خبرهای داغ
کدخبر: ۱۰۹۱۲
تاریخ خبر:

اسلامی: ایران با برق هسته‌ای، بحران انرژی را پشت سر می‌گذارد

دولت ایران برآن است تا با استفاده از انرژی هسته‌ای، مشکل ناترازی انرژی کشور را حل کند.

اسلامی: ایران با برق هسته‌ای، بحران انرژی را پشت سر می‌گذارد

محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، در تازه‌ترین اظهارات خود درباره ساختار و رویکرد سازمان انرژی اتمی، این سازمان را به‌عنوان نهادی پیشرو در حوزه تحقیقات و توسعه فناوری‌های بومی معرفی کرد. وی تاکید کرد که سازمان انرژی اتمی توانسته است در فرایندی قابل‌اعتماد، علم را به فناوری تبدیل کرده و این فناوری‌ها را به محصولاتی مفید برای مردم تبدیل کند.

اسلامی افزود: "سازمان انرژی اتمی در این مسیر، به‌طور سالانه حدود ۱۵۰ دستاورد در زمینه‌های علمی، فناوری و صنعتی به تولید می‌رساند. در سال‌های اخیر، این سازمان موفق به ثبت تعداد زیادی از دستاوردهای علمی و فنی شده است که نشان‌دهنده رشد و پیشرفت در این حوزه است."

وی همچنین اشاره کرد که این پیشرفت‌ها در راستای سند راهبردی توسعه سازمان است که در سال ۱۴۰۱ توسط رئیس‌جمهور رونمایی شد و بسیاری از این دستاوردها به‌طور مستقیم بر زندگی مردم تأثیرگذار خواهند بود.

رونمایی از دستاوردهای جدید هسته‌ای ایران

در ادامه، رئیس سازمان انرژی اتمی از رونمایی هفت دستاورد جدید در نوزدهمین سالگرد ملی فناوری هسته‌ای خبر داد. سه مورد از این دستاوردها، شامل رادیوداروهای پیشرفته‌ای هستند که هم‌سطح با فناوری‌های روز جهانی به تولید رسیده‌اند. این دستاوردها موجب ارتقای جایگاه ایران در عرصه علم و فناوری خواهند شد.

اسلامی در این‌باره گفت: "تلاش‌های بی‌وقفه و متخصصانه اعضای سازمان انرژی اتمی، علی‌رغم همه مشکلات و تهدیدات، ما را به این مرحله از پیشرفت رسانده است. حتی با وجود مزاحمت‌ها، ترور‌ها و فشار‌های خارجی، توانسته‌ایم در کنار مقام معظم رهبری، به این سطح از بلوغ و توانمندی دست یابیم."

وی همچنین به دستاوردهای تازه‌ای که در حوزه نفت به ثبت رسیده اشاره کرد و گفت که چشمه کبالت ۵۷ و سامانه‌های مربوط به آن برای اکتشاف نفت به‌وسیله متخصصان این سازمان طراحی و تولید شده است. این دستاورد یکی دیگر از موفقیت‌های بزرگ سازمان انرژی اتمی محسوب می‌شود.

توسعه صنعت و اقتصاد دانش‌بنیان با محصولات نوین

اسلامی در ادامه به افتتاح خط تولید متانول دوتره، یکی از مشتقات آب‌سنگین اشاره کرد. این محصول که در صنایع پتروشیمی، شیمیایی و دارویی کاربرد دارد، از نظر اقتصادی ارزش قابل‌توجهی دارد. "هر تن متانول دوتره به ارزش ۱,۲۰۰,۰۰۰ دلار عرضه می‌شود، در حالی که قیمت هر تن متانول معمولی حدود ۳۰۰ دلار است."

رئیس سازمان انرژی اتمی با تأکید بر اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان، گفت که این محصولات رادیو دارویی و دیگر تولیدات سازمان به حداقل ۱۵ کشور جهان صادر می‌شود و این امر نشان‌دهنده موفقیت ایران در توسعه فناوری‌های پیشرفته است.

آینده‌نگری در انرژی هسته‌ای و برنامه‌های ایران برای توسعه آن

اسلامی در پایان بر این نکته تأکید کرد که کشورهای پیشرو در فناوری‌های نوین، از جمله فناوری هسته‌ای، به دنبال استفاده از ظرفیت‌های علمی ایران هستند. ایران نیز با هدف دستیابی به ۲۰,۰۰۰ مگاوات برق هسته‌ای، برنامه‌های گسترده‌ای برای استفاده از انرژی هسته‌ای در دست دارد. وی گفت: "با مشارکت مردم و بخش خصوصی، ما قادر خواهیم بود ناترازی‌های موجود در بخش انرژی را برطرف کنیم و به این هدف بلندمدت دست یابیم."

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که ایران با چالش‌های متعددی از جمله فشارهای بین‌المللی، تحریم‌ها و تهدیدات خارجی روبه‌رو است. اسلامی در این‌باره گفت: "دشمنان انتظار نداشتند که ایران با وجود تحریم‌ها و فشارهای حداکثری به این سطح از فناوری و توان تولید برسد. این موفقیت‌ها در سایه الطاف الهی است و باید قدردان این نعمت‌ها باشیم."

در نهایت، معاون رئیس‌جمهور تأکید کرد که این پیشرفت‌ها نه تنها در حوزه انرژی بلکه در دیگر بخش‌ها به ارتقای جایگاه اقتصادی و اجتماعی کشور کمک خواهد کرد.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک