همهچیز درباره پرونده جنجالی آرمان و غزاله؛ از دوستی در ترکیه تا اجرای حکم
پرونده قتل غزاله از سال ۱۳۹۲ به جریان افتاد و تا سال ۱۴۰۲ همچنان در جریان بود تا این که با اجرای حکم قصاص آرمان بسته شد.

سایت خبری پنجره به نقل از اعتمادآنلاین: آرمان عبدالعالی، یکی از متهمان جنایی که اجرای حکم قصاص او در سال ۱۴۰۲ به یکی از مهمترین اخبار اجتماعی تبدیل شد، متهم بود در سال ۱۳۹۲ دختری به نام غزاله شکور را به قتل رسانده است. غزاله یک سال از آرمان بزرگتر بود و آنطور که در برگهای ابتدایی پرونده وجود داشت، آرمان غزاله را به قتل رسانده و سپس جسدش را از بین برده بود. جسد غزاله هیچ وقت پیدا نشد.
ماجرای آشنایی آرمان با غزاله
آرمان و غزاله مطابق گفتههای خود آرمان و البته خانوادههایشان، در ترکیه با هم آشنا شدند. این آشنایی به یک رابطه عاطفی تبدیل شد و آنها رابطهشان را در ایران ادامه دادند. اما زمانی که غزاله قصد داشت رابطه را پایان دهد، دعوایی بین او و آرمان شکل گرفت و همین باعث شد تا این درگیری به قتل بینجامد.
آنطور که در اوراق پرونده آمده است، غزاله شکور، دختر ۱۹ ساله، در ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ از خانه خارج و پس از آن ناپدید شد. پس از گزارش مفقودی توسط خانواده شکور، تحقیقات پلیس نشان داد که غزاله به قصد دیدار با آرمان عبدالعالی از خانه خارج و پس از آن ناپدید شدهاست.
اعترافات اولیه و متناقض آرمان
آرمان در بازجوییهای اولیه اعتراف کرد که غزاله به دلیل تصمیم برای مهاجرت قصد داشت رابطه خود با او را خاتمه دهد. در نتیجه این تصمیم، بین آنها درگیری روی میدهد که در پی آن به سر غزاله ضربه وارد شده و از هوش میرود. پسر جوان در بازجوییهای اولیه معترف شد که پس از هل دادن غزاله، سر دختر دچار ضربه میشود. اینجاست که آرمان چندین بار با میله فلزی بارفیکس به سر غزاله میزند و پس از آن جسدش را در کیسه پلاستیکی پیچیده و به سطل زباله میاندازد. اما بعداً متهم این اعترافات را پس گرفت و وارد شدن ضربه به سر غزاله را ناشی از سر خوردن او در راهپله دانست و مدعی شد که از ترس، پیکر غزاله را از خانه بیرون برده است.
جسد غزاله کجاست؟
هرچند آرمان اعترافش مبنی بر قتل را رد کرد و مدعی شد که مرتکب قتل نشده است، اما قبول داشت که روز حادثه، غزاله از خانه او خارج شده است. آرمان پس از اینکه ادعا کرد غزاله خودش با پلهها برخورد کرده است، گفت که جسم غزاله را داخل یک چمدان قرار داده و از ساختمان خارج کرده و کنار سطل زبالهای نزدیک پارک ملت رها کرده است. این گفتهها باعث شد تا تحقیقات گستردهای برای پیدا کردن جسد غزاله آغاز شود اما هرگز به نتیجه نرسید. فیلم دوربین مداربسته ساختمان محل زندگی آرمان هم نشان میداد که او با یک چمدان از خانه خارج میشود. اما آیا واقعا در آن چمدان جسد غزاله بود؟ این سوال هرگز پاسخ داده نشد.
محاکمه و قصاص آرمان
مهمترین دلیل اثبات جرم قتل، وجود جسد است. اما در پرونده قتل غزاله، مهمترین دلیل یعنی جسد، وجود نداشت. خانواده غزاله بر این باور بودند که آرمان جسد را مخفی کرده و نمیگوید جسد کجاست. اما آرمان ادعا میکرد جسدی در کار نیست و اصلا شاید غزاله زنده باشد. وکلای آرمان برای اثبات این ادعا که غزاله زنده است، تلاش زیادی کردند. با این حال قضات شعبه ۴ دادگاه کیفری استان تهران رای بر قصاص صادر کردند و رای صادره در حالی تایید شد که همچنان جسدی در کار نبود.
ادعای زنده بودن غزاله
ادعای زنده بودن غزاله از سوی خانواده آرمان مطرح شد وکلای این خانواده مدعی شدند نامهای از دانشگاه محل تحصیل غزاله دارند که نشان میدهد این دختر بعد از تاریخ مفقود شدن، درخواست مرخصی کرده و دفترچه بیمهاش نیز تمدید شده است. حتی ادعاهای غیررسمی مبنی بر اینکه از غزاله ردی در افغانستان نیز پیدا شده است، منتشر شد. همین امر باعث شد در حالی که آرمان برای اجرای حکم قصاص در زندان رجایی شهر پای چوبه دار رفته بود، حکم قصاص متوقف شود چرا که دو تن از قضاتی که رای بر قصاص داده بودند، بعد از مشاهده موارد ادعایی خانواده، گفتند که ترجیح میدهند تحقیقات بیشتری در این خصوص انجام گیرد. خانواده غزاله نیز شرط کردند در صورتی که جسد دخترشان پیدا شود، اعلام گذشت میکنند.
محاکمه مجدد آرمان
با توجه به توقف اجرای حکم، یکبار دیگر تحقیقات درباره پیدا شدن جسد آغاز شد. آرمان که یکبار از قصاص جسته بود، بار دیگر مدعی شد خبری از جسد ندارد و قتلی از سوی او رخ نداده است. دادسرا باز هم پرونده را به دادگاه کیفری استان تهران فرستاد و شعبه ۵ دادگاه کیفری استان تهران، آرمان را محاکمه کرد. آرمان در سال ۱۳۹۹ دیگر آن پسر نوجوان سال ۱۳۹۲ نبود؛ او تبدیل به یک جوان نخبه شده بود که در یکی از بهترین دانشگاههای ایران درس میخواند. اما همچنان مدعی بود خبری از مرگ غزاله ندارد و نمیداند جسد او کجاست.
چرا پدر و مادر غزاله رضایت ندادند؟
حکم قصاص آرمان دوباره صادر و پرونده در دیوان عالی کشور تایید شد. در حالی که تلاشهای زیادی از سوی برخی افراد سرشناس برای گذشت این خانواده انجام گرفت، پدر و مادر غزاله شکور بر اجرای حکم اصرار کردند. آنها میگفتند در این مدت هیچ پشیمانی از سوی آرمان و خانوادهاش ندیدند و خواستار این بودند که حکم اجرا شود. آنها امید داشتند که جسد دخترشان پیدا شود اما با پنهانکاری آرمان، جسدی هم پیدا نشد.
دانشجوی نخبه دانشگاه تربیت مدرس
آرمان البته در این سالها در زندان درس خواند و فوق لیسانس مهندسی پزشکی از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرد. برای آرمان بعد از اجرای حکم قصاص، مراسم فارغالتحصیلی هم برگزار شد. او برای مقطع دکتری آماده میشد که در سحرگاه ۳ آذر ۱۴۰۲ حکم اعدام در زندان رجایی شهر اجرا شد.
واکنشها به قصاص آرمان
اولین واکنش به اجرای حکم قصاص را پدر و مادر غزاله نشان دادند. آنها به وکیل خود گفته بودند از فشار ۸ ساله خلاص شدند. واکنش بعدی را پدر آرمان نشان داد. او گفت که ملاقات آخر به او ندادهاند و اجازه ندادند آرمان با آنها خداحافظی کند. جسم فرزندش را بعد از اجرای حکم دیده است؛ آرمان میخواست با برادرش آرتین خداحافظی کند. واکنشها به اجرای حکم اعدام آرمان در میان کاربران فضای مجازی نیز بسیار بود. برخی پدر آرمان را متهم به شلوغکاری و نمک پاشیدن روی زخم خانواده غزاله میکردند و آرمان را مستحق قصاص میدانستند و برخی نیز نبود جسد را دلیل محکمی برای رد حکم قصاص میدانستند. در این میان البته قوه قضاییه اعلام کرد برای صلح و سازش تلاش زیادی کرده اما بینتیجه بوده و اولیای دم خواستار اجرای حکم قصاص شده بودند.