سخنگوی وزارت خارجه: فعلا برنامهای برای مذاکره با آمریکا نداریم / وزیر خارجه آمریکا قوه تخیل بسیار قوی دارد
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در نشست خبری هفتگی خود اعلام کرد که ایران فعلاً برنامهای برای از سرگیری مذاکرات با آمریکا ندارد و تصمیمگیری در این زمینه بستگی به منافع و مصالح ملی جمهوری اسلامی خواهد داشت.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود با رسانهها در خصوص از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا گفت: ایران فعلا برای مذاکره با آمریکا برنامهای ندارد و هر وقت که منافع و مصالح ملی جمهوری اسلامی ایران اقتضا کند، در این مورد تصمیم میگیریم و اعلام میکنیم.
او در پاسخ به سوالی درباره ادعای «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مبنی بر حق نداشتن ایران برای غنیسازی اورانیوم تصریح کرد: «اجازه دهید درباره سخنانی که برای مصارف داخلی آمریکا مطرح میشود صحبتی نکنم. موضوع ایران مشخص است و نیازی به تکرار ندارد.»
روبیو بافتههای تخیلی خود را بهعنوان حقیقت و خبر منتشر میکند
سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره ادعای «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر درخواست کمک ایران از روسیه، چین و کره شمالی در طول جنگ تحمیلی تصریح کرد: «واقعیت این است که قرار نیست درباره هر ادعای ساختگی یا حرف بیربطی واکنش نشان دهیم. وی قوه تخیل بسیار قوی دارد و بافتههای تخیلی خود را بهعنوان حقیقت و خبر منتشر میکند.»
قرار نیست مذاکره ابزاری برای زورگویی و ارعاب طرف مقابل باشد
بقائی در پاسخ به سوالی درباره شروط ایران برای از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا و نیاز دریافت ضمانتی از سوی آمریکا مبنی بر عدم حمله این کشور به ایران تصریح کرد: «بزرگترین عامل تضمین کننده، قدرت ایران است. آمریکا علاوهبر ارتکاب به یک جنایت بینالمللی، ضربه شدیدی به اصل دیپلماسی و مذاکره وارد کرد. این مسئله را نباید دست کم گرفت. اینکه هنگامی که ۲ کشور برای ادامه دادن مذاکرات توافق کردند، طرف دیگر نایب خود را برای تجاوز به کشور دیگر تشویق کند بیسابقه است.»
او افزود: «حمله به تأسیسات هستهای ایران که تحت نظارت ۲۴ ساعته آژانس بود نیز غیرقابل قبول است. هیچ توجیهی برای انجام این حمله وجود ندارد.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: نکتهای که مذاکرهکنندگان ما تاکید کردند این است که شرط هر مذاکرهای تغییر رفتار و نگاه نسبت به اصل مذاکره است. قرار نیست مذاکره یا دیپلماسی یک ابزاری برای زورگویی و ارعاب طرف مقابل باشد. مادامی که ما اطمینان حاصل کنیم که مصالح و منافع ما از طریق مذاکره تامین میشود، حتما در استفاده از دیپلماسی درنگ نخواهیم کرد.