خبرهای داغ
کدخبر: ۷۴۱۳
تاریخ خبر:

فاجعه پنهان در چای کیسه‌ای: میلیاردها میکروپلاستیک در هر فنجان!

مصرف چای کیسه‌ای ممکن است فراتر از یک نوشیدنی ساده، منبعی از آلودگی‌های نامرئی باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که برخی از این کیسه‌ها می‌توانند میلیاردها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را وارد بدن انسان کنند.

فاجعه پنهان در چای کیسه‌ای: میلیاردها میکروپلاستیک در هر فنجان!

مهدی انصاری، سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به افزایش نگرانی‌های جهانی درباره خطرات میکروپلاستیک‌ها، تأکید کرد که بسیاری از کیسه‌های چای موجود در بازار از ترکیبی از الیاف طبیعی مانند کاغذ و مواد پلاستیکی نظیر پلی‌پروپیلن یا نایلون تولید می‌شوند. این ترکیبات پلاستیکی برای حفظ ساختار کیسه‌ها و جلوگیری از باز شدن آن‌ها در آب داغ مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما همین موضوع می‌تواند منجر به آزادسازی ذرات میکروپلاستیک و نانوپلاستیک هنگام دم‌کردن چای شود.

وی با استناد به یک مطالعه علمی منتشرشده در سال ۲۰۱۹ توضیح داد: «بررسی‌ها نشان می‌دهد که برخی از کیسه‌های چای تجاری می‌توانند میلیاردها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را به یک فنجان چای منتقل کنند.» این ذرات بسیار ریز، کمتر از ۵ میلی‌متر برای میکروپلاستیک‌ها و زیر ۱۰۰ نانومتر برای نانوپلاستیک‌ها هستند. اندازه کوچک این مواد سبب می‌شود که حتی با صافی‌های مخصوص نیز جداسازی آن‌ها دشوار باشد.

اثرات احتمالی بر سلامت انسان
انصاری در ادامه خاطرنشان کرد که اگرچه هنوز شواهد قطعی درباره خطرات مستقیم مصرف میکروپلاستیک‌های چای کیسه‌ای برای سلامت انسان در دسترس نیست، اما مطالعات روی حیوانات نشان داده که این ذرات می‌توانند منجر به بروز التهاب، استرس اکسیداتیو و آسیب‌های سلولی شوند. وی افزود: «نانوپلاستیک‌ها به دلیل ابعاد فوق‌العاده کوچک خود، امکان نفوذ به بافت‌ها و اندام‌های بدن را دارند و این مسئله، نگرانی‌های بیشتری درباره اثرات طولانی‌مدت آن‌ها ایجاد کرده است.»

چگونه می‌توان از خطرات میکروپلاستیک‌ها در چای کیسه‌ای جلوگیری کرد؟
مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: «برای کاهش این خطرات، می‌توان اقداماتی نظیر استفاده از کیسه‌های چای بدون پلاستیک که از مواد زیست‌تخریب‌پذیر تولید شده‌اند، مصرف چای برگ‌های آزاد به جای کیسه‌های چای و همچنین تدوین قوانین مشخص‌تر برای تولید کیسه‌های چای را در نظر گرفت.»

انصاری تأکید کرد که با وجود نبود اطلاعات قطعی درباره میزان خطرات مصرف میکروپلاستیک‌ها، ادامه تحقیقات علمی در این حوزه و اتخاذ روش‌های پایدار در تولید محصولات غذایی می‌تواند از قرار گرفتن انسان در معرض این ذرات جلوگیری کرده و به حفظ سلامت عمومی کمک کند.

 

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک