افزایش ۵۰ درصدی قیمت نان در این استانها | قیمت نان گران شد
باتوجه به نرخ های مختلف و متنوع قیمت آرد و نان در تهران و نامشخص بودن نانوایی های یارانه ای و آزاد، افزایش های روزمره در نانوایی ها این شبهه را برای مردم ایجاد کرده است که آیا افزایش قیمت نان قانونی است یا خیر؟
بررسی میدانی از روند قیمتها در نانواییهای سطح شهر نشان میدهد که نان سنگکی که تا چند روز گذشته در نانواییهای آزادپز با قیمت ۵ هزار تومان به دست مصرفکننده میرسید با افزایش ۵۰ درصدی به رقم ۱۰ هزار تومان رسیده است.
قیمت نان بربری که تا چند روز گذشته ۳ هزار تومان فروخته میشد به قیمت ۵ هزار تومان رسیده است؛ نان تافتون نیز از رشد قیمتها عقب نماند و با افزایش ۵۰ درصدی از رقم هزار تومان به ۲ هزارتومان رسیده است.
بررسی قیمتها در نانواییهایی که بهطور آنلاین نیز در فروش نان فعالیت دارند نشان میدهد که نان سنگک ساده ۸ هزار تومان بوده و باتوجه به نوع تزئینات روی نان که با کنجد، سیاه دانه، زیره یا سبزیجات باشد ممکن است تا ۱۵ هزار تومان هم قیمت افزایش یابد.
رئیس اتاق اصناف تهران: مقرر شده جلسهای مشترک با استانداری به عنوان تنظیمگر شورای آرد و نان با همراهی کارگروه آرد و نان اتاق اصناف برگزار شود و در این جلسه قیمت نان قطعی شود.
افزایش قیمتها در حوزه نان غیرقانونی بوده و مورد تایید نیست
یکی از اتفاقات اخیر که مصوبه آن از سوی وزارت کشور ابلاغ شده و در حال حاضر در ۱۰ استان کشور اجرا شده آنالیز نرخ نان و افزایش ۲۵ درصدی قیمت نان بوده است.
این افزایش نرخ نه به دلیل افزایش قیمت آرد به نانوایان بلکه به دلیل افزایش میزان دستمزدها، اجارهبها و دیگر هزینههای متحمل بر واحدهای نانوایی بوده است.
نان قوت غالب در سفرههای ایرانیان بوده به همین سبب دولتها به این موضوع توجه داشتهاند و یارانه نان را به طور کامل حذف ننمودهاند اما با این وجود طرحهای مختلفی برای جلوگیری از دورریز نانهای بیکیفیت و ارتقای کیفیت نان در کشور اجرا شده که آخرین طرح اتصال واحدهای نانوایی به سامانه نانی نو بوده که بر اساس آن به اندازه فروش به هر واحد نانوایی آرد عرضه میشود.
حال که از این موضوعات بگذریم کیفیت نان امر مهمی بوده که مورد مطالبه مردم است و با توجه به این افزایش نرخ نان این مطالبه مردم جدیتر هم شده است.
خراسانجنوبی جزو استانهای محروم کشور محسوب میشود که بسیاری از مردم این استان جزو دهکهای پایین جمعیتی هستند بنابراین دولت باید به این موضوع توجه داشته و آن را در نظر بگیرد و پیشنهادهای دیگری را برای جبران هزینههای نانواییها ارائه نماید تا میزان هزینهکرد از جیب مردم کمتر شود.
شرایط استان در افزایش نرخ نان در نظر گرفته شود
مهران فیاضی یکی از شهروندان بیرجند در این خصوص در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به نظر میرسد دولت باید در راستای اجرای طرح افزایش نرخ نان بر اساس آنالیز صورت گرفته توجه بیشاز این را منظور میکرد و شرایط استانها را در نظر میگرفت.
وی تصریح کرد: اگر چه هزینههای واحدهای نانوایی در کشور همانند دیگر مشاغل و کارکردهای اقتصادی افزایش داشته اما این افزایش باید متناسب با هر استان تعریف و شرایط درآمدی مردم در نظر گرفته میشد.
فیاضی گفت: این افزایش اگر چه به دلیل افزایش هزینههای واحدهای نانوایی رقم خورده اما کاش منجر به افزایش کیفیت نان نیز شود تا مردم حداقل در قبال هزینه بیشتر از کیفیت نانی که مصرف میکنند اطمینان داشته باشند.
این میزان افزایش نرخ نان کفایت هزینههای واحدهای نانوایی را نمیکند
مختاری، رئیس اتحادیه نانواییها در بیرجند در گفتوگو با خبرنگار مهر در خصوص افزایش نرخ ۲۵ درصدی نان با توجه به آنالیز هزینههای نانواییها اظهار کرد: با توجه به افزایش کلیه هزینههای یک واحد نانوایی از جمله دستمزد، اجاره بها، بیمه، حاملهای انرژی و غیره ترمیم قیمتی که قرار بود در ابتدای امسال در بحث نرخ نان اتفاق بیافتد بعد از گذشت پنج ماه طبق مصوبه وزارت کشور با ۲۵ درصد افزایش انجام شده است.
وی تصریح کرد: این میزان افزایش کفاف هزینههای یک واحد نانوایی را نمیکند و باید بیشاز این ترمیم قیمتها صورت میگرفت.
رئیس اتحادیه نانواییها در بیرجند با اشاره به اینکه با استقرار دولت جدید آنالیز هزینههای تمام شده واحد نانوایی به استانداری ارسال خواهد شد، یادآور شد: قطعاً اصلاح نرخ نان انگیزهای برای صنف نانوایان خواهد بود و یقیناً شاهد ارتقای کیفیت نان خواهیم بود.
مختاری اضافه کرد: قیمت نان در سطح استان چند سال بوده که ثابت باقی مانده و این امر سبب عقب ماندن قیمت نان نسبت به هزینههای نانواییها شده و با توجه به افزایش هزینههای مختلف برای واحدهای نانوایی کار با این شرایط سخت بوده و لازم بود که این ترمیم قیمتها صورت میگرفت.