خبرهای داغ
کدخبر: ۶۰۸۷
تاریخ خبر:

سکوت دولت و شورای عالی فضای مجازی درباره طرح نگران کننده‌ای که باعث رفع فیلتر واتساپ شد!

با وجود رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی، جزئیات مصوبه ۳۲ بندی شورای عالی فضای مجازی همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. گزارش‌ها حاکی از آن است که سیاست‌های جدیدی درباره فیلترینگ و اینترنت طبقاتی در این جلسه مطرح شده که هنوز توضیح شفافی درباره آن‌ها ارائه نشده است.

سکوت دولت و شورای عالی فضای مجازی درباره طرح نگران کننده‌ای که باعث رفع فیلتر واتساپ شد!

واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شدند، اما تصمیمات جلسه روز سه‌شنبه شورای عالی فضای مجازی به همین محدود نمی‌شود. محمد قمی، عضو حقوقی این شورا، اعلام کرده است که در این جلسه مصوبه‌ای ۳۲ بندی تصویب شده و اخلاقی امیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، توضیح داده است که برای رفع فیلترینگ، ۱۰ سیاست و ۳۰ گام اجرایی در نظر گرفته شده که اجرای آن‌ها حدود ۱۴ ماه زمان می‌برد. 

به گفته امیری، هر پلتفرمی که این ۱۰ سیاست را بپذیرد، امکان رفع فیلترینگ خواهد داشت. با این حال، هیچ‌یک از مسئولان مرتبط حاضر به توضیح جزئیات این طرح نبوده و وزارت ارتباطات نیز از انتشار جزئیات مصوبه ۳۲ بندی خودداری کرده است. تنها موضوعی که به صورت رسمی تأیید شده، رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی است.

با این حال، گزارش خبرگزاری اصولگرای مهر نشان می‌دهد که در جلسه شورای عالی فضای مجازی تصمیماتی فراتر از این مطرح شده است. بر اساس این گزارش، طرحی در چهار مرحله تدوین شده که یکی از اجزای اصلی آن اینترنت طبقاتی است. همچنین، ظاهراً تصمیمی برای رفع فیلتر یوتیوب و تلگرام گرفته نشده است، اما قرار است پوسته‌هایی مشابه تلگرام طلایی برای این پلتفرم‌ها ارائه شود. این روش به کاربران اجازه می‌دهد به صورت محدود و کنترل‌شده به محتوای این شبکه‌ها دسترسی پیدا کنند، اما بسیاری از کانال‌ها و محتواها همچنان فیلتر باقی خواهند ماند. علاوه بر این، بررسی طرح منتشر شده نشان می‌دهد که برغم رفع فیلتر از واتساپ و گوگل‌پلی، اما در نهایت محدودیت‌های بسیار بیشتری برای کاربران اینترنت در ایران ایجاد می‌شود.

عدم شفافیت در این موضوع به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم تبدیل شده است. انتظار می‌رود شورای عالی فضای مجازی و دولت، جزئیات دقیق تصمیمات اخیر خود را منتشر کنند تا از ابهامات موجود کاسته شود. شفافیت، یکی از اصولی است که دولت بارها بر آن تأکید کرده و رأی‌دهندگان نیز انتظار دارند تصمیمات مهم در حوزه فضای مجازی به صورت صریح و کامل با مردم به اشتراک گذاشته شود. تصمیم‌گیری‌های پشت درهای بسته و بدون توجه به نظر واقعی مردم، می‌تواند اعتماد عمومی را خدشه‌دار کند.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک