نوسان عجیب بورس در آخر تیرماه | شاخص کل با رشد ۵ هزار واحدی
آخرین روز تیرماه برای بورس تهران، روزی پرتنش و غیرقابل پیشبینی بود؛ شاخص کل پس از نوسانات شدید، نهایتاً با رشد پنج هزار واحدی بسته شد.

در آخرین روز کاری تیرماه، بورس تهران با نوسانات متعدد مواجه شد و در پایان معاملات سهشنبه (۳۱ تیر)، شاخص کل با افزایشی در حدود پنج هزار واحد در سطح ۲ میلیون و ۸۴۳ هزار واحدی ایستاد. این رشد اندک در حالی رقم خورد که بازار سرمایه امروز فضای متلاطمی را تجربه کرد.
در نیمساعت نخست معاملات، شاخص کل با جهشی ۱۱ هزار واحدی آغاز به کار کرد، اما روند صعودی دیری نپایید و شاخص با افتی حدود دو هزار واحد مواجه شد. این نوسانات طی ساعتهای بعدی بازار نیز ادامه یافت و بارها شاهد تکرار روند صعود و نزول بودیم.
بر اساس گزارش ایرنا، شاخص هموزن نیز در پایان معاملات امروز ۲۵۶۶ واحد افزایش یافت و در ارتفاع ۸۵۲ هزار واحد قرار گرفت.
در میان نمادهای تأثیرگذار بر روند بازار، «فولاد» نقشی منفی ایفا کرد. ارزش بازار بورس تهران همچنان در کانال ۸.۸ هزار میلیارد تومان (همت) باقی مانده و ارزش معاملات روز جاری به ۴۰ هزار میلیارد تومان رسید. از این میزان، ۸.۵ هزار میلیارد تومان مربوط به معاملات خرد بود.
طبق آمارهای ارائهشده، امروز شاهد خروج ۵۱۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام بودیم. همچنین ۲۰۰ میلیارد تومان از صندوقهای سهامی و ۱۰۰ میلیارد تومان از صندوقهای درآمد ثابت خارج شد.
در بخش سفارشهای بازار، ارزش صفهای خرید به ۳۸۷ میلیارد تومان و صفهای فروش به ۱۱۵۲ میلیارد تومان رسید. تعداد نمادهای مثبت در بازار امروز ۲۲۳ عدد و نمادهای منفی ۳۱۴ عدد بود.
نماد «فولاد» با خروج ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه حقیقی، در صدر فهرست نمادهای با بیشترین صف فروش از سوی سرمایهگذاران حقیقی قرار گرفت. در نتیجه، گروه فلزات اساسی با خروج ۳۷۲ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی، رکورددار بیشترین خروج پول در میان صنایع بورسی هفته جاری شد.
در نقطه مقابل، گروه سیمانیها عملکردی متفاوت داشتند و توانستند ۱۵۴ میلیارد تومان سرمایه حقیقی را جذب کنند. نماد «سصوفی» در این میان با جذب ۸۲ میلیارد تومان نقدینگی از سوی حقیقیها، عنوان پرطرفدارترین نماد معاملاتی امروز را به خود اختصاص داد.
در بازار فرابورس نیز، شاخص با رشد ۷۶ واحدی همراه شد و به رقم ۲۵ هزار و ۳۷۳ واحد رسید.
همچنین، ارزش معاملات در بازار بورس انرژی به ۱۱۰ میلیارد تومان رسید؛ که از این میزان، سهم بازار نفت و گاز ۶۰ میلیارد، قر ۴۷ میلیارد و اوراق سه میلیارد تومان بود.