قیمت ارزهای دیجیتال امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴
در حالیکه بازار رمزارزها تازه از ضربه سقوط مانترا نفس تازه کرده بود، حالا موج جدیدی از نوسان با تعرفههای سنگین آمریکا بر چین، فضای این بازار را به لرزه درآورده است.

با اینکه وضعیت کلی بازار رمزارزها به نظر سبز و صعودی میرسد، شواهد حکایت از رکود درونی دارد که هنوز به پایان نرسیده است.
بر اساس گزارش منتشرشده، با وجود رشد ملایم شاخص ترس و طمع و خروج بازار از محدودهی ترس شدید، بیتکوین و اتریوم همچنان از عبور از مقاومتهای کلیدی ۸۶ هزار دلار برای بیتکوین و ۱۶۰۰ دلار برای اتریوم ناتوان ماندهاند. در میان ۱۰ رمزارز اصلی بازار، ۸ ارز افزایش قیمت را تجربه کردهاند، اما این افزایشها عمدتاً کمتر از ۱.۵ درصد بودهاند. تنها استثنا در این میان، سولاناست که با رشدی ۶ درصدی، عملکردی متفاوت از سایرین داشته، اگرچه تحلیل تکنیکال این رمزارز در روزهای اخیر نشان میدهد که آن هم از جریان کلی رکود بازار تبعیت میکند و صرفاً نوسانات بیشتری را تجربه کرده است.
تحولات سیاسی و تأثیر مستقیم بر بازار ارز دیجیتال
در پی تشدید تنشهای تجاری میان آمریکا و چین، جنگ تعرفهای که توسط ترامپ آغاز شده بود، اکنون به مرحلهی تازهای وارد شده است. وضع تعرفهی ۲۴۵ درصدی از سوی ایالات متحده بر کالاهای چینی، نهتنها واکنش احتمالی مشابهی از سوی چین را در پی خواهد داشت، بلکه به یکی از چالشهای مهم در عرصه سیاست بینالملل تبدیل شده که اثرات آن به روشنی در بازارهای مالی، بهویژه بازار ارز دیجیتال، دیده میشود.
در چنین شرایطی، بیتکوین طی چند روز گذشته در بازهی قیمتی ۸۴ هزار دلار نوسان داشته است. دادههای ۲۴ ساعت اخیر نشان میدهند که این رمزارز بین ۸۳,۲۸۰ دلار تا ۸۵,۴۵۰ دلار در حرکت بوده و دامنه نوسانات آن به ۲.۶۱ درصد رسیده است. تسلط بیتکوین بر بازار نیز با افزایش ۰.۱ درصدی، به ۶۳.۸۷ درصد رسید. تحلیل تکنیکال این رمزارز در بازهی زمانی چهار ساعته حاکی از آن است که بیتکوین همچنان در تلاش برای عبور از خط روند نزولی کوتاهمدت خود است و در غیاب یک محرک قوی، بازار همچنان در انتظار جهتگیری مشخصی باقی مانده است. در حال حاضر، سطوح مقاومتی و حمایتی در قیمتهای ۸۶ هزار و ۸۳ هزار دلار تعیینکننده هستند.
اتریوم نیز که جایگاه دوم بازار رمزارز را در اختیار دارد، در چند روز اخیر در محدودهی قیمتی ۱۶۰۰ دلار در نوسان بوده است. بر اساس دادههای اخیر، این رمزارز ۱.۵۰ درصد رشد داشته و دامنه نوسان ۲۴ ساعته آن حدود ۴ درصد بوده است. قیمت اتریوم در این مدت بین ۱,۵۴۰ دلار و ۱,۶۱۲ دلار تغییر کرده و با اینکه موفق به تثبیت بالای سطح حیاتی ۱۵۶۶ دلار شده، اما همچنان نتوانسته از مقاومت کلیدی ۱۶۰۰ دلار عبور کند. این موضوع نشاندهندهی تأثیر مستقیم فضای بیرمق بازار بر عملکرد این ارز دیجیتال است.