نوسان در بازار طلا/ قیمت طلای ۱۸ عیار و اونس جهانی امروز چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ اعلام شد
بازار طلا در میانه تابستان ۱۴۰۴ با نوسانات جدیدی مواجه شده است. امروز چهارشنبه ۱۸ تیر، قیمت طلا از جمله طلای ۱۸ و ۲۴ عیار، طلای دست دوم، مثقال و اونس جهانی، با تغییراتی همراه بوده که توجه فعالان بازار را جلب کرده است.

تازهترین نرخ انواع طلا در بازار داخلی و بینالمللی برای روز چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ منتشر شده است. در این گزارش، قیمت طلای ۱۸ عیار، طلای ۲۴ عیار، قیمت هر مثقال طلا، طلای دست دوم و اونس جهانی طلا به تفکیک ارائه شده است.
در معاملات امروز، هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار به نرخ ۷ میلیون و ۳۳۰ هزار تومان عرضه میشود. این در حالیست که طلافروشیها نرخ طلای ۲۴ عیار را برای همین روز ۹ میلیون و ۷۷۵ هزار تومان اعلام کردهاند.
براساس نرخگذاری بازار جهانی، قیمت هر مثقال طلا به ۳۱ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان رسیده است. در بازار داخلی نیز هر گرم طلای دست دوم با قیمت خرید ۷ میلیون و ۲۳۵ هزار تومان معامله میشود.
در بازار بینالمللی طلا نیز امروز نرخ هر اونس طلا ۳۴۲۶ دلار اعلام شده است.
جزئیات قیمت طلا امروز چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ به شرح زیر است:
-
هر گرم طلای ۱۸ عیار: ۷,۳۳۰,۰۰۰ تومان
-
هر گرم طلای ۲۴ عیار: ۹,۷۷۵,۰۰۰ تومان
-
قیمت مثقال طلا: ۳۱,۷۵۰,۰۰۰ تومان
-
قیمت اونس جهانی: ۳۴۲۶ دلار
این ارقام بر اساس اطلاعات منتشرشده در شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز ارائه شدهاند.
با وجود اینکه نوسانات بازار طلا نسبت به بازار ارز از ثبات بیشتری برخوردار است، اما تغییرات آن نیز در ماههای گذشته چشمگیر بوده است. نمودارهای قیمتی طلا نشان میدهند که این فلز گرانبها مسیر افزایشی داشته که اغلب تحتتأثیر تورم، کاهش ارزش ارزها و سیاستهای پولی کشورها شکل گرفته است.
از منظر فرهنگی و اقتصادی، طلا همچنان جایگاه ویژهای در سبد سرمایهگذاری خانوارهای ایرانی دارد و اغلب بهعنوان ابزاری برای حفظ ارزش داراییها در برابر نوسانات اقتصادی استفاده میشود.
در همین رابطه، چارلی موریس، مدیر صندوق سرمایهگذاری خانه آتلانتیک اظهار کرده است: «من بخش زیادی از سبد سرمایهام را به طلا اختصاص دادهام. ممکن است بازدهی کوتاهمدت آن پایینتر باشد، اما نسبت به رویدادهای غیرمنتظره نگران نیستم.»
او اضافه کرده: «قابلیت نقدشوندگی بالا و امنیت طلا در برابر نوسانات جهانی باعث میشود که نسبت به بازار بورس جذابتر باشد.»
از سوی دیگر، برخی تحلیلگران بینالمللی مانند اوله هانسن از ساکسو بانک، در تحلیل خود از وضعیت کنونی طلا میگویند: «تا زمانی که نرخ سود اوراق قرضه روند صعودی داشته باشد، بازار طلا برای تثبیت موقعیت خود با چالشهایی مواجه خواهد شد.»
در همین حال، سوکی کوپر، تحلیلگر بازار از بانک استاندارد چارترد معتقد است: «با در نظر گرفتن تأثیرات سیاستهای انبساطی مالی و افزایش کسری بودجه ایالات متحده، چشمانداز رشد قیمت طلا در بازه زمانی فراتر از کوتاهمدت همچنان مثبت است.»
در بازار ایران نیز، علیرغم افزایش عرضه طلاهای خانگی در مقاطعی مانند رونق ناگهانی بورس در سال گذشته، قیمتها افت محسوسی را تجربه نکردهاند. کارشناسان علت این مسئله را تا حدی در سازوکار متفاوت بازار طلا در ایران و همچنین تأثیر نرخ ارز میدانند.
با توجه به نوسانات لحظهای در قیمت طلا، ارائه نرخ مشخص برای طلای دست دوم در برخی مواقع از سوی طلافروشان ممکن نیست. یکی از دلایل این موضوع تفاوت در میزان اجرت بین فروشگاههای مختلف است. با این حال، بسیاری از خریداران همچنان به خرید طلای دست دوم علاقهمند هستند چرا که از پرداخت اجرت ساخت معاف میشوند.
برای افرادی که بهدنبال سرمایهگذاری هستند، طلای کماجرت یا بدون اجرت (دست دوم) همچنان بهعنوان گزینهای مقرونبهصرفه محسوب میشود. در مقابل، کسانی که اولویت آنها زیبایی و طراحی است، معمولاً به سمت طلای نو گرایش دارند.