خبرهای داغ
کدخبر: ۱۰۳۵۰
تاریخ خبر:

آخرین وضعیت پرونده کلثوم اکبری مشخص شد

پیرامون پرونده جنجالی کلثوم اکبری، زن ۵۶ ساله‌ای که ۱۱ شوهر صیغه‌ای خود را در استان مازندران به قتل رسانده، هنوز ابهامات زیادی باقی مانده است. آیا اتهامات او در زمان ارتکاب جرم از جنون ناشی می‌شود یا برنامه‌ریزی‌های ماهرانه‌ای در پس این قتل‌ها قرار دارد؟

آخرین وضعیت پرونده کلثوم اکبری مشخص شد

چندین ماه از دستگیری «کلثوم اکبری»، قاتل سریالی که در شهرهای مختلف مازندران دست به قتل‌های فجیع زده، می‌گذرد، اما خبری از روند قضایی این پرونده منتشر نشده است. در آخرین اعترافات او در شهریورماه امسال، کلثوم مدعی شد که تعداد قربانیانش ۱۳، ۱۴ یا حتی ۱۵ نفر بوده، اما طبق آمار رسمی مقامات، ۱۱ نفر از آنها به قتل رسیده‌اند. در حالی که برخی از اولیای دم از رضایت خودداری کرده‌اند، پرونده در دست رسیدگی قرار دارد و این پرسش همچنان بی‌پاسخ باقی مانده که آیا حکم قصاص بر این قاتل سریالی اجرا خواهد شد یا خیر.

پسر آخرین قربانی این قاتل، غلامرضا بابایی، که اولین شاکی پرونده نیز محسوب می‌شود، در گفت‌وگو با «اعتماد» بیان کرده که هیچکدام از اولیای دم قصد رضایت ندارند و روند رسیدگی پرونده ادامه دارد. برخی دیگر از اولیای دم نیز تقاضای قصاص دارند و طبق اظهار نظر «امین گلریز»، وکیل پایه یک دادگستری، درخواست قصاص اولویت دارد و در اینگونه پرونده‌ها شاکی اول یا اولیای دم مقتول اول مقدم بر دیگران برای درخواست قصاص هستند.

اما در این پرونده نکته‌ای که به نظر مهم می‌آید، ادعای جنون از سوی کلثوم اکبری است. او گفته بود که در زمان ارتکاب جرم دچار جنون شده بود، اما به گفته «امین گلریز»، طبق قانون مجازات اسلامی، جنون به معنای اختلالاتی است که فرد را فاقد اراده می‌کند و در مورد قاتلان سریالی، نمی‌توان به راحتی مسأله جنون را مطرح کرد. این قاتلان، به ویژه وقتی که در ارتکاب قتل‌ها برنامه‌ریزی قبلی داشته‌اند، از هوش مجرمانه بالایی برخوردارند و مرتکب قتل‌های سریالی می‌شوند. این مسأله در خصوص کلثوم اکبری نیز صادق است، چرا که او با شگردهایی خاص و با نقشه‌ای از پیش تعیین شده اقدام به قتل‌ها کرده است.

گفتنی است که کلثوم اکبری، به عنوان دومین قاتل سریالی زن در تاریخ ایران، از جنبه روانشناختی و جرم‌شناسی نیز به عنوان فردی با اختلالات شخصیتی و کمبودهای عاطفی شناخته می‌شود. این ویژگی‌ها ممکن است در دوران کودکی یا تحت تاثیر فشارهای روانی، به قتل‌های سریالی منجر شده باشد.

در پاسخ به پرسش‌های حقوقی، برخی از اولیای دم خواستار قصاص هستند، اما طبق قوانین ایران، در صورت رضایت یکی از اولیای دم، دیگران می‌توانند همچنان درخواست قصاص کنند. تنها در صورتی که تمامی اولیای دم رضایت دهند، حکم قصاص منتفی خواهد شد. در این پرونده پیچیده، حکم قصاص، تنها در صورت عدم رضایت تمامی اولیای دم، طبق قانون اجرایی خواهد بود.

همچنین، درباره مراحل قانونی پیش از قصاص، به‌ویژه برای قاتلان سریالی، طبق ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی، روند رسیدگی به قتل‌ها می‌تواند منجر به تسریع در اجرای حکم شود، به‌ویژه زمانی که جنایات باعث جریحه‌دار شدن احساسات عمومی شوند. روند قضایی باید از جوانب مختلف مانند سلامت روان، انگیزه‌های قاتل و همکاری با دیگران در ارتکاب جرم به‌طور کامل بررسی شود.

در نهایت، پرونده کلثوم اکبری در حال حاضر در مراحل مختلف حقوقی قرار دارد و تمام جوانب آن باید با دقت بررسی شود تا حقیقت پشت این جنایات آشکار گردد و از وقوع مشابه چنین قتل‌هایی در آینده پیشگیری شود.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک