وزیر کشور: باید از امنیتی شدن پدیدههای اجتماعی جلوگیری کنیم
اسکندر مؤمنی، وزیر کشور، با تأکید بر ضرورت پرهیز از امنیتیسازی مسائل اجتماعی، گفت حلوفصل پدیدههای اجتماعی باید با سازوکارهای مختص به خود انجام شود؛ او همچنین با هشدار درباره کاهش جمعیت کشور، این روند را تهدیدی برای هویت تمدنی ایران دانست.

در جریان همایش معاونین و مدیران کل امور اجتماعی استانداریها، اسکندر مؤمنی بر سیاست قطعی وزارت کشور در دولت چهاردهم مبنی بر جلوگیری از امنیتی شدن موضوعات اجتماعی تأکید کرد. وی با اشاره به تجارب گذشته از رویکردهای امنیتی در برخورد با مسائل اجتماعی، خواستار حل این مسائل از طریق روشهای علمی و اجتماعی شد. مؤمنی همچنین نسبت به کاهش چشمگیر جمعیت کشور در دهههای آینده هشدار داد و ریشه اصلی کاهش فرزندآوری را تغییر سبک زندگی ایرانیان دانست، نه صرفاً مشکلات اقتصادی.
به گزارش مهر، اسکندر مؤمنی وزیر کشور در همایش معاونین و مدیران کل امور اجتماعی استانداریها گفت: در حوزههای اجتماعی اولین کار این هست که از امنیتی شدن پدیدههای اجتماعی جلوگیری کنیم و مسائل اجتماعی را با ساز و کار خودش ساماندهی کنیم یعنی نگذاریم امنیتی شود؛ این سیاست قطعی و رویکرد قطعی وزارت کشور و دولت چهاردهم هست.
وی افزود: پدیدههای اجتماعی را با باید سازوکارهای خودش حل بکنیم؛ الان فرصت نیست نمونههایی بگویم در همین دوره کوتاه که چه موضوعات اجتماعی بودند که اگر قرار بود با نگاه امنیتی با آن پدیدهها برخورد بکنیم نه تنها حل نمیشد بلکه مشکلات بزرگتری را غیر از آن پدیده برای کشور به بار میآورد.
مؤمنی گفت: در گذشته نمونههایی از پدیدههای اجتماعی داشتیم که با رویکرد امنیتی به آن نگاه شد و آثار و تبعات ناگواری گذاشت.
مؤمنی گفت: اگر با همین آهنگ جلو برویم شاید در سال ۱۴۸۰ جمعیت کشور ما بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت به حدود نصف جمعیت فعلی برسد؛ این یعنی هویت تمدنی و تاریخی ایران دچار مشکل میشود.
وزیر کشور بیان کرد: میگویند مشکل اصلی جمعیت اقتصادی است و اگر وضعیت اقتصادی خوب شود فرزندآوری بیشتر میشود؛ قطعاً این هم هست ولی هستند خیلیها که مشکل اقتصادی ندارند ولی فرزندآوری کمتر شده چرا؟ چون تبدیل به یک سبک زندگی شده یعنی مشکل اقتصادی وجود ندارد، شغل هست و مشکل اقتصادی هم نیست ولی فرزندآوری کمتر است.