فوری/ تغییر فرمول محاسبه همسان سازی حقوق بازنشستگان | خبر مهم مجلس از نحوه اجرای جدید همسان سازی حقوق بازنشستگان
متناسب سازی حقوق بازنشستگان آنان را در برابر اثرات منفی تورم محافظت می کند.
بیت الله عبداللهی نماینده مجلس شورای اسلامیدر مورد همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: بنده کاملاً با همسانسازی حقوق بازنشستگان متناسب با تورم موجود در کشور موافق هستم بازنشستگان دچار مشکلات بسیاری از جمله معیشتی و اقتصادی هستند به ویژه بازنشستگانی که در زمینه اشتغال نتوانستند کاری انجام دهند.
نماینده مردم اهر و هریس در مجلس دوازدهم ضرورت همسانسازی حقوق بازنشستگان را با توجه به تورم موجود در کشور و مشکلات معیشتی و اقتصادی آنها، بسیار مهم دانست و تاکید کرد:اگر دولت آقای پزشکیان با در نظر گرفتن منابع مطمئن، لایحهای برای همسانسازی حقوق بازنشستگان به مجلس ارائه کند. این اصلاحات میتواند بهبودی مهمی در زندگی بازنشستگان به وجود آورند و آنها را در برابر اثرات منفی تورم و نوسانات اقتصادی محافظت کنند.
نماینده مردم در مجلس دوازدهم در ادامه با بیان اینکه بازنشستگان افراد شریف و آبرومند هستند،افزود:در واقع حضور پررنگ بازنشستگان را پای نظام و انقلاب نمی توان نادیده گرفت و همواره باید برای حفظ آبرو و کیفیت زندگی آنها توجه ویژهای داشته باشیم،با توجه به افزایش قیمت خدمات بهداشتی و درمانی و دیگر نیازهای اساسی بی تردید دولت باید در این خصوص اقدامات لازم را به عمل آورد.
وی با تاکید بر اینکه بازنشستگان سرمایههای ارزشمند کشور هستند،یادآور شد:بازنشستگان در تمام مقاطع از جمله فرهنگی، سیاسی و اجتماعی به کشور خدمت کردهاند و زحمات زیادی متحمل شده اند،حمایت از آنان باید بدون شعار صورت گیرد و بنده تمام تلاش خود را برای تحقق این موضوع به کار خواهم گرفت.
این نماینده مجلس با تاکید بر استفاده دولت از منابع مطمئن برای همسانسازی سازی حقوق بازنشستگان،اظهار داشت: دولت باید با با استفاده از منابع مطمئن برای همسانسازی حقوق بازنشستگان اقدام کند چرا که امری بسیار ضروری است که میتواند بهبود قابل توجهی در شرایط زندگی آنان ایجاد کند، این اقدام نه تنها به بازنشستگان کمک میکند بلکه آنان در برابر اثرات منفی تورم و نوسانات اقتصادی محافظت می شوند و به تقویت عدالت اجتماعی و ارتقای سطح زندگی افراد بازنشسته کمک میکند.
وی با بیان اینکه دولت درآمدهای متفاوتی در جامعه دارد،گفت: تصویب قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان توسط نمایندگان مجلس باید از مطمئنترین منابع تامین شود و سایر منابعی که امکان تحقق آن وجود ندارد را نمیپذیریم، امید می رود که با تحقق این امر بهبودی مطلوبی برای بازنشستگان به همراه داشته باشد.
عبداللهی در پایان با تاکید بر اینکه مشکلات بازنشستگان به هر دلیلی باید جزو اولویتهای مجلس شورای اسلامی قرار گیرد خاطرنشان کرد:دولت چهاردهم باید اقدامات لازم و مهم جهت همسانسازی حقوق بازنشستگان را به سرعت انجام دهد چرا که آنان با مشکلات اقتصادی و معیشتی بسیار زیادی روبرو هستند که باید توسط دولت و مجلس برای رفع آن و فراهم آوردن راهکارهای مناسب، مورد توجه و بررسی ویژه قرار گیرد، امیدواریم که دولت چهاردهم با انجام اقدامات جدی و مؤثر، به بهبود شرایط زندگی بازنشستگان بپردازد و این قشر ارزشمندجامعه را در مقابل آسیبهای اقتصادی و معیشتی محافظت کند.
تصویبنامه مصوب جلسه مورخ 1403/06/07 هیات وزیران درخصوص«اصلاح آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان»طی نامه شماره 87912 درتاریخ 1403/06/11 توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد. بر این اساس واژه"خالص" از آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان حذف شد.
وی افزود همه بخشها از مسکن، راه، آموزش، بهداشت تا دیگر موضوعات، باید پیوست عدالت داشته باشند و این کار بسیار مهم است که موجب کارآمدی نظام میشود و کارهای دولت را اثربخشتر خواهد کرد؛ این اولویت پژوهشی و زیرساختی است که انجام میدهیم.
نصرالله دریابیگی، نایب رئیس کانون کارگران بازنشسته، اظهار داشت: طرح قانونی همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری به صورت منظم اجرایی میشود اما بازنشستگان کارگری تحت پوشش تامین اجتماعی سه ماه از دریافت ماهانه یک میلیون تومان طرح متناسبسازی محروم هستند؛ باید پرسید چرا؟
دبیراجرایی خانه کارگر مازندران و رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی این استان با اشاره به شعارهای مسئولان در دولتهای مختلف طی ۴۵ سال گذشته درخصوص رفاه وآسایش کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: در این سالها شاهد تبعیضهای بسیاری در حق بازنشستگان تامین اجتماعی بودهایم به طوری که ۷۰ درصد این عزیزان که عمر شریف خود را صرف اعتلا وخودکفایی کشور کردهاند اکنون حداقل مستمری را دریافت میکنند.
وی به مشکلات متعدد بازنشستگان درایام پس از فراغت از اشتغال و در سن بازنشستگی اشاره کرد و گفت: صحیح نیست که پیشکسوتان عرصههای تولید، در زندگی عادی درجا بزنند و گرفتار فقر و محرومیت شدید شوند.
نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی از دولت چهاردهم و وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست به وعدههای خود در موردِ جامعه کارگری و بازنشستگان تامین اجتماعی جامه عمل بپوشانند.
دریابیگی با بیان اینکه «اندوختههای صندوق تامین اجتماعی حاصل یک عمر بیمهپردازی کارگران وبازنشستگان است و باید درخدمت رفاه همین گروه از جمعیت کشور باشد» تاکید کرد: دولت و تامین اجتماعی هرچه سریعتر معوقات متناسبسازی را به حساب کارگران بازنشسته پرداخت نمایند تا هرگونه تبعیض برطرف شده و عدالت برقرار گردد.
در پی واریز مبلغ یک میلیون تومان بابت على الحساب متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نیز از پیگیری این تشکل عالی در راستای واریز مبلغ علیالحساب برای بازنشستگان تامین اجتماعی خبر داد.
محمد اسدی گفت: به جد پیگیر واریز یک میلیون تومان علی الحساب تیر ماه به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی هستیم؛ نباید بین بازنشستگان صندوقها تبعیض قایل شوند.
وی از رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور درخواست کرد از شکاف و تبعیض بین بازنشستگان صندوقهای مختلف بازنشستگی خودداری شود.
عباس اورنگ گفت: امروز سازمان تامین اجتماعی گرفتار است و در وضع موجود، خروج از بحرانهای موجود باید اولویت اصلی باشد. در گذر زمان کار به جایی رسیده که امروز با سازمانی مواجهیم که حقوق پرسنل خودش را به سختی پرداخت میکند.
با استقرار احمد میدری در مقام وزیر جدیدِ تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نگاهها به سمت سازمان تامین اجتماعی معطوف شده است؛ چه کسی قرار است سکاندار مدیریت این سازمان عریض و طویل با پوشش ۶۵ درصدی جمعیت کشور شود؟
«عباس اورنگ» کارشناس رفاه و تامین اجتماعی در گفتگوی زیر بر لزوم توجه به شایستهسالاری در انتخاب مدیرعامل سازمان تاکید میکند و به توصیف چالشها و اولویتهای پیش روی مدیران تامین اجتماعی در این مقطع کنونی میپردازد.
انتظارات از مدیرعامل تامین اجتماعی چیست؛ این شخص باید واجد چه ویژگیهایی باشد؟ چه مولفههایی در اولویت است؟
سازمان تامین اجتماعی به عنوان یکی از بزرگترین سازمانهای فعال در کشور و بزرگترین سازمان بیمهگرِ کشور، به فراخور وسعتش با چالشهای بزرگ مواجه است و طبیعتاً عبور از چالشهای بزرگ نیازمند مدیران بزرگ و توانمند است. در این شرایط خیلی خوب است بتوانیم فردی را انتخاب کنیم که همه ویژگیهای یک مدیر یا ابرمدیر را در خود داشته باشد ولیکن در فرایند تصمیم گیری محدودیتهایی هست؛ امروز تصمیمسازیها براساس مطلقگرایی نیست و ما ناگزیریم به یک تصمیم نسبی اکتفا کنیم.
تامین اجتماعی سازمانیست که هم اقتصادیست هم اجتماعیست و هم بیمهایست و هم درمانی، و از هر منظری که به آن نگاه کنیم، دنیایی از تخصص را در دل خود دارد؛ حتی در حوزه بیمهای و درمانی، پیچیدگیها و چالشهای بسیار دارد؛ شما نمیتوانید فردی را پیدا کنید که ۳۰ سال در حوزه بیمه کار کرده باشد و به همه زوایای امور بیمهای مطلع باشد؛ پس اگر به دنبال این باشیم که یک متخصص جامع را انتخاب کنیم، نمیتوانیم مدیری با تخصص فراگیر پیدا کنیم. در واقع فردی با تخصص همهجانبه برای مدیریت سازمان یافت نمیشود. مگر دنبال اقیانوسی با یک میلیمتر عمق باشیم!