انقلاب اینترنتی در راه است: مسیر توسعه ۵G در ایران شتاب میگیرد!
با اعلام رسمی قائم مقام وزیر ارتباطات، مزایده باندهای فرکانسی ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز به پایان رسید و برندگان مشخص شدند. به گفته وزیر ارتباطات، این اتفاق گام بزرگی برای توسعه نسل پنجم اینترنت (5G) در کشور است که سرعت اینترنت ثابت و سیار را به طرز چشمگیری افزایش خواهد داد.

مزایده واگذاری باندهای فرکانسی ۳۶۰۰-۳۸۰۰ مگاهرتز برای ارتباطات سیار سراسری، با هدف توسعه نسل پنجم ارتباطات (5G) و با حضور نمایندگان اپراتورهای تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) برگزار شد. این رویداد، نویدبخش جهشی بزرگ در کیفیت اینترنت کشور است.
وعده اینترنت پرسرعت با فناوری 5G
پس از برگزاری این مزایده، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در مطلبی نوشت: "با انجام مزایده، واگذاری فرکانسهای ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز به عنوان یکی از مهمترین فرکانسهای توسعه 5G، مسیر توسعه اینترنتِ بسیار سریع و به روزِ ثابت و سیار با شتاب زیاد آغاز میشود و انشاالله مردم و کسب و کارها به زودی از آن بهرهمند خواهند شد." این اظهارات نشان میدهد که دولت برای بهبود زیرساختهای اینترنتی کشور، برنامههای جدی دارد.
حمید فتاحی، قائم مقام وزیر در امور ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در این باره گفت: "بر اساس مصوبه ۲-۳۶۰ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، واگذاری بلوکهای فرکانسی ۳۶۰۰-۳۸۰۰ مگاهرتز در قالب دو بلوک ۱۰۰ مگاهرتزی از طریق مزایده انجام شد."
تعهد اپراتورها برای توسعه 5G از سال ۱۴۰۴
فتاحی با اشاره به اینکه با واگذاری این باندهای فرکانسی، توسعه نسل پنجم ارتباطات شتاب میگیرد، افزود: "ضوابط واگذاری این باندهای فرکانسی بر اساس سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مصوب شورای عالی فضای مجازی درباره ایجاد امکان اتصال کاربران با استفاده از فناوریهای نسل جدید ارتباطی و به منظور توسعه شبکه ارتباطی سیار کشور تدوین و تصویب شده است و اپراتورهای برنده مزایده موظف هستند به صورت تدریجی امکان دسترسی کاربران را به نسل پنجم ارتباطات سیار (5G) فراهم کنند."
وی تاکید کرد: "تعهد امکان دسترسی به 5G از سال ۱۴۰۴ به صورت سالانه در مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مشخص شده است." این بدان معناست که انتظار میرود از همین سال، شاهد گسترش تدریجی پوشش 5G در کشور باشیم که میتواند تحولی بزرگ در تجربه کاربران از اینترنت ایجاد کند.