بازگشت نگرانکننده کرونا؛ دوباره ماسکها را آماده کنید
در حالیکه بسیاری از مردم تصور میکردند کرونا به خاطرهای تلخ بدل شده، گزارشهای رسمی وزارت بهداشت از بازگشت بیسروصدای این ویروس به صدر جدول ویروسهای تنفسی کشور حکایت دارد؛ هشداری جدی برای خانوادهها و کارمندان در آستانه روزهای شلوغ شهریور.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، تازهترین نتایج پایش و رصد وضعیت ویروسهای تنفسی فعال در کشور، زنگ هشدار دیگری برای جامعه پزشکی و مردم به صدا درآورده است. طبق این دادهها، ویروس کووید-۱۹ بار دیگر به عنوان شایعترین عامل بیماریهای حاد تنفسی در ایران شناخته شده است.
بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی وزارت بهداشت، بررسیهای میدانی در تیرماه ۱۴۰۴ که در چهار دانشگاه معتبر علوم پزشکی کشور شامل تهران، شهید بهشتی، ایران و هرمزگان انجام شده، نتایج قابلتوجهی را نشان داده است. در این پایش، تعداد ۱۰۴ نمونه آزمایشگاهی از بیماران دارای علائم تنفسی به لحاظ ۲۱ عامل بیماریزای ویروسی مورد ارزیابی قرار گرفت که کووید-۱۹ با سهم ۱۴.۴ درصدی، بیشترین میزان ابتلا را به خود اختصاص داده است.
پس از کرونا، ویروس رینوویروس با ۳.۸ درصد و ویروسهای پاراآنفلوانزا و متاپنوموویروس (HMPV) هر کدام با سهم ۱.۹ درصدی در ردههای بعدی قرار گرفتهاند. لازم به یادآوری است که رینوویروسها عامل اصلی سرماخوردگی محسوب میشوند و با علائمی چون عطسه، سرفه، گلودرد و آبریزش بینی بروز میکنند.
در همین حال، پاراآنفلوانزاها نیز از جمله ویروسهایی هستند که علائمی مشابه آنفلوانزا ایجاد میکنند؛ تب، سرفه، خشونت صدا و خسخس سینه از جمله نشانههای بارز آن به شمار میآیند. از سوی دیگر، ویروس HMPV که با نام علمی متاپنوموویروس شناخته میشود، اغلب باعث بروز عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی در افراد مختلف، بهویژه سالمندان، کودکان و بیماران دارای نقص سیستم ایمنی میگردد.
پزشکان و متخصصان بار دیگر بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی تأکید کردهاند. اقداماتی مانند شستوشوی مرتب دستها با آب و صابون، پرهیز از تماس نزدیک با افرادی که علائم سرماخوردگی دارند و همچنین تهویه مناسب فضاهای سربسته، از جمله راهکارهای مؤثر برای جلوگیری از ابتلا به این ویروسها عنوان شدهاند.
با توجه به آغاز فصل تابستان و افزایش سفرهای خانوادگی و حضور در مراکز پرتجمع، به نظر میرسد بازگشت کرونا به فهرست تهدیدات جدی سلامت عمومی کشور، زنگ خطری است که نباید از آن غافل شد.