کدخبر: ۱۲۴۸۷
تاریخ خبر:

آخرین قیمت نفت امروز شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

بازار نفت در انتظار تصمیمات مهم اوپک پلاس دست به عصا حرکت می‌کند؛ کاهش قیمت‌های چشمگیر در معاملات جمعه، زنگ هشداری برای تولیدکنندگان است؟

آخرین قیمت نفت امروز شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

در معاملات روز جمعه، بازار نفت شاهد افت قابل توجه قیمت‌ها بود، به طوری که این کاهش، بزرگترین افت هفتگی از اواخر ماه مارس تاکنون محسوب می‌شود. این احتیاط معامله‌گران در حالی است که ائتلاف اوپک پلاس برای تعیین سیاست تولید خود در ماه ژوئن، در آستانه برگزاری اجلاس قرار دارد.

بر اساس گزارش تجارت نیوز، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با کاهشی ۸۴ سنتی، معادل ۱.۳۵ درصد، به ۶۱ دلار و ۲۹ سنت رسید. همچنین، نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۹۵ سنت کاهش، معادل ۱.۶۰ درصد، در قیمت ۵۸ دلار و ۲۹ سنت معامله شد.

نکته قابل توجه، تغییر ناگهانی زمان برگزاری اجلاس اوپک پلاس از روز دوشنبه به امروز شنبه است، هرچند دلیل این تغییر هنوز رسماً اعلام نشده است. انتظار می‌رود اعضای این ائتلاف، متشکل از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش، در این نشست در خصوص تسریع افزایش تولید نفت در ماه ژوئن یا ادامه روند تدریجی فعلی تصمیم‌گیری کنند.

به نظر می‌رسد، فعالان بازار نفت در انتظار افزایش عرضه از سوی این گروه هستند، به ویژه در شرایطی که نگرانی‌ها از کند شدن آهنگ رشد اقتصاد جهانی به دلیل تنش‌های تجاری میان ایالات متحده و چین، پیش‌بینی‌های مربوط به افزایش تقاضای جهانی نفت در سال جاری میلادی را کاهش داده است.

گزارش‌ها همچنین حاکی از آن است که برخی مقامات عربستان سعودی به متحدان خود و کارشناسان صنعت اطلاع داده‌اند که تمایلی به حمایت بیشتر از بازار نفت از طریق کاهش بیشتر تولید ندارند. در حال حاضر، ائتلاف اوپک پلاس حدود ۵ میلیون بشکه در روز کاهش تولید دارد.

در همین حال، پکن روز جمعه اعلام کرد که در حال بررسی پیشنهاد واشنگتن برای مذاکره پیرامون تعرفه‌های جدید اعمال شده توسط ترامپ است. این خبر، احتمال کاهش تنش‌های تجاری میان چین و آمریکا را افزایش داده و همین امر سبب احتیاط بیشتر معامله‌گران شده است.

تهدید روز پنجشنبه ترامپ مبنی بر اعمال تحریم‌های ثانویه بر خریداران نفت ایران نیز تا حدودی از فشار بر قیمت نفت کاسته است، زیرا این اقدام می‌تواند عرضه جهانی را محدود کند. این تهدید، که پس از به تعویق افتادن مذاکرات هسته‌ای با ایران مطرح شده، می‌تواند مذاکرات تجاری با چین را نیز پیچیده‌تر سازد، چرا که چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام از ایران به شمار می‌رود.

در کنار این عوامل، نشانه‌هایی از کاهش سرعت رشد تولید نفت در ایالات متحده نیز به نوعی از قیمت نفت حمایت کرده است. برای نخستین بار در سه هفته گذشته، تعداد چاه‌های فعال نفت در آمریکا کاهش یافته و با افت ۴ حلقه در هفته گذشته، به ۴۷۹ حلقه رسیده است. کاهش تعداد چاه‌های فعال، به عنوان اولین نشانه از کاهش تولید در آینده تلقی می‌شود.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک