افزایش قابل توجه یارانه دهکهای پایین جامعه در راه است
سامانه جدیدی برای بهروزرسانی اطلاعات خانوارها در حال راهاندازی است که بر اساس آن، یارانه نقدی اقشار پردرآمد قطع و منابع آزاد شده صرف تقویت حمایتهای مالی از دهکهای پایین میشود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در نشست کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی که سهشنبه ۳۱ تیرماه برگزار شد، گزارشی از عملکرد وزارتخانه در حوزه اشتغال و هدفمندی یارانهها بر اساس بودجه سال ۱۴۰۴ ارائه داد.
وی با اشاره به تعیین منابع و مصارف هدفمندی یارانهها طبق قانون بودجه سال جاری گفت: «حذف سه دهک پردرآمد یارانهبگیر به صراحت در قانون پیشبینی شده است و درآمد حاصل از این حذف، صرف تأمین و توزیع کالابرگ میشود.»
میدری تاکید کرد که اطلاعات درآمد خانوارها توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بهروزرسانی شده و سامانهای جدید برای تشخیص دقیق دهکهای درآمدی طراحی شده است. «افرادی که در سه دهک بالاتر قرار دارند، از وضعیت حذف یارانه خود مطلع شدهاند و در صورت عدم اعتراض، یارانه آنها قطع خواهد شد. اعتراضات ثبتشده نیز به دقت بررسی میشود.»
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به جمعیت حدود ۲۰ میلیون نفری این سه دهک، افزود: «پس از حذف یارانهبگیرانی که سال گذشته شناسایی و حذف شدند، تعداد یارانهبگیران در این گروه به ۱۸ میلیون نفر کاهش یافته است. قطع یارانه این افراد میتواند ماهانه درآمدی حدود ۵ هزار میلیارد تومان ایجاد کند که این منابع برای توزیع کالابرگ به دهکهای پایین به کار خواهد رفت.»
میدری درباره سابقه سامانههای اطلاعاتی تاکید کرد: «این سامانهها پیش از جنگ تحمیلی طراحی شده بودند و ما قصد داریم از این ماه خانوادههای مشمول حذف یارانه را وارد فرایند حذف کنیم.»
وی همچنین درباره تقویت یارانههای دهکهای پایین توضیح داد: «علاوه بر افزایش کمکها به سه دهک پایین، دولت در سه مرحله کالابرگ حمایتی براساس مصوبه سران قوا و مجوز مقام معظم رهبری توزیع کرده است.»
وزیر تعاون درباره موضوع بازگشت منابع مالیات بر ارزش افزوده به حمایت از یارانهبگیران گفت: «جلساتی با سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی برگزار شده، اما سامانه ما قادر به تشخیص دقیق خرید کالاهای مشمول مالیات توسط سه دهک پایین نیست. به علاوه، برخی کالاها مانند لبنیات مشمول مالیات بر ارزش افزوده نیستند و بنابراین منابع مالی حاصل از این مالیات برای بازگشت به یارانهبگیران محدود است.»
او در پایان افزود: «سازمان امور مالیاتی بر این باور است که منابع مالی از این طریق قابل تامین نیست و تنها منبع موثر، درآمد حاصل از حذف یارانه پردرآمدها است.»