خبر داغ بنزینی برای هر کارت ملی در هفتم شهریور | واریز سهمیه بنزین دولتی برای مردم در روز چهارشنبه
یک کارشناس انرژی با اشاره به اینکه حل مشکل ناترازی سهمیه بنزین باید با سیاست های غیر قیمتی باشد گفت: افزایش قیمت بنزین تبعات اجتماعی دارد.
نرسی قربان کارشناس انرژی با اشاره به اینکه حل بحران ناترازی بنزین راهکارهای
وی ادامه داد: اکنون به دلیل افزایش جمعیت تقاضا روز به روز افزایش پیدا کرده در حالی که عرضه همان است.
وی با انتقاد از خودروهای غیر استاندارد خاطر نشان کرد: خودروهای موجود در بازار چند برابر میانگین جهانی مصرف دارند به همین دلیل تقاضا روند صعودی به خود گرفته است.
قربان اضافه کرد: متأسفانه به دلیل پالایشگاهها، نفت و تحریمها نتوانستیم عرضه تولید بنزین را بالا ببریم که منجر به ناترازی بنزین شده است.
وی با اشاره به اینکه برای حل بحران ناترازی بنزین دو حالت وجود دارد، خاطر نشان کرد: در این شرایط دو راهکار برای حل ناترازی بنزین وجود دارد یکی افزایش تولید و دیگری افزایش قیمت آن هم به گونهای که با افت تقاضا مواجه شویم.
وی یادآور شد: به دلیل اینکه نمیتوان قیمتها را افزایش داد مجبور به در پیش گرفتن راه کارهای غیر قیمتی هستیم، به عنوان مثال خودروهای برقی را جایگزین خودروهای بنزینی کنیم که به مدت زمان طولانی نیاز دارد.
این کارشناس انرژی اضافه کرد: افزایش تولید بنزین هم راهکار ساده ای نیست زیرا نیازمند سرمایه و تکنولوژی است.
به گفته وی تنها راهکار سریع حل ناترازی بنزین افزایش قیمت است که آن هم به دلیل تبعات اجتماعی مد نظر نیست.
قربان در خاتمه اضافه کرد: افزایش تولید نیاز به پالایشگاه جدید داریم که میتوان به عنوان راهکار طولانی مدت و مثمر به آن تکیه کرد.
وی بیان داشت: متوسط مصرف سوخت خودروهای ایران تقریبا دو برابر دنیا است و این قابل قبول نیست، در حالی که اگر فرض کنیم یکشبه خودرهای ما استاندارد دنیا شوند مصرف نصف میشود.
اورعی در ادامه با اشاره به موضوع قاچاق سوخت در کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر قیمت گازوئیل در افغانستان ۵۱ هزار تومان و در ایران ۳۰۰ تومان است، این رویه یعنی اینکه اجازه میدهیم قاچاق ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰ تا ۴۰ میلیون لیتر در روز سوخت از کشور قاچاق میشود، تاکید کرد: ما نباید شرایط را به این شکل رها کنیم.
استاد دانشگاه صنعتیشریف با اشاره به راهکارها برای عبور از وضع موجود گفت: اگر دولت بنا ندارد بنزین را خصوصیسازی کند حداقل اجازه دهد به صورت موازی اشخاص و بخش خصوصی وارد شوند و بنزین را با قیمت بالا وارد و با نرخ بالاتر و خدمات بهتر توزیع کنند، چه بسا عدهای حاضرند بنزین را با نرخ بالاتر حتی لیتری تا ۱۰ هزار تومان و کیفیت بهتر خریداری کنند، کماینکه اکنون برخی اشخاص از خودورهای سوخترسان سیار بنزین مورد نیاز خود را تامین میکنند. یعنی بیشتر از قیمت بنزینی که در جایگاههای دولتی دریافت میکنند حقالزحمه پرداخت میکنند.