فوری/ تعطیلی شنبه در دستور کار مجلس | خبر مهم از تعطیلی شنبه ها
یک نماینده مجلس گفت: با وجود تلاش مجدانه برخی برای مخالفت با تعطیلی شنبهها، مجلس با استناد به اینکه تعدادی از مراجع شاخص این موضوع را مغایر با قوانین شریعت ندانستند، تعطیلی شنبه را در دستور کار قرار میدهد.
ابوالفضل ترابی، نماینده مجلس گفت: با وجود تلاش مجدانه برخی برای مخالفت با تعطیلی شنبهها، مجلس با استناد به اینکه تعدادی از مراجع شاخص این موضوع را مغایر با قوانین شریعت ندانستند تعطیلی شنبه را در دستور کار قرار میدهد تا بعد از بررسیهای لازم تصمیمگیری شود.
ترابی افزود: تعطیلی شنبهها میتواند در بهبود مناسبات اقتصادی تجاری ما با کشورهای منطقه تاثیرگذار باشد و حتی کشور عراق هم تصمیم به تعطیلی شنبهها گرفتهاست.
وی خاطرنشان کرد: افراطیگری در هر شرایطی هزینهساز است حالا چه در موضوع تعطیلی شنبهها باشد چه در موارد دیگر.
این نماینده مجلس تصریح کرد؛ متأسفانه در چند سال گذشته کشور از افراط و تفریط تندروها آسیبهای جدی دیده است؛ بنابراین همه باید سعی خود را جهت خنثیسازی هر چه بیشتر طیف تندرو به کار بگیرند.
عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه تعطیلی شنبهها منتفی نشده است، گفت با شکلگیری کمیسیون اجتماعی مجلس موضوع تعطیلی شنبهها بررسی خواهد شد.
عباس پاپیزاده عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ، درباره آخرین وضعیت اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری کاهش ساعت کاری کارکنان و افزایش تعطیلات پایان هفته، گفت: این لایحه پس از ارائه از سوی دولت به مجلس، بنا بر مفاد آییننامه داخلی مجلس فرآیند برای تصویب را گذراند و در جلسه علنی به تصویب نمایندگان رسیده است و در نهایت به شورای نگهبان ارسال شد.
وی در گفتگو با تسنیم، در توضیح این لایحه بیان کرد: بر اساس این لایحه دولت خواستار کاهش ساعت کاری کارکنان دولت در طور هفته و افزایش تعطیلات پایان هفته به ۲ روز شده بود که نمایندگان در مصوبه خود با کاهش ساعت کاری کارکنان به ۴۰ ساعت در هفته موافقت و شنبهها را به عنوان روز تعطیل انتخاب کردند که در نتیجه با این مصوبه جمعهها و شنبهها تعطیل میشود.
عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه مصوبه مجلس مورد ایراد هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته است ، اظهار داشت: طبق فرآیند قانونی در این صورت لایحه به مجلس برگردانده میشود و هیئت رئیسه آن را به کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون تخصصی ارجاع و مجدد بررسی میشود.
پس از بررسی و تصویب در کمیسیون مربوطه جهت ارزیابی همه نمایندگان ، تقدیم هیئت رئیسه میشود تا در نوبت بررسی جلسه علنی قرار گیرد و درباره آن تصمیمگیری شود.
پاپیزاده با بیان اینکه تعطیلی شنبهها منتفی نشده است، بیان کرد: با توجه به اینکه هنوز ظرفیت کمیسیون اجتماعی تکمیل نشده و اعضای هیئت رئیسه آن هم مشخص نشده است به محض تشکیل کمیسیون اجتماعی ایرادات هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی ارجاع میشود تا مورد واکاوی قرار گیرد.
محسن پیرهادی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با پیشنهاد تعطیلی پنجشنبهها، اظهار کرد: با تعطیلی روز پنجشنبه چهار روز تعامل ما با دنیا قطع میشود. کسانی درباره تعطیلی پنجشنبه صحبت میکنند که کاری در حوزه اقتصادی نکردهاند، ۳۶ تشکل اقتصادی در مجلس شورای اسلامی درخواست تعطیلی شنبه را مطرح کردند تا ارتباط ما با دنیا قطع نشود؛ چرا به فعالان اقتصادی اهمیت نمیدهیم؟
وی اظهار کرد: تعطیلی روز شنبه کمهزینهترین و پرفایدهترین کار برای عرصه اقتصاد است، من در این مورد از دفتر مراجع سوال کردم شب گذشته هم با دفتر آیتالله آملی لاریجانی صحبت کردم که متن استفتای دفتر ایشان به این شرح است: «از آنجا که تعطیلی روز شنبه هماهنگ شدن با بازار داد و ستدهای اقتصاد جهانی است و مؤثر در حل برخی مشکلات اقتصادی و مهار تورم است و قصد تشبه با مخالفین نیست، بلکه تعامل است، لذا تعطیلی روز شنبه علاوه بر روز جمعه مانعی ندارد.»
پیرهادی گفت: اکثر کشورهای منطقه روز شنبه را تعطیل کردند، چرا که آنها برای منافع اقتصادی کشورشان برنامه دارند پس با احساسات تصمیمگیری نکنیم و در راستای کمک به اقتصاد حرکت کنیم. اگر اشکال فقهی نیز به این موضوع وارد باشد، شورای نگهبان بررسی میکند. ما باید به فعالان اقتصادی، تولید کنندگان و سرمایهگذاران احترام بگذاریم و کاری نکنیم که افراد مهاجرت کنند. باید همه تلاشمان حضور پررنگ اقتصاد باشد و اگر اقتصاد اصلاح شود، سفره مردم نیز اصلاح میشود.