هشدار: تابستان تشنه در کمین تهران!
تهرانیها، آماده تابستانی کمآب باشید! در حالی که خشکسالی نفس پایتخت را گرفته، مسئولان آبفا از کاهش شدید حجم آب سدها خبر میدهند و چشم امید به صرفهجویی شهروندان بستهاند. آیا با کاهش مصرف ۱۰ درصدی، میتوان از بحران عبور کرد؟

فرهاد یادگاری، معاون درآمد و امور مشترکین آبفا، با اشاره به تداوم خشکسالی در استان تهران، از تلاش این سازمان برای تامین آب شرب شهروندان خبر داد. با این حال، او تاکید کرد که این امر نیازمند همکاری مشترکان در صرفهجویی و مدیریت مصرف است.
یادگاری با هشدار نسبت به وضعیت نامناسب سدهای تهران، گفت: “سدهای تهران حجم مناسبی ندارند و نسبت به سال گذشته و وضعیت نرمال کاهش شدید داشته است.” وی با تاکید بر احتمال مواجهه با کمآبی در تابستان آینده، افزود: “قطعا تابستان آینده با کمآبی روبرو خواهیم شد. استان تهران جزو استانهای کم بارش است و پنجمین سال کم آبی را پشت سر می گذاریم.”
این مقام مسئول، از شهروندان درخواست کرد تا با مدیریت و کاهش مصرف، به عبور از این شرایط دشوار کمک کنند. “با کاهش 10 درصدی مصرف ان شاء الله مشکلات کمتر خواهد شد و سال کم آبی پیش رو را هم به راحتی پشت سر خواهیم گذاشت.”
یادگاری در پاسخ به سوالی درباره نحوه اطلاعرسانی مصارف غیرمتعارف آب، ابراز امیدواری کرد که شهروندان به صورت خودکنترل، از مصارف غیرضروری مانند شستن حیاط با آب شرب خودداری کنند. با این حال، او تاکید کرد که شهروندان میتوانند در صورت مشاهده این موارد، با شماره 122 تماس بگیرند. “امیدواریم مردم خودشان خودکنترل باشند و از آب شرب برای شستن حیاط، درِ منازل و نمای ساختمان ها استفاده نکنند. اما شهروندان برای اطلاع رسانی این مصارف می توانند در تماس با شماره 122 به آبفا این مصارف را اطلاع دهند. همکاران ما با سرعت به نشانی مد نظر مراجعه و تذکر لازم را خواهند داد.”
معاون آبفا در ادامه، بر کیفیت بالای آب شرب تهران تاکید کرد و گفت: “آب شرب تهران جزو سالمترین آبها و کیفیت آن در حد بهترین آبهای جهان است و بالاترین استانداردهای کیفی جهانی را دارا است.” او همچنین اضافه کرد که نیازی به استفاده از دستگاههای تصفیه آب در منازل نیست، چرا که آب شهری از کیفیت بالایی برخوردار است. “دستگاه تصفیه آب برای جاهایی استفاده میشود که به آب شرب تصفیه شده دسترسی ندارند . شهر تهران و شهرهای دیگر کشورمان که شهروندان آنها به سیستم آب شهری دسترسی دارند؛ نیازی به استفاده از دستگاه تصفیه آب ندارند.”
یادگاری در پایان، با اشاره به مضرات مصرف مداوم آبهای معدنی، گفت: “مصرف آبهای معدنی به طور مداوم توصیه نمیشود.” او تاکید کرد که آبهای طبیعی حاوی املاحی هستند که برای بدن انسان ضروری هستند.