آمار تکاندهنده قربانیان و مصدومان حوادث جوی اخیر
طی چند روز گذشته، طوفانها و رعد و برقهای شدید در نقاط مختلف کشور، صحنههایی کمسابقه و خساراتی گسترده به جا گذاشتند.

در روزهای ابتدایی اردیبهشتماه، بروز پدیدههای جوی کمسابقه شامل بادهایی بسیار شدید و وقوع رعد و برق در چندین استان کشور، به حوادثی منجر شد که تاکنون جان ۶ تن را گرفته و باعث آسیبدیدگی ۶۵ نفر دیگر شده است.
این رویدادها که در بازه زمانی ۷ تا ۱۰ اردیبهشت به وقوع پیوستهاند، بنا بر گزارش منتشر شده از سوی خبرگزاری مهر، گسترهای از مناطق مختلف کشور را درگیر کردهاند. بررسی آمارها نشان میدهد که استان تهران با ثبت ۳۰ نفر مصدوم، بالاترین تعداد آسیبدیدگان را به خود اختصاص داده است. پس از آن، استانهای خراسان جنوبی با ۶ مصدوم، مازندران با ۳ نفر، استان مرکزی با ۲ مصدوم و خراسان رضوی با یک مورد گزارش شدهاند.
در میان جانباختگان نیز استان تهران با ثبت دو مورد مرگ، بیشترین تعداد فوتی را داشته و استانهای مازندران، لرستان، خراسان جنوبی و مرکزی هر یک با یک مورد مرگ ناشی از این وقایع همراه بودهاند.
به گفته دکتر امین جعفری، از مجموع آسیبدیدگان، ۶۳ نفر به دلیل برخورد مستقیم با بادهای شدید دچار حادثه شدهاند و تنها دو نفر نیز بر اثر صاعقه آسیب دیدهاند. در بخش تلفات انسانی، سه نفر بر اثر شدت وزش باد و سه تن دیگر نیز در اثر برخورد صاعقه جان خود را از دست دادهاند.
پیامدهای ناشی از این شرایط آبوهوایی نامطلوب تنها به تلفات انسانی محدود نبوده است. گزارشها از وقوع حوادثی نظیر سقوط درختان، آسیبهای جدی به تابلوهای تبلیغاتی و علائم راهنمایی و رانندگی، فروریختن بخشی از نماهای ساختمانی، واژگونی تیرهای برق و خساراتی به خودروهای شخصی و عمومی حکایت دارد. همچنین برخورد صاعقه به دامها باعث تلفات دامی شده و شرایط جوی اخیر با تشدید آلودگی هوا و کاهش قابل توجه میدان دید همراه بوده است.
در شرایطی که تغییرات اقلیمی و افزایش شدت پدیدههای جوی به یک دغدغه عمومی بدل شده، گزارش این خسارات زنگ هشداری دیگر برای لزوم تقویت زیرساختها و آمادگی بهتر در برابر چنین بحرانهایی به شمار میآید.