کدخبر: ۱۷۵۵۴
تاریخ خبر:

متقاضیان بخوانند؛ شرایط پرداخت بیمه بیکاری تغییر کرد

اگر شما هم از دریافت‌کنندگان بیمه بیکاری هستید، باید بدانید شرایط پرداخت این بیمه در حال تغییر است و اجرای الزامات جدید آموزشی می‌تواند سرنوشت دریافت مستمری شما را دگرگون کند.

متقاضیان بخوانند؛ شرایط پرداخت بیمه بیکاری تغییر کرد

در تازه‌ترین تحول در حوزه بیمه بیکاری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به همراه سازمان تأمین اجتماعی و سازمان فنی و حرفه‌ای کشور تفاهم‌نامه‌ای سه‌جانبه امضا کردند که اجرای ماده ۹ قانون بیمه بیکاری را در زمینه آموزش و مهارت‌آموزی برای بیکاران به صورت جدی دنبال می‌کند. بر اساس این تفاهم، دریافت‌کنندگان بیمه بیکاری باید در دوره‌های آموزشی مهارتی سازمان فنی و حرفه‌ای ثبت‌نام و شرکت کنند تا بتوانند از مستمری خود بهره‌مند بمانند.

پیش‌تر، صرف داشتن دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای جزو شرایط استفاده از بیمه بیکاری بود، اما حالا شرکت در این دوره‌ها برای دریافت‌کنندگان بیمه بیکاری الزامی شده است. سازمان فنی و حرفه‌ای متعهد شده است دوره‌هایی متناسب با نیازهای بازار کار هر منطقه و درخواست کارفرمایان برگزار کند و در صورت عدم شرکت یا ترک دوره‌ها، اسامی افراد در پایان هر ماه به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی ارسال شود. طبق بند ب ماده ۸ قانون بیمه بیکاری مصوب سال ۱۳۶۹، «مقرری بیمه بیکاری افرادی که بدون عذر موجه از شرکت در دوره‌های کارآموزی خودداری کنند، قطع خواهد شد.»

از سوی دیگر، قانون استفاده از بیمه بیکاری محدودیت زمانی خاصی ندارد، ولی مجموع استفاده آن در طول دوران کاری هر فرد متفاوت است؛ به این صورت که افراد مجرد می‌توانند تا ۳۶ ماه و افراد متاهل تا ۵۰ ماه از مزایای بیمه بیکاری بهره‌مند شوند. مثلاً اگر شخصی با ۱۱۰ ماه سابقه بیمه، ۱۸ ماه از بیمه بیکاری استفاده کند، در بار دوم اگر با ۲۳۰ ماه سابقه کار مجدداً بیکار شود، نمی‌تواند ۳۶ ماه کامل بیمه بیکاری دریافت کند و باید این مدت را بر اساس استفاده قبلی محاسبه کرد.

در این بین، وزیر کار، احمد میدری، از برنامه‌ای جدید خبر داده است که قرار است دریافت‌کنندگان بیمه بیکاری را در دوره‌های آموزشی مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف انرژی توانمند کند. او گفت: «در حال حاضر حدود ۱۸۰ هزار نفر در کشور از بیمه بیکاری استفاده می‌کنند. با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، دوره‌های ۱۰۰ ساعته‌ای طراحی شده که این افراد پس از گذراندن آموزش‌ها، می‌توانند در حوزه‌هایی مانند صنعت سیمان، کشاورزی یا پروژه‌های انرژی در مناطق محروم وارد بازار کار شوند.»

این تغییرات نشان می‌دهد که سیاست‌گذاران تلاش دارند بیمه بیکاری را به ابزاری برای توانمندسازی افراد تبدیل کنند، اما در عین حال الزام شرکت در دوره‌های آموزشی می‌تواند فشار مضاعفی بر بیکاران ایجاد کند که شاید به دلیل شرایط اقتصادی و اجتماعی نتوانند به راحتی از آن عبور کنند.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    ×

    برای حمایت از ما لطفا روی تبلیغات مورد علاقه کلیک کنید.