد کرد.»

برخورد جدی با متخلفان احتمالی

یکتاپرست با اشاره به فضای منفی ایجادشده علیه کارکنان اورژانس، خاطرنشان کرد: «متأسفانه اخبار منتشرشده، اعتماد عمومی به نیروهای ما را کاهش داده و موجب دلسردی پرسنل شده است. اما سازمان اورژانس با هرگونه تخلف برخورد کرده و در صورت اثبات، فرد خاطی تعلیق و اخراج می‌شود و به مراجع قضائی معرفی خواهد شد.»

اقدامات برای حفظ امنیت و حریم خصوصی بیماران

سخنگوی اورژانس با بیان اینکه اقدامات متعددی برای پیشگیری از بروز چنین اتفاقاتی انجام شده است، گفت: «ما اورژانس بانوان را راه‌اندازی کرده‌ایم که در حال حاضر ۱۷ آمبولانس ویژه در سراسر کشور و ۷ آمبولانس در تهران به این امر اختصاص یافته است. همچنین ۴۰۰ دانشجوی فوریت‌های پزشکی زن نیز به زودی فارغ‌التحصیل شده و به این سیستم اضافه خواهند شد.»

وی در پاسخ به پرسشی درباره نصب دوربین در آمبولانس‌ها توضیح داد: «بیش از دو سال است که این طرح بررسی شده اما به دلایل شرعی، اخلاقی و قانونی، هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌ایم. نگرانی‌هایی درباره ضبط و انتشار تصاویر بیماران وجود دارد که باید پیش از اجرای این طرح، راهکارهای امنیتی مناسبی اندیشیده شود.»

نظارت دقیق بر عملکرد آمبولانس‌ها

یکتاپرست تصریح کرد: «ما سامانه‌ای برای دریافت شکایات و پیشنهادات به شماره ۱۹۰ داریم که همه گزارش‌ها به‌سرعت بررسی می‌شوند. اما در موارد اخیر، شکایات مستقیم به مراجع قضائی ارجاع شده بود و سازمان اورژانس در جریان اولیه این روند قرار نداشت. با این حال، پس از تأیید تخلفات، تمامی افراد متخلف از سازمان اخراج شدند.»

وی همچنین به اقدامات دیگر برای جلوگیری از سوءاستفاده اشاره کرد و گفت: «تمامی آمبولانس‌ها مجهز به GPS هستند و موقعیت آن‌ها در لحظه رصد می‌شود. به این ترتیب، امکان خروج از مسیر تعیین‌شده یا توقف غیرمجاز وجود ندارد و در صورت مشاهده چنین مواردی، هشدار داده می‌شود.»

پاسخ به برخی شایعات مطرح‌شده

یکتاپرست برخی ادعاهای مطرح‌شده در فضای مجازی را نیز رد کرد و اظهار داشت: «یکی از شایعات این است که افراد قربانی، در داخل آمبولانس بیهوش شده‌اند. در حالی که آمبولانس‌ها اصلاً داروی بیهوشی ندارند، زیرا این داروها فقط در اتاق عمل استفاده می‌شوند.»

وی افزود: «همچنین گفته شده که این افراد پس از اخراج، مجدداً به کار بازگشته‌اند، در حالی که چنین ادعایی صحت ندارد. تمامی افرادی که مرتکب تخلف شده‌اند، از اورژانس اخراج شده‌اند و دیگر در این سازمان جایی نخواهند داشت. اما اگر آن‌ها در سایر بخش‌های درمانی مشغول به کار شده باشند، این موضوع خارج از اختیارات سازمان اورژانس است.»

سخنگوی سازمان اورژانس کشور در پایان خاطرنشان کرد: «ما به طور مستمر عملکرد آمبولانس‌ها را رصد می‌کنیم. اگر یک آمبولانس بیش از حد معمول در یک مکان متوقف بماند، از مرکز مانیتورینگ با آن تماس گرفته می‌شود و علت توقف بررسی خواهد شد. به این ترتیب، از هرگونه سوءاستفاده احتمالی جلوگیری خواهد شد.»

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک