کدخبر: ۱۳۷۷۴
تاریخ خبر:

رکود ناگهانی بورس تهران پس از رشد مستمر؛ شاخص کل ۲۶ هزار واحد افت کرد

بازار سرمایه امروز پس از پنج روز پیاپی صعود، ناگهان وارد فاز نزولی شد و شاخص کل بورس بیش از ۲۶ هزار واحد سقوط را ثبت کرد.

رکود ناگهانی بورس تهران پس از رشد مستمر؛ شاخص کل ۲۶ هزار واحد افت کرد

در معاملات روز دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت‌ماه، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با کاهش ۲۶ هزار و ۶۳۵ واحدی مواجه شد و به سطح سه میلیون و ۲۲۵ هزار و ۵۸۴ واحد عقب‌نشینی کرد. شاخص هم‌وزن نیز امروز ۲ هزار و ۱۵۹ واحد پایین آمد و در جایگاه ۹۷۵ هزار و ۳۰۶ واحد قرار گرفت.

بر اساس گزارش ایسنا، در حالی که بازارهای ارز و طلا در ماه‌های اخیر تحت تأثیر تحولات دیپلماتیک و بهبود مناسبات بین‌المللی، روندی کاهشی را پشت سر گذاشته‌اند، بورس تهران طی ۳۰ روز کاری گذشته با هشت روز افت مواجه شده و در سایر روزها صعودی بوده است.

امروز در سومین روز معاملاتی هفته، ۱۳۵ نماد بورسی در محدوده مثبت معامله شدند و ۲۰۴ نماد قرمزپوش شدند. تعداد فعالان بازار که اقدام به خرید کردند به حدود ۱۲۵ هزار نفر رسید و کل بازار با کاهش ۰.۸۲ درصدی همراه بود.

حجم معاملات امروز بورس بالغ بر ۶۵۴ هزار فقره معامله به ارزش تقریبی ۱۵ هزار میلیارد تومان بود. نمادهای فارس، فملی، وبملت، خساپا، خودرو و وتجارت بیشترین فشار منفی را بر شاخص کل وارد کردند. همچنین در میان نمادهای پرمعامله، خساپا، خودرو و وتجارت بیشترین فعالیت را داشتند.

در مقابل، شاخص فرابورس برخلاف بورس روندی صعودی داشت و ۹۶ واحد رشد کرد تا به ۲۸ هزار و ۲۲۹ واحد برسد. معاملات فرابورس امروز ۳۳۶ هزار فقره بود که ارزش آن به حدود ۶۹۵ هزار میلیارد تومان رسید. نمادهای نیشکر، کگهر و ومپنا بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس را داشتند. مهر، مهرمام و وپایا نیز در میان پرتراکنش‌های این بازار قرار گرفتند.

تالار شیشه‌ای از ۱۹ فروردین‌ماه امسال، پس از انتشار خبر مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان که از ۲۳ فروردین شروع شد، مسیر صعودی را در پیش گرفته است. پیش از این روند، بورس از ابتدای آبان ماه سال گذشته صعودی بود و رکوردهای جدیدی را ثبت کرد، اما پس از ۲۲ دی‌ماه، نوسان منفی آغاز شد. در این بازه زمانی، بورس بین کانال‌های ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بود و چندین بار کانال ۲.۸ میلیون را از دست داد.

در روز ۲۱ اسفند ماه، شاخص به کانال پایین‌تر از ۲.۷ میلیون سقوط کرد، اما در ۲۵ اسفند دوباره به آن کانال بازگشت. در ادامه، در ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ شاخص به کانال ۲.۸ میلیون بازگشت و ۲۴ فروردین برای نخستین بار پس از حدود ۹۰ روز از مرز ۲.۹ میلیون عبور کرد. روز ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ شاخص کل برای اولین بار وارد کانال سه میلیون شد، سپس اول اردیبهشت به رقم ۳.۱ میلیون واحد رسید و در ۲۳ اردیبهشت نیز کانال ۳.۲ میلیون را فتح کرد.

کارشناسان معتقدند که عوامل سیاسی به ویژه آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط، نقش مهمی در رشد شاخص کل ایفا کرده‌اند. امید به کاهش تنش‌های سیاسی و تصویب لوایحی مانند پالرمو و سی‌اف‌تی می‌تواند فضایی امن‌تر و شفاف‌تر برای فعالیت‌های اقتصادی ایجاد کند و تعامل ایران با نظام مالی جهانی را تسهیل نماید.

با این وجود، بررسی‌ها نشان می‌دهد که بازار سرمایه از نظر بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما مشکلاتی مانند فشار کمبود نقدینگی، ضعف اعتماد سهامداران و فعالیت‌های نوسان‌گیری باعث شده است بازار نتواند رشد پایداری داشته باشد. با این حال، شاخص بورس پیش از این افت اخیر توانسته بود برای اولین بار وارد کانال سه میلیون واحد شود.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک