خبرهای داغ
کدخبر: ۱۰۶۹۴
تاریخ خبر:

آغاز موج جدید سقوط دلار از شنبه؟/ بازار در انتظار نتیجه مذاکرات

پس از مدت‌ها نوسان، قیمت دلار آزاد با سقوطی غافلگیرکننده به محدوده ۹۹ هزار تومان رسید. بازار ارز که مدتی در التهاب به سر می‌برد، حالا با سیگنال آغاز گفت‌وگوهای سیاسی بین تهران و واشنگتن وارد فاز جدیدی شده است. آیا این آغاز یک روند کاهشی پایدار خواهد بود؟

آغاز موج جدید سقوط دلار از شنبه؟/ بازار در انتظار نتیجه مذاکرات

 

در جریان معاملات روز گذشته، بهای دلار آزاد به میانه کانال ۹۹ هزار تومان سقوط کرد. تحلیلگران معتقدند که اعلام خبر آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا در مسقط، بازار را در شرایطی غافلگیر کرده که تا پیش از آن تنها گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال شروع مذاکرات وجود داشت.

با وجود این که دلار در گذشته نیز نسبت به اخبار سیاسی واکنش نشان داده بود، اما افت اخیر محدودتر از انتظارات برخی فعالان بازار بود. تحلیلگران می‌گویند بازار ارز با وجود غافلگیری اولیه، این بار محتاطانه‌تر عمل کرده و احتمالاً معامله‌گران منتظر نتایج ملموس‌تری از مسیر مذاکرات هستند.

قیمت تتر در بازار رمزارزها نیز که شامگاه سه‌شنبه تا سطح ۱۰۷ هزار تومان رشد کرده بود، در پی انتشار خبر گفت‌وگوهای تهران و واشنگتن، با افت مواجه شد و به سطح ۹۸ هزار تومان بازگشت. در همین حال، دلار آزاد که دوشنبه با نرخ ۱۰۵ هزار و ۱۵۰ تومان بسته شده بود، سه‌شنبه را با قیمت ۹۸ هزار و ۵۰۰ تومان آغاز کرد، اما در ادامه معاملات و با افزایش فعالیت‌ها، کاهش بیشتر قیمت متوقف شد و نهایتاً نرخ به ۹۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

افت شدید نرخ ارز در روز گذشته حاکی از آن است که علیرغم زمزمه‌های قبلی، بازار نسبت به اعلام رسمی مذاکرات واکنشی ناگهانی نشان داد. با این حال، کاهش قیمت‌ها در مقایسه با دوره‌های قبلی افت نرخ، از شدت کمتری برخوردار بود.

بسیاری از فعالان بازار انتظار داشتند که با انتشار خبر شروع گفت‌وگوها، شاهد ریزش‌های تندتری در قیمت دلار باشند. اما واکنش واقعی بازار نشان می‌دهد که سطح ریسک‌پذیری معامله‌گران کاهش یافته و اکنون منتظر ورود مذاکرات به مراحل جدی‌تر هستند.

نگاه بازار حاکی از آن است که صرف آغاز مذاکرات، لزوماً به معنای دستیابی به توافق نهایی نیست. بر این اساس، احتمال می‌رود مسیر گفت‌وگوها با موانع و پیچیدگی‌هایی همراه باشد. با این حال، بسیاری معتقدند آغاز گفت‌وگوها می‌تواند در کوتاه‌مدت به ایجاد نوعی ثبات نسبی در بازار ارز منجر شود و مانع جهش‌های شدید قیمتی گردد.

برخی تحلیلگران تأکید می‌کنند که مذاکرات در شرایط فعلی در دو فاز دنبال می‌شود؛ نخست مذاکرات غیرمستقیم برای یافتن نقاط مشترک، و در صورت موفقیت این مرحله، ورود به فاز دوم که شامل مذاکرات مستقیم خواهد بود. به باور آنان، در صورت ورود طرفین به گفت‌وگوهای مستقیم، می‌توان انتظار داشت که ریسک‌های سیاسی بازار در کوتاه‌مدت کاهش یافته و همین مسئله فشار بر نرخ دلار را بیشتر کند.

در همین حال، دلار در بازار رسمی نیز با اندکی کاهش به ۷۰ هزار و ۶۸۴ تومان رسید. بررسی‌ها نشان می‌دهد که شکاف میان نرخ آزاد و رسمی از اوج روز دوشنبه فاصله گرفته و به حدود ۴۰.۷ درصد رسیده است. با این وجود، این فاصله همچنان بالاست و تحلیلگران معتقدند برای تحقق هدف‌گذاری سامانه معاملات ارزی، باید به سطحی در حدود ۲۰ درصد کاهش یابد.

از سوی دیگر، سکه طلا نیز تحت‌تأثیر کاهش نرخ دلار، افت قیمت را تجربه کرد. در شرایطی که طلای جهانی روندی صعودی را طی می‌کرد، انواع سکه در بازار داخلی با افت همراه شدند. قیمت هر قطعه سکه امامی که در روز دوشنبه ۹۸ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان بود، روز سه‌شنبه به ۹۱ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان رسید.

حباب قیمتی سکه نیز کاهش یافت و به ۲۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید. با کسر این حباب، ارزش ذاتی سکه در محدوده ۷۰ میلیون و ۸۱۰ هزار تومان برآورد می‌شود.

در مجموع، به نظر می‌رسد بازار ارز و طلا وارد مرحله‌ای از احتیاط شده‌اند. آغاز مذاکرات سیاسی مهم، سیگنال‌هایی به بازار داده اما سرمایه‌گذاران هنوز به‌دنبال نشانه‌های قطعی‌تری هستند. در این میان، هرگونه تحول در روند گفت‌وگوها می‌تواند سمت‌وسوی بازار را تغییر دهد.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک