قطعی برق از شنبه «نظم جدید» میگیرد
اگر در روزهای اخیر خاموشیهای بیش از دو ساعت را تجربه کردهاید، خبر خوب اینکه از شنبه، وزارت نیرو قول داده است زمان قطعی برقهای خانگی به حداکثر دو ساعت محدود شود.

عباس علیآبادی، وزیر نیرو، در گفتوگویی تلویزیونی با اشاره به وضعیت اخیر خاموشیها اعلام کرد که حداکثر زمان قطعی برق در منازل نباید بیش از دو ساعت باشد. وی با تأکید بر اینکه از ابتدا هم برنامهای برای قطع برق بیشتر از این زمان وجود نداشته، گفت: «اگر خاموشیهایی فراتر از دو ساعت رخ داده، ناشی از خطاهایی در شبکه بوده است که اصلاح آنها تا پایان هفته در دستور کار قرار گرفته است.»
علیآبادی از شهروندان خواست در صورت مواجهه با قطعیهایی بیش از زمان اعلام شده، مراتب را فوراً به ادارات برق اطلاع دهند تا رسیدگی سریع انجام گیرد. او در ادامه ضمن اشاره به برخی مشکلات ناشی از قطع برق در مناطق مختلف، بهویژه اختلال در فیدرهای چاههای تأمین آب، از مردم عذرخواهی کرد و قول رفع این مشکلات را داد.
در گزارش خبرگزاری ایسنا، علیآبادی با اشاره به تلاش شبانهروزی کارکنان وزارت نیرو برای ارتقای وضعیت فعلی گفت: «همکاران ما به صورت ۲۴ ساعته مشغول فعالیت هستند تا با افزایش ظرفیت نیروگاهی، مشکلات مردم کاهش یابد و شرایط تأمین برق پایدارتر شود.»
وزیر نیرو همچنین به ناترازی سال گذشته در تولید برق اشاره کرد و گفت: «در تابستان ۱۴۰۲ این ناترازی به ۲۰ هزار مگاوات رسید. اگر همان روند ادامه مییافت، امسال با کسری ۲۴ هزار مگاواتی مواجه میشدیم، اما تلاش ما این است که جلوی این وضعیت گرفته شود.»
او با بیان اینکه شرایط بهوجودآمده در اردیبهشت برای وزارت نیرو غیرمنتظره بوده، افزود: «در زمستان امسال، به دلیل نرسیدن سوخت به نیروگاهها، تعمیرات به تعویق افتاد. اکنون تعدادی از نیروگاهها همچنان در حال تعمیر هستند و ممکن است برخی از آنها تا خرداد نیز به مرحله بهرهبرداری نرسند.»
وزیر نیرو در ادامه با اشاره به تغییرات اقلیمی و تأثیر آن بر افزایش مصرف برق، گفت: «میانگین دمای هوا در اردیبهشت امسال نسبت به سال گذشته، ۵.۵ درجه افزایش داشته است که پدیدهای کمسابقه به شمار میآید. این افزایش دما باعث شد مصرف برق در این بازه زمانی به ۵۷ هزار مگاوات برسد، در حالی که سال گذشته در همین بازه مصرف ۴۶ هزار مگاوات بود.»
وی افزود: «با تلاشها و افزایش تولید نیروگاههای حرارتی تا ۹.۹ درصد، همچنین توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و رشد واردات برق، توانستیم میزان تأمین برق را به ۴۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات برسانیم. این میزان نسبت به ۴۱ هزار و ۳۰۰ مگاوات سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.»
با این حال، علیآبادی به کاهش تولید نیروگاههای برقآبی نیز اشاره کرد و گفت: «به دلیل خشکسالی، امسال ۳۰۰۰ مگاوات کمتر از سال گذشته از نیروگاههای برقآبی تولید شده که این ظرفیت را برای پیک مصرف در تابستان ذخیره کردهایم.»
او در پایان بار دیگر از شهروندان خواست با گزارش خاموشیهای بیش از دو ساعت، به وزارت نیرو در بهبود شرایط شبکه برق کمک کنند.