جزئیات فوت هوادار ملوان | پرونده او به ایفمارک رفت
در ادامه سایت پنجره تمام جزئیات مرگ هوادار ملوان انزلی را میخوانید.
زهره هراتیان در مورد فرایندهای پزشکی حین مسابقات فوتبال، اظهار داشت: ابتدا بابت فوت هوادار ملوان به جامعه فوتبال، بازماندگان و طرفداران باشگاه تسلیت میگویم. طبق قوانین فیفا باید همزمان با مسابقه 2 آمبولانس برای بازیکنان وجود داشته باشد. در صورتی که یکی از آمبولانسها برای حمل مصدوم از ورزشگاه خارج شود، امکان ادامه بازی وجود دارد؛ اما باید تدابیری اندیشیده شود تا آمبولانس دیگری جایگزین شود.
وی افزود: مطابق با قوانینی که وزارت بهداشت برای تجمعات ابلاغ کرده، برای تماشاگران بازی فوتبال هم باید آمبولانس تدارک دیده شود تا در صورتی که مشکلی بروز کرد به سرعت اقدامات درمانی انجام شود. همانطور که میدانید هیئت فوتبال و باشگاه میزبان مسئول تدارک و تهیه این موارد هستند. ضمناً طبق پروتکل فیفا باید تیم پزشکی در میان تماشاگران تقسیم شوند.
رئیس مرکز پزشکی ایفمارک تصریح کرد: پیشنهاد من این است که ابتدا صرفاً باشگاهها را برای تهیه امکانات درمانی ملزم کنیم و آییننامه را تغییر بدهیم. در قدم دوم ما دستور العملی تهیه و به آنها ابلاغ میکنیم. برای نمونه شرایط امدادبرها و پزشک مسابقه را تعیین و باشگاهها را ملزم میکنیم، بانک پزشکی از افراد آموزش دیده تشکیل بدهند. فایده این کار چیست؟ برخی نفرات آموزش دیده باید روی سکوها حاضر شوند تا در صورت مشکلات اینچینی بلافاصله عمل احیا را انجام دهند. چرا که در زمان ایست قلبی زمان طلایی برای احیا 2 دقیقه ابتدایی است. بعد از آن حضور دستگاه شوک میتواند تکمیل کننده اقدامات اولیه احیا باشد.
«در مواردی مشابه فوت هوادار ملوان، محل مناسب برای عملیات احیا روی سکو یا در آمبولانس است؟» هراتیان در پاسخ به این سوال خبرنگار تسنیم، عنوان کرد: در چنین مواردی بیمار نباید جابه جا شود و در یک محل مسطح(حداقل 2 در 2) اقدام احیا باید صورت بگیرد. به فرض اینکه سکو مسطح نبوده باشد، باید در نزدیکترین محل مسطح وقوع حادثه، عملیات احیا انجام شود. ضمن اینکه طبق قوانین کشور ما آمبولانسهای خصوصی اجازه حمل مریض بد حال را ندارند. در واقع ما ابتدا عملیات احیا را انجام میدهیم بعد بیمار با آمبولانس اوژانس 115 راهی بیمارستان میشود. این موضوع نکته دیگری است که باید از سوی متولیان و قانون گذاران مورد توجه قرار بگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بعد از دستور وزیر ورزش به رئیس فدراسیون فوتبال و پیگیری قضیه، آیا برای امورات پزشکی مسئلهای به وی ارجاع شده است، گفت: آقای بهاروند رئیس سازمان لیگ با من تماس گرفتند و پیگیر قضیه شدند. من به ایشان گفتم که در حال حاضر صحبتهای ما بر اساس شنیدهها است. بنابراین تا زمانی که گزارش ناظر مسابقه، باشگاه میزبان و دیگر متولیان موضوع را نخوانیم نمیتوانیم کسی را قضاوت کنیم. اما باید بررسی شود پزشک بازی چه کسی بوده؟ آیا برای هواداران آمبولانس در نظر گرفته شده بود؟ در صورت مثبت بودن این پاسخ، چند آمبولانس بوده و با تعداد هواداران متناسب بوده است؟
یکی از شاهدان و اعضای کادر آمبولانس در مورد چگونگی فوت هوادار تیم فوتبال ملوان توضیح داد.
عضو کادر آمبولانس ورزشگاه فولادشهر توضیحاتی درباره چگونگی رسیدگی به هوادار درگذشته تیم فوتبال ملوان ارائه کرده است.
وی گفت: ما پای چمن بودیم. سریع وسائل مورد نیاز را برداشتیم و خودمان را رساندیم. پزشک خودشان هم دوید و آمد. اینها در حال تشویق بودهاند که این اتفاق رخ داده است. همانجا احیا انجام شد. البته این هوادار متاسفانه سرطان داشته و با مشکل قلبی هم درگیر بوده است. برادر ایشان در بیمارستان به تکنسین ما گفت که یکسال و نیم است که شیمی درمانی میشود.
عضو کادر آمبولانس ورزشگاه با تکذیب این موضوع که تجهیزات تیم پزشکی کامل نبوده، ادامه داد: تجهیزات کامل بوده و بدون تجهیزات اجازه ورود به ما نمیدهند ولی ریتم قلبی بیمار قابلیت استفاده از دستگاه شوک را نداشته است. ابتدا در ورزشگاه احیا را انجام دادیم و سریع ایشان را اعزام کردیم. در طول مسیر فرآیند احیا ادامه یافت. نبض ایشان در آمبولانس برگشت ولی متاسفانه جواب نداد و وقتی به بیمارستان رسید، جانش را از دست داده بود. این احتمال وجود دارد که برگشت نبض ایشان به خاطر داروهایی بوده باشد که در فرآیند احیا مورد استفاده قرار گرفت.