خبرهای داغ
کدخبر: ۱۱۱۵۶
تاریخ خبر:

آیا سفر ویتکاف به تهران معادلات کاخ سفید را درباره ایران تغییر می‌دهد؟

در شرایطی که مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان آغاز شده و فضای گفتگوها همچنان در حال بررسی است، برخی نمایندگان مجلس از احتمال سفر نماینده ویژه آمریکا به تهران سخن می‌گویند.

آیا سفر ویتکاف به تهران معادلات کاخ سفید را درباره ایران تغییر می‌دهد؟

در پی مذاکرات غیرمستقیم اخیر میان ایران و ایالات متحده که به‌تازگی در کشور عمان برگزار شد، ابوالفضل ظهره‌وند، نماینده تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، اظهاراتی درباره امکان سفر استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه، به تهران مطرح کرد.

ظهره‌وند در گفت‌وگویی با رسانه‌ها تصریح کرد: «سفر ویتکاف به تهران می‌تواند به تنظیم ذهنیت او و همچنین دونالد ترامپ نسبت به ایران کمک کند تا در تصمیم‌گیری‌های خود، چه در زمینه تعامل و چه در مواجهه، منطقی‌تر و با شناخت دقیق‌تری عمل کنند.»

وی ادامه داد: «از دیدگاه من، اگر آقای ویتکاف، همان‌طور که به مسکو رفته و با ولادیمیر پوتین دیدار کرده، تصمیم به سفر به تهران بگیرد، این امر می‌تواند فرصتی برای او باشد تا قدرت، ظرفیت و توان واقعی جمهوری اسلامی ایران را از نزدیک ببیند؛ البته این موضوع منوط به آن است که روند مذاکرات مثبت و در راستای منافع ملی کشور باشد.»

ظهره‌وند در ادامه به بازتاب نادرست برخی گزارش‌های رسانه‌ای غرب اشاره کرد و اظهار داشت: «اگر ویتکاف به ایران بیاید، خودش خواهد دید که برخلاف آنچه برخی القا می‌کنند، وضعیت کشور به گونه‌ای نیست که مردم از گرسنگی بمیرند، یا اقتصاد کشور کاملاً نابود شده باشد. او خواهد دید که ایران، کشوری مقتدر و منسجم است.»

به گفته او: «چنین سفری می‌تواند نقش مهمی در اصلاح برداشت‌های ذهنی مقامات آمریکایی ایفا کند و به این ترتیب، محاسبات آن‌ها درباره نحوه تعامل یا تقابل با ایران تغییر کند.»

ظهره‌وند در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این پرسش که آیا امکان پذیرش سفر ویتکاف به ایران وجود دارد، گفت: «اگر این مقام آمریکایی در گفت‌وگوها نشانه‌هایی از تمایل به همکاری واقعی بروز دهد، سفر او به کشورمان می‌تواند به نفع منافع و مصالح ملی ما باشد.»

او افزود: «شخصاً اهمیتی نمی‌دهم که چه کسی با دیدگاه من موافق است یا نه. آنچه برای من مهم است، تنظیم درست فضای افکار عمومی بین‌المللی درباره ایران است. ما باید مانع از آن شویم که سیگنال‌های نادرست از درون کشور به بیرون ارسال شود و منجر به برداشت‌های نادرست شود.»

در خصوص احتمال حضور شرکت‌های بین‌المللی، از جمله کمپانی‌های آمریکایی در اقتصاد ایران، ظهره‌وند این سناریو را در حال حاضر غیرعملی دانست و خاطرنشان کرد: «اکنون در مرحله‌ای قرار داریم که باید مشخص شود آیا مسیر به‌سمت جنگ پیش می‌رود یا گفتگو. سخن گفتن از سرمایه‌گذاری‌های خارجی در این مقطع زمانی، بیشتر شبیه رویاپردازی است.»

وی با تاکید بر اینکه «بحث اصلی در حال حاضر اصلاح محاسبات اشتباه آمریکایی‌هاست»، بیان کرد: «لازم است طرف مقابل دقیقاً بداند که با چه کشوری روبروست. ایران، اوکراین نیست. اگر چهره واقعی کشور برای آنان روشن شود، نحوه تصمیم‌گیری‌شان نیز تغییر خواهد کرد.»

در پاسخ به پرسشی در خصوص احتمال تکرار تجربه برجام، ظهره‌وند تأکید کرد که «موضوع برجام دیگر مطرح نیست و اساساً این توافق وجود خارجی ندارد.»

او توضیح داد: «آقای عراقچی پس از پایان دور نخست گفت‌وگوها به کشور بازمی‌گردد و محتوای پیشنهادهای مطرح‌شده را با مقامات بررسی خواهد کرد. تصمیم‌گیری نهایی درباره نحوه ادامه مذاکرات نیز در تهران انجام خواهد شد.»

نماینده مجلس در پایان تصریح کرد: «اکنون در مرحله ارزیابی دیدگاه‌ها و پیشنهادهای طرف مقابل قرار داریم و هنوز هیچ‌گونه تصمیم‌گیری درباره بازگشت به میز مذاکرات، به معنای واقعی کلمه، صورت نگرفته است.»

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک