محمدرضا عارف: رفع فیلتر به صورت گام به گام انجام میشود
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، در نشست با فعالان سیاسی خراسان رضوی از راهبرد «وفاق ملی» مسعود پزشکیان دفاع کرد و ضمن اشاره به چالشها و اقدامات دولت چهاردهم، به مسائل مهمی چون تغییر فضای دانشگاهها، حضور زنان در کابینه، رفع فیلتر گامبهگام و تربیت مدیران جوان پرداخت. او تأکید کرد که برای عبور از شرایط دشوار، همکاری ملی و تعامل با بدنه نخبگان ضروری است.

در فضایی که کشور با تحولات ناگهانی و شرایطی پیچیده مواجه شده، معاون اول رئیسجمهور با حضور در جمع فعالان سیاسی و نخبگان خراسان رضوی، از سیاستهای کلی دولت چهاردهم دفاع کرد و رویکردهای اصلاحی در حوزههای مختلف را تشریح نمود. محمدرضا عارف در این نشست با اشاره به نقش تأثیرگذار نخبگان و تحلیلگران استانی، بر لزوم مشارکت مؤثر آنان در مسیر پیشروی دولت تأکید کرد و در عین حال، راهبرد «وفاق ملی» را کلیدیترین مسیر دولت در شرایط فعلی خواند؛ راهبردی که به گفته او، اگر یکسویه بماند، به نتیجه نخواهد رسید.
به گزارش ایسنا، معاون اول رئیسجمهور گفت: راهبرد درست آقای پزشکیان وفاق ملی بود. البته مشخص است که اگر وفاق یک طرفه باشد، در نهایت به بنبست میخورد. اما ما در مجموع احساس میکنیم که این رویکرد جایگاه خودش را پیدا میکند. همکاریهایی که با خارج از دولت داریم قابل تقدیر است.
محمدرضا عارف شامگاه ۱۸ فروردین در نشست با فعالان سیاسی خراسان رضوی که در استانداری برگزار شد، بعد از شنیدن دغدغههای نخبگان و فعالان سیاسی استان، اظهار کرد: آنچه که در عمل دیده و به یقین رسیدهام، این است که نخبگان و فعالان سیاسی استان خراسان رضوی درک و تحلیل بالایی نسبت به مسائل ملی داشته و شجاعت کمنظیری را در ارائه نظراتشان دارند.
وی با بیان اینکه در این جلسه، نظرات ارزشمندی در خصوص عملکرد دولت چهاردهم مطرح شده که باید به همه آنها احترام بگذاریم، افزود: در عین حال ما درباره اقداماتی که باید انجام میشده هم میتوانیم بحث کنیم و به یک وفاق برسیم و ببینیم که آیا شرایط برای آن اقدام مهیا بوده است یا خیر.
معاون اول رئیسجمهور بیان کرد: مصمم بودیم در خرداد ۱۴۰۴ حضور جدی در انتخابات ریاستجمهوری داشته باشیم، اما اتفاقات ناگوار شهادت آقای رئیسی باعث شد برنامهریزیای که برای بیش از یک سال بعد طراحی شده بود، ظرف ۴۰ روز اجرا شود اما با این حال ما موفق شدیم.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب شرایط کشور را به دهه ۶۰ تشبیه کرده بودند. البته ما برای دولت، شرایطی بدتر از دهه ۶۰ را پیشبینی کرده بودیم. با آنکه آمادگی داریم برای شرایط بدتر از آن دهه هم آماده شویم، اما تلاشمان بر این بود که ذهنیت جنگ را از ذهن مردم بیرون کنیم. ما سعی کردیم تصمیمی نگیریم که به ضرر جامعه باشد دو مرحله کالا برگ که در ماههای گذشته ارائه شد در این راستا بود.
عارف با اشاره به اقدامات دولت چهاردهم، اضافه کرد: برنامه سالانه جدیای در چارچوب برنامه هفتم پیشرفت با اولویت دادن به شعار سال که بحث سرمایهگذاری و تولید است، داریم. مقام معظم رهبری در اولین جلسهای که خدمتشان بودیم تربیت ۱۰۰ مدیر جوان را تکلیف کردند که سازمان اداری و استخدامی طرح بزرگ تربیت ۱۰۰۰ نیرو را در دستور کار دارد و به شیوههای دیگری هم کادرسازی انجام میشود و از جمله اینکه به وزارت کشور توصیه کردهایم در انتخاب بخشداران و فرمانداران شهرهای کوچک از نیروهای جوان استفاده کنند.
وی افزود: تغییر فضای امنیتی دانشگاهها، بازگشت دانشجویان و اساتید به دانشگاه که در گذشته با محدودیتهایی رو به رو بودند، تغییر سیاستهای گذشته در گزینشها که تنها در یک مورد منجر به تائید صلاحیت ۷۰۰۰ نفر در آموزش و پرورش شد و اصلاحات انجام شده در گزینشهای هیات علمی از دیگر موفقیتهای دولت چهاردهم است.
معاون اول رئیسجمهور با یادآوری فضای امنیتی حاکم بر دانشگاهها در گذشته، گفت: فضای حاکم بر دانشگاهها در دوره گذشته به شدت امنیتی بود و دخالتهای افرادی که هیچ ارتباطی با دانشگاه نداشتند به اوج رسیده بود، ولی در دولت چهاردهم حفظ حرمت استاد و دانشجو بسیار حائز اهمیت است.
عارف در مورد رفع فیلتر نیز عنوان کرد: رفع فیلتر به صورت گام به گام انجام میشود، گام اول برداشته شد و انشاءالله گامهای بعدی هم برداشته خواهد شد. ما معتقدیم سیاست منع جواب نمیدهد.
وی در ادامه با اشاره به تلاشهای انجام شده برای حضور زنان در کابینه و مدیریتهای میانی، اظهار کرد: در حال حاضر چهار خانم عضو کابینه هستند و خانمهای زیادی در ردههای میانی به بالا به کارگیری شدهاند که این روند ادامه پیدا میکند.
معاون اول رئیسجمهور در پایان بیان کرد: ظرفیتهای خوبی در خراسان رضوی وجود دارد و از شما میخواهم این ظرفیت را تا آخر دولت حفظ کنید و البته تعاملمان باید بیشتر باشد.