خبرهای داغ
کدخبر: ۶۸۸۸
تاریخ خبر:

عکس‌ها و حواشی اولین روز جشنواره فیلم فجر

در نخستین روز از چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر، سالن رسانه‌ای این رویداد در برج میلاد میزبان نمایش پنج فیلم سینمایی بود. فیلم‌های «صیاد» به کارگردانی جواد افشار، «بازی خونی» ساخته حسین میرزامحمدی، «سونسوز» به کارگردانی رضا جمالی، «داد» از ابوالفضل جلیلی و «رگ‌های آبی» ساخته جهانگیر کوثری در این روز به نمایش درآمدند.

عکس‌ها و حواشی اولین روز جشنواره فیلم فجر

 پس از پایان هر فیلم، نشست خبری با حضور عوامل و بازیگران برگزار شد و خبرنگاران به بررسی و پرسش درباره آثار پرداختند.

صیاد 

کارگردان: جواد افشار

ترکیب بازیگران: علی سرابی، مارال بنی آدم، هومن برق‌نورد، نادر سلیمانی، محمدرضا هدایتی و ...

این فیلم روایتگر مقطعی از زندگی شهید علی صیاد شیرازی است که علی سرابی نقش او را بازی می‌کند. بازگشت جواد افشار به فیلمسازی بلند پس از ۱۶ سال دوری از این حوزه، خود می‌تواند دیگر نکته جالب این فیلم باشد. این کارگردان سال‌ها در تلویزیون مشغول سریال سازی بود که مهم‌ترین فعالیت او ساخت سریال گاندو بود که با واکنش‌های مثبت و منفی زیادی همراه بود.

نکته اصلی بعد از دیدن فیلم صیاد این است که واقعا یک فیلم تلویزیونی متوسط را دیده‌ایم، بسیاری از نکات مهم فیلم در فیلمنامه اساسا لحاظ نشده است. روابط بین شخصیت‌ها و شخصیت اصلی خالی از جذابیت است، دیالوگ‌ها یا بسیار ساده و معمولی هستند و یا اینکه به ورطه شعار می‌افتند. 

بازی بازیگران فیلم هم غیر از شخصیت اصلی چندان جالب توجه نیست، علی رغم سعی زیاد در ساخت و پرداخت فضای دوران زندگی شهید صیاد شیرازی به دلیل اینکه پیرنگ داستانی جذابی برای فیلم انتخاب نشده است، فیلم از جذابیت لازم دور است و به همین دلیل بیشتر به یک تله فیلم متوسط شبیه است تا فیلمی برای مدیوم سینما که تقریبا 2 ساعت در سالن تماشاگرش را جذب خود کند. 

امتیاز (۱ از ۵)

جشنواره فیلم فجر

 

بازی خونی

کارگردان: حسین میرزامحمدی 

ترکیب بازیگران : ارسطو خوش رزم، سارا حاتمی، لیندا کیانی، پیام احمدی‌نیا و ...

حسین میرزامحمدی که پیش از این درام «کت چرمی» را جلوی دوربین برده برد، حالا در چرخشی متفاوت، فیلمی از قیام شهر آمل در اوایل انقلاب را دستمایه تولید اثر قرار داده است. داستان این فیلم هم درباره اتفاقات اوایل انقلاب است. در آبان ماه سال 1360 اتحادیه کمونیست‌های ایران معروف به سربداران در جنگل‌های آمل و اطراف آن به منظور خلق یک انقلاب دیگر مستقر می‌شوند. درباره همین ماجرا چند سال قبل فیلم «ماهی سیاه کوچولو» ساخته شد.

مشکل اصلی فیلم بازی خونی هم باز فیلمنامه آن است، فیلمنامه نویسان در انتخاب قصه اصلی فیلم دچار عدم تمرکز شده‌اند و تقریبا چند داستان را همزمان به جلو می‌برند که می‌توانست توجه فقط به یکی از آنها بسیار سودمندتر باشد. 

فیلم به لحاظ تکنیکی علی الخصوص در زمینه فیلمبرداری چشمگیر است اما زیاده گویی بدون جذابیت و روند کاملا قابل پیش‌بینی اتفاقات داستان، ارتباط تماشاگر را با آن قطع می‌کند. کارگردان سعی کرده است که با طراخی سکانس-پلانهای پیچیده فیلم را جذاب کند اما وقتی مشکل از فیلمنامه است چنین تمهیداتی جوابگو نیست.

موسیقی زیاد و بسیار احساسی که التماس ابراز احساسات از مخاطب دارد هم یکی دیگر از مشکلات فیلم است. بازیگر نقش اصلی فیلم احمد (ارسطو خوش رزم) از اساس انتخاب مناسبی برای چنین شخصیتی نیست، حتی به لحاظ فیزیکی هم شخص لاغرتر و چالاکتری برای صحنه‌های درگیری مسلحانه را می‌طلبید.

امتیاز (۱ از ۵)

جشنواره فیلم فجر

 

سونسوز 

کارگردان: رضا جمالی

ترکیب بازیگران: مریم مومن، حمدالله سلیمی، بهروز الله‌وردی‌زاده، صفت آهاری، ناصر محبی و ...

فیلم «سونسوز» کاملا به زبان ترکی ساخته شده و تنها بازیگر چهره فیلم مریم مومن است که او هم در این فیلم به زبان آذری صحبت می‌کند. داستان فیلم هم درباره فیلمسازی در روستای سونسوز است که چند سال قبل درباره عقیم بودن زنان آن روستا فیلمی ناتمام ساخته که اتفاقات زیادی بعد از آن رخ داده و بسیاری از زوج ها طلاق گرفته‌اند و حال می‌خواهد جبران کند و فیلم ناتمامش را به پایان برساند، اما ...

رضا جمالی فیلم‌هایش در جغرافیایی است که خودش هم به آنجا تعلق دارد و اتفاقا همین قضیه باغث شده که تسلط بر قصه‌های خاصی داشته باشد که جلوی دوربین می‌برد.

فیلم سونسوز در عین سادگی لحطات جالب توجه و مفرحی را رقم می‌زند و شخصیت‌های که در فیلم حضور دارند با وجود خاص بودن هریک کاملا دوست داشتنی هستند اما می‌توان بزرگترین آسیب فیلم را این دانست که در نهایت به یک پایان نهایی و منسجم نمی‌رسد که اتفاقا برای چنین فیلمی حیاتی است.

تسلط جمالی در فضا سازی و بهره بردن از طبیعت زیبای منطقه، همچنین بازی گرفتن از افرادی که بیشتر آنها نابازیگر هستند از نکات قابل اعتنا و دستاورد مثبت فیلم است. در کل فیلم خوبی است که مشکل در به سرانجام رساندن موقعیتی دارد که در فیلم می‌بینیم.

امتیاز (۳ از ۵)

جشنواره فیلم فجر

 

داد 

کارگردان: ابوالفضل جلیلی

ترکیب بازیگران: ابوالفضل سلیمی، کاوه دارابی، مسعود امین ناجی، شهاب‌الدین طباطبایی، مهدی ملکی، حسین میرزائیان و ...

ابوالفضل جلیلی رکورد دار فیلم‌های توقیفی و اکران نشده است. تقریبا هر فیلمی ساخته اکران نشده . او به سبک و سیاق خودش فیلم می‌سازد در دهه هفتاد کارهایش به چشم می‌آمد اما تکرار خودش در کارهای بعدی موجب شد تا منتقدان هم به او روی خوش نشان ندهند. اگر فیلم‌های این کارگردان را دیده باشید تمامی آثارش فضایی تجربی و ساختاری مستند داستانی دارد. «داد» هم در همین حال و هواست. 

در کانون اصلاح و تربیت نوجوانان، بچه‌هایی که پدر و مادر، یا وثیقه مالی یا ملکی ندارند، برای رفتن به مرخصی باید قسم یاد کنند که بعد از مرخصی به زندان برمی‌گردند. یکی از بچه‌ها (امکان) حاضر به قسم‌خوردن نیست. روز بعد قاضی با مسئولیت خودش به او مرخصی می‌دهد، با این شرط که بعد از اتمام مرخصی شرافتمندانه به زندان برگردد. فیلم درباره تلاش او برای به دست آوردن کار و اتفاقاتی است که برای او رخ می‌دهد.

فیلم داد یک ایده بسیار خوب دارد که یک جوان در جامعه برای کار کردن با جه مشکلاتی روبرو است علی الخصوص که او از زندان به بیرون آمده باشد، اما ساختار و سبک روایی که جلیلی انتخاب کرده است واقعا بلای جان فیلم شده است. واقعا در ۱۴۰۳ دیگر دوره چنین فیلم‌هایی به سر ذسیده است و اگر شاید در دهه ۶۰ یا حتی ۷۰ مخاطبان اندک و خاص خود در جشنواره‌ها را داشتند اما زمانه امروز کاملا  تغییر یافته است و فیلمساز باید شاخک‌های حساس برای چنین تغییراتی داشته باشد.

نکته مثبت فیلم بازی ابوالفضل سلیمی در نقش بازیگر نقش اصلی فیلم است که هم چهره و فیزیک مناسبی دارد و هم بازیگر خوبی است. 

امتیاز (۱.۵ از ۵)
جشنواره فیلم فجر

 

رگ‌های آبی

کارگردان: جهانگیر کوثری

ترکیب بازیگران: باران کوثری، ستاره پسیانی، میلاد رحیمی و ...

فیلم درباره زندگی شاعر نامدار معاصر ایرانب فروغ فرخزاد با بازی باران کوثری است که یک فیلمساز زن دیگر باز هم به اسم فروغ با بازی ستاره پسیانی درباره زندگی او در حال ساخت فیلمی است و در برخی از زمانهای فیلم زندگی خود او هم شبیه به اتفاقات زندگی فروغ فرخزاد می‌شود و ...  

این فیلم که در بخش نمایش‌های ویژه به نمایش درآمد از فیلم‌هایی است که برای دریافت پروانه نمایش به مشکل خورده است و تقریبا بعد از ۳ سال از ساخت آن همچنان تکلیف آن روشن نیست.

واقعا درباره فیلم نمی‌توان به نکته مهمی اشاره کرد غیر از این که فیلم انگار ناقص است و بسیاری از اتفاقات در فیلم باید وجود داشته باشد تا به یک سر و شکل معمولی برسد. فیلم ملغمه عجیبی است که حتی برای مخاطب ایرانی کاملا آشنا به زندگی فروغ فرخزاد هم گنگ است چه برسد به افرادی که درباره زندگی این چهره شعر و ادب فارسی چندان اطلاعی نداشته باشند.

بازی باران کوثری در نقش فروغ فرخزاد هم اصلا باورپذیر نیست و حتی شخصیت فروغی که متغلق به امروز است هم چندان حرفی برای گفتن ندارد. حتی به شکل ساده هم به نکات مهم زندگی فروغ اشاره‌ای نشده است. شاید کمی خوشایند نباشد اگر بگوییم اولین تجربه چهانگیر کوثری در کارگردانی بعد از سالها تهیه کنندگی در سینمای ایران متاسفانه یک شکست کامل است.

امتیاز (۰.۵ از ۵)

جشنواره فیلم فجر

 

حاشیه‌های روز اول در سینما رسانه

محمدرضا شفیعی، تهیه‌کننده فیلم «صیاد» در نشست این فیلم با گلایه از اکران فیلم‌ها در برج میلاد گفت: سالن میلاد محلی برای اکران فیلم‌ نیست و این سالن برای کنسرت تعبیه شده است، صدای فیلم ما به خوبی در این سالن پخش نشد. برخی از گوشه‌های سالن میلاد صدای دیالوگ‌های ما نمی‌آمد و فیلمی ‌مثل ما که ۱۶ صدا مختلف ترکیبی داشت خوب پخش نشد.

شفیعی در خصوص شبیه‌سازی واقعی صدای شخصیت‌های اصلی داستان با هوش مصنوعی بیان کرد: امین شریفی کار صدابرداری ما را انجام داد ولی ما تغییر صدا نداریم و تغییر فرکانس در فیلم داریم. ایشان بخش زیادی از صوت‌های صیاد شیرازی را جداسازی و به دستگاه داده و سعی کرده فرکانس‌های صدای شهید را در سکانس‌های مختلف پیاده کند و این تکنیک اولین بار در سینمای ایران رخ می‌دهد.

جواد افشار کارگردان صیاد هم گفت: تکنولوژی که در امور صدا و صدای بازیگران اتفاق افتاد با استفاده از هوش مصنوعی است، این کار ریسک بزرگی داشت و متاسفانه صدای سالن میلاد خوب نبود و تاثیر منفی بر روی کار ما گذاشت، با این وجود قطعا اصلاحاتی باید در این زمینه داشته باشیم. البته سعی کردیم صدای شهید صیاد را به علی سرابی اضافه کنیم که نیمی از این صدا شبیه سازی شده بود که اتفاقا بازخورد خانواده شهید هم بسیار برای هوش مصنوعی خوب بود و آنها تاکید داشتند که نسبت به این صداگذای منقلب شدند.

افشار در مور انتخاب مارال بنی‌آدم افزود: ایشان به خاطر بازی خوبش انتخاب شد نه اینکه نسبتی با علی سرابی دارد، هرچند که باوجود او توانستیم صحنه‌های راحت‌تری را به تصویر بکشیم و بازخورد خانواده شهید صیاد هم از انتخاب ایشان خوب بود و تاثیرگذاری خوبی بین علی سرابی و مارال بنی‌آدم وجود داشت.

حسین میرزامحمدی کارگردان «بازی خونی» در ابتدای صحبت خود از وضعیت صدا و نور پرده نمایش فیلم گله کرد و گفت: این مسئله‌ای است که سال‌ها مورد انتقاد بوده و تخصص در نابود کردن فیلم دارد.

ناصر محبی یکی‌ از بازیگران فیلم‌ «سونسوز» نیز درمورد نقش خود گفت: برنامه خندوانه در مسیر پیشرفت من بسیار تاثیرگذار بود و به همین‌ خاطر از رامبد جوان تشکر می‌کنم، نقش اکبر هم در این فیلم برای آقای جمالی بسیار مهم بود و سعی کردم به بهترین شکل این نقش را در بیاورم.

ابوالفضل جلیلی در نشست خبری فیلمش بیان کرد: این فیلم ظاهرا مجوز اکران ندارد و فقط برای جشنواره مجوز گرفته است.‌ البته ما سالهاست که با امید زنده‌ایم و امیدوارم که فیلم به اکران درآید.

ابوالفضل سلیمی بازیگر فیلم «داد» نیز گفت: زمانی که کار را آغاز کردیم تجربه‌ای نداشتم و این پروژه برای من مانند دانشگاهی بود که در آن بسیار آموختم. یکی از بزرگ‌ترین اتفاق‌های زندگی من آشنایی و همکاری با آقای جلیلی بود.

جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک