خبرهای داغ
کدخبر: ۱۰۷۸۷
تاریخ خبر:

۱۱۲۷ مورد تب دنگی تشخیص داده شد، وضعیت نگران‌کننده!

سال گذشته، ایران با افزایش قابل توجه موارد تب دنگی مواجه شد. گزارش‌های جدید از وزارت بهداشت نشان می‌دهد که این بیماری همچنان تهدیدی جدی برای سلامت عمومی کشور است.

۱۱۲۷ مورد تب دنگی تشخیص داده شد، وضعیت نگران‌کننده!

به گزارش مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در سال گذشته ۱۱۲۷ مورد تب دنگی در کشور تشخیص داده شده است که از این تعداد، ۹۲۲ مورد به صورت محلی و در داخل کشور به ثبت رسیده و نشان‌دهنده انتقال داخلی این بیماری است.

در حالی که تب دنگی پیش‌تر در سال ۱۹۷۰ تنها در ۹ کشور جهان مشاهده می‌شد، اکنون این بیماری در ۱۴۱ کشور منطقه آفریقا، آمریکا، آسیای جنوب شرقی، غرب اقیانوسیه و مدیترانه شرقی شناسایی شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهند که شیوع این بیماری در دهه‌های اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است.

وضعیت تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا در ایران

طبق گزارشات وبدا، از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۴۰۲، ۷۴ مورد تب دنگی و ۵۴ مورد بیماری چیکونگونیا در کشور گزارش شده که تمام این موارد از کشورهای خارجی وارد شده‌اند. همچنین تا تاریخ یاد شده هیچ موردی از بیماری زیکا در ایران گزارش نشده است.

آمارهای جدید از سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهند که ۱۱۲۷ مورد تب دنگی در کشور تشخیص داده شده که از این تعداد، ۹۲۲ مورد در داخل کشور به وقوع پیوسته‌اند. این موارد محلی و ناشی از انتقال بیماری در داخل کشور هستند. از این تعداد، ۱۳ بیمار مبتلا به تب دنگی در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و ۸۹۷ بیمار در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان شناسایی شده‌اند. همچنین ۱۲ بیمار دیگر که سابقه سفر به چابهار را داشته‌اند در سایر استان‌ها تشخیص داده شده‌اند.

بر اساس بررسی‌های اپیدمیولوژیک، بیشتر بیمارانی که خارج از کشور آلوده شده‌اند، سابقه سفر به امارات متحده عربی داشته‌اند. همچنین تعداد زیادی از این افراد از پاکستان، عمان، افغانستان، ترکیه و کشورهای دیگر آلوده شده‌اند. به غیر از یک بیمار که ملیت آفریقایی دارد، بقیه بیماران ایرانی هستند. تاکنون تنها یک مورد مرگ در میان موارد وارداتی گزارش شده و وضعیت سایر بیماران پایدار است.

بیماری چیکونگونیا و اقدامات پیشگیرانه

در سال ۱۴۰۳، پنج مورد بیماری چیکونگونیا در کشور گزارش شده که همگی این بیماران نیز سابقه سفر به خارج از کشور را داشته‌اند. این موارد در شهرستان‌های چابهار و تهران تشخیص داده شده‌اند.

وضعیت پشه‌های ناقل بیماری

یکی از تهدیدات اصلی در شیوع بیماری تب دنگی و چیکونگونیا، وجود پشه‌های آئدس است. در حال حاضر، در تمامی مبادی مرزی زمینی، ریلی، دریایی و هوایی کشور، مراقبت‌های حشره‌شناسی به صورت مستمر انجام می‌شود. اولین گزارش شناسایی پشه آئدس اجیپتی در اسفند ۱۳۹۸ در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان ثبت شد.

اکنون پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان) و در برخی نقاط استان‌های گیلان، مازندران، اردبیل و آذربایجان شرقی گزارش شده است. این پشه‌ها نقش کلیدی در انتقال بیماری‌های ویروسی همچون تب دنگی و چیکونگونیا دارند و حضور آن‌ها در این مناطق باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک