خبرهای داغ
کدخبر: ۱۰۱۴۳
تاریخ خبر:

واکنش سازمان ملل به تهدیدهای ترامپ علیه ایران: آیا تنش‌ها قابل کاهش هستند؟

در واکنش به تهدیدات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران، سخنگوی سازمان ملل از همه طرف‌ها خواست تا از اظهارات تنش‌زا خودداری کرده و اختلافات را از طریق روش‌های دیپلماتیک حل‌وفصل کنند.

واکنش سازمان ملل به تهدیدهای ترامپ علیه ایران: آیا تنش‌ها قابل کاهش هستند؟

سازمان ملل متحد به‌طور رسمی به تهدیدهای رئیس‌جمهور آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران واکنش نشان داد و از همه طرف‌ها خواست تا از ایجاد تنش‌های بیشتر در خاورمیانه اجتناب کنند. استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل در این‌باره تصریح کرد: «منشور سازمان ملل متحد کاملاً واضح است و کشور‌های عضو را به حل‌وفصل اختلافات از طریق راه‌های دیپلماتیک تشویق می‌کند.» وی همچنین تاکید کرد که در خصوص خاورمیانه، سازمان ملل توصیه می‌کند که طرف‌ها از اظهارات تحریک‌آمیز پرهیز کنند.

دوجاریک در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره نامه ایران به دبیرکل سازمان ملل و نقش سازمان در کاهش تنش‌ها نیز گفت که سازمان ملل نقش مهمی در هدایت روند کاهش تنش‌ها دارد، اما تأکید کرد که شورای امنیت و دبیرکل هر کدام نقش‌های خاص خود را در این روند ایفا می‌کنند. او همچنین اظهار داشت که مکانیزم‌های دیپلماتیک متعددی وجود دارد که آمریکا و اروپا از آن‌ها برای گفتگو با ایران استفاده کرده‌اند و سازمان ملل امیدوار است که این کانال‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

تهدیدات ترامپ علیه ایران در حالی ادامه دارد که او در تاریخ ۴ فوریه ۲۰۲۵، با امضای یادداشتی، سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران را ادامه داد. ترامپ در این یادداشت بیان کرد که آماده است تا با رئیس‌جمهور ایران وارد مذاکره شود، اما این اظهارات بیشتر به نظر می‌رسد که به‌عنوان ابزاری برای اعمال فشار بیشتر بر ایران باشد. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در تاریخ ۷ مارس ۲۰۲۵ در مصاحبه‌ای با فاکس بیزینس گفت که نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی ایران ارسال کرده و تمایل واشنگتن برای مذاکره با ایران را اعلام کرده است.

در پی این تحولات، مشاور دیپلماتیک رئیس‌جمهور امارات متحده عربی، انور قرقاش، در دیداری رسمی با وزیر خارجه ایران، سید عباس عراقچی، متن نامه ترامپ را به ایران تحویل داد. عراقچی در واکنش به این نامه اظهار داشت که ایران پاسخ خود را از طریق عمان ارسال کرده است و این پاسخ شامل نظرات ایران درباره وضعیت جاری و محتوای نامه ترامپ بود.

وزیر خارجه ایران همچنین تاکید کرد که سیاست ایران همچنان بر عدم مذاکره مستقیم تحت شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی استوار است، اما مذاکرات غیرمستقیم همچنان ادامه خواهد داشت. به گفته عراقچی، مذاکرات غیرمستقیم در گذشته نیز توسط دولت‌های مختلف ایران انجام شده بود و در شرایط کنونی نیز می‌تواند ادامه یابد.

عمان که نقش مهمی در تسهیل مذاکرات میان ایران و آمریکا در دوران دولت‌های اوباما و بایدن ایفا کرده است، اکنون نیز به‌عنوان میانجی در این زمینه عمل می‌کند. بر اساس گزارش‌ها، عمانی‌ها پاسخ ایران به نامه ترامپ را دریافت کرده‌اند و قصد دارند این پاسخ را به کاخ سفید منتقل کنند. این در حالی است که وزارت خزانه‌داری آمریکا در حال اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به‌منظور ادامه سیاست فشار حداکثری است.

با این حال، مقامات دولت آمریکا همچنان به تهدیدات نظامی علیه ایران ادامه می‌دهند. ترامپ در مصاحبه‌ای با شبکه ان‌بی‌سی نیوز در تاریخ ۳۰ مارس ۲۰۲۵ اعلام کرد که اگر ایران حاضر به توافق نشود، ایالات متحده اقدام نظامی خواهد کرد. وی گفت: «اگر ایران به توافق نرسد، بمباران خواهند شد؛ بمبارانی که نظیر آن را هیچ‌گاه ندیده‌اند.»

در این میان، نماینده دائم ایران در سازمان ملل، امیر سعید ایروانی، در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، اظهارات تهدیدآمیز ترامپ را نقض صریح منشور سازمان ملل دانست و آن را تهدیدی علیه تمامیت ارضی و استقلال سیاسی ایران خواند. ایروانی تاکید کرد که هرگونه اقدام نظامی علیه ایران، پاسخ سریع و قاطع جمهوری اسلامی را به همراه خواهد داشت و مسئولیت عواقب آن به‌طور کامل متوجه ایالات متحده خواهد بود.

این تحولات همچنان بر روند مذاکرات و تنش‌ها در منطقه تاثیرگذار خواهد بود و باید دید که آیا می‌توان از طریق کانال‌های دیپلماتیک و میانجیگری‌ها، راه‌حلی برای کاهش تنش‌ها پیدا کرد یا نه.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک